wywalającym akcje może być także Ipopema,fundusz może być na krawędzi bankructwa zobaczcie jakie ma zaangażowanie w Gancie
https://www.bankier.pl/inwestowanie/spolki/GANT/akcje.html
w k2 już wiele takich osób odeszło i odejdzie, normalna kolej rzeczy...
natomiast klienci są związani z samą firmą, a nie osobą, np. przez umowy, a nie formalnie bo mało która firma jest w stanie zapewnić taką jakość i kompleksowość obsługi
Pretekstem do spadków są słabe wyniki za ub. rok, chociaż ci co się interesują spółką wiedzieli, że będą słabe, bo takie były zapowiadane.
Zakładam, że możemy zatrzymać się w okolicy 14 PLN, czyli wsparcie powinno być tam, gdzie był kiedyś bardzo silny opór.
core biznes się sypie, przegrywają duże kontrakty na rzecz konkurencji, trzeba będzie znów sprzedać "do swoich" (za przykładem Audioteki) większość udziałów w Oktawave i zostanie .......już chyba niewiele:(
Moim zdaniem - Ipopema pozbędzie sie swoich udziałów szybciej niż nam sie wydaje.
I to będzie miało duży wpływ na kurs.
Ja ustawię się ale gdzieś w okolicy 12zł.
Bo jak na razie nie widać żadnych jaskółek który by mówiły że to koniec spadków.
ja pier....
do ilu spadnie? kto to tak wywala? kto to kupuje?
kupiłem jak ten osioł po 19zł, spadło trochę to czekałam jak głupek na odbicie a teraz to już mega strata
podpowiedzcie Dobrzy Ludzie, którzy tu jesteście od lat co robić
heh. obawiam się, że to nie koniec spadków, powtarza się sytuacja z 2012, a ja mam w dupie kiszenie gotówki przez kolejne pół roku, bo może wzrosnąć. po dzisiejszym dniu zmniejszyłem zaangażowanie o połowę, a pewnie sprzedałbym wszystko gdyby nie ten armageddon.
jak jakimś cudem podciągnięcie o złotówkę to mnie już nie ma. może wrócę w 3 kwartale tego roku. jak nie to do kiszę do tych mega wzrostów heh.
powtarza się stara zasada inwestowania: nie przywiązuj się do akcji i nie walcz z trendem.
Ciężko doradzać w takich sytuacjach.
Ja ostatnio miałem tak na TP - 35% w kilka sesji.
K2 to dobra firma.
Mają dwa dobre produkty w portfolio:
- Audioteka która w tym roku pozwoli zarobić między 1-1,5 mln PLN
- Oktawave - w połowie roku najpóźniej na jesieni zacznie być rentowny.
- Minusem jest core który jest nisko rentowny
Grupa K2 nie przewiduje żadnych inwestycji w tym roku - więc będzie przynosiła zyski.
Pytanie tylko jakie.
Ja obstawiam że może powtórzyć się sytuacji jak założyciel Michał Lach pozbywał się akcji - wtedy kurs K2I zwalił się do 8,90 PLN.
Tylko nie mam pewności czy aż tak nisko spadnie. Wydaje mi się że spadnie jeszcze.
Ja dalej czekam - okolice 11,50 - 12.50 staną się dla mnie interesujące.
Moje 3 wejścia w K2 zakończyły się sukcesem. Teraz w porę uciekłem.
Ja czekam na wejście - jak na razie jest jeszcze za drogo.