• do 1973 Autor: ~widmo [89.228.2.*]
    jak sądzisz , jak wpływ wyniku Mirbudu będzie miał na JHM. Z Mirbudu odpisali 22 melony z kapitału własnego, niby jest zysk za cały rok ale była strata w IV kw.
  • Re: Do widmo Autor: ~1973 [95.40.66.*]
    Wygląda że JHM jest dla Mirbudu Brylantem.Korzystne będzie jeśli Mirbud zechce ten brylant sprzedać i dla JHM jak i samego Mirbudu lepiej(dostanie kase).W czwartym kwartale można sie było spodziewać straty Mirbudu o czym świadczyło zejście kursu na nieco ponad 1 zł,doszła tez zapewne aktualizacja wyceny majątku.Podsumowanie jest takie że to JHM znosi dla Mirbudu złote jajka.
  • Re: Do widmo Autor: ~widmo [89.228.2.*]
    niby tak jest, ale zawsze jest to ryzyko właścielskie, Mirbud- JHM, GANT -Budopol, PGB- Habeta :) obawiam się troche o ten dług MIRBUDU który przekracza podwójnie kapitał własny. no ale jak na budowlankę to i tak nieźle

zadałem Ci pytanie dotyczące NC , przy okazji ALEI. Masz tam jeszcze coś ciekawego na oku ? :)
    pozdro
  • Re: Do widmo Autor: ~1973 [95.41.133.*]
    Fluida sprzedawałem 2 razy po pierwszym wzroscie w okolicach 0,55 drugi raz po 0,80.
    Teraz na NC obstawiam Aleje/musi odpalić/ bo dobry kierunek rozwoju jak na to wysypisko wydmuch a ostrej spekulacji spodziewam się na Taxus(choć tu argument własnie czysto spekulacyjny).Podsumowanie Aleja na dłużej bo moze być jak z Fluidem a Taxus zalezny od rozwoju wydarzeń /pod czujnym nadzorem.Może być lipa ale jak wypali to mega zysk(czyli małą sumką dużo zrobisz)Nic więcej na razie na tym rynku nie obserwuję.
    Pozdrawiam
  • Re: Do widmo Autor: ~Tak,tak [193.19.125.*]
    mamusia baluje , b. źle się prowadzi a córcia juz dzisiaj ponosi tego konsekwencje i bedzie ponosic w przyszłości, na razie została oddana do burdelu /zastaw na aktywach/, pózniej zostanie zagłodzona i unicestwiona, a w najlepszym razie sprzedana za marne grosze..
    Taka matka ratuje własną dup. nie zasługuje na takie dziecko, powinno być jej odebrane,.. ale nie można tego zrobić w swietle prawa. A właściciele i akcjonariusze Mirbudu sie smieją..
  • Re: Do widmo Autor: ~1973 [95.41.133.*]
    Dzięki Tak,tak więcej takich wpisów,zaangażuj się mocniej -oczyszczenie się tu przyda takie jak dzisiaj a co niektórzy popanikują.Być może obaj na tym skorzystamy.
    Pozdro Tak,tak
  • Wyprzedaż trwa. Autor: ~ Analfabeta [89.161.21.*]
    To już koniec.
    Lecicie na 20 groszy.
    Kto nie wykorzystał szansy na sprzedaż, jest bałwanem.
    Taka jest giełda, że jest czas zapładniania i czas strzyżenia owieczek giełdowych.
    Moimi wpisami zapłodniłem stado owieczek, a teraz nastał czas strzyżenia baranów,
    Zarabiają tylko nieliczni.
    Bye

Wywalanie trwa.
  • Re: Wyprzedaż trwa. Autor: ~klm [83.22.96.*]
    tępy jestes chłopie
  • Re: do 1973 Autor: ~Adam [79.163.44.*]
    Przecież to typowe zejście (w tym przypadku o 50%). Trend wzrostowy ma to do siebie, że po gwałtownych wzrostach następuje korekta, kto wysiadł może nie zdążyć wsiąść. Wsparciem wg. mnie będzie 39 gr. Pozdrawiam akcjonariuszy.
  • Re: do 1973 Autor: ~me2012 [95.50.194.*]
    już jesteśmy niżej i pieprzenie o czyszczeniu o odleszczaniu w dupę sobie można wsadzić. Cały ubiegły rok się odleszczało i jeszcze mało ?
    może za dużo tutaj dzieci siedzi a nie prawdziwych inwestorów. Jak tu można zbudować wartość firmy takim działaniem
    o i mamy widły - barwoooooooo
  • Re: do 1973 Autor: ~klm [83.22.96.*]
    dzis o 13.07 prezes w TVNCNBC
  • Re: do 1973 Autor: ~Zenek [217.212.230.*]
    Pisalem o nizszym kursie niz 0,38 ktore moze byc na 0,35 zl tylko czy pozwola na to zobaczymy ale przy takich wynikach spolki i zawirowaniach na rynku cena staje sie coraz bardziej atrakcyjna.
  • Re: do 1973 Autor: ~Do Zenek [193.19.125.*]
    Wytrawny z Ciebie inwestor Zenus, kolegom oddałes na samej górce, a teraz juz kupiłes/ , czy próbujesz odkupić?
    Troche mam troche sprzedalem mysle czy nie dokupic zeby tylko pociag nie uciekl zobacze......
  • Re: do 1973 Autor: ~ANALFABETA [89.161.21.*]
    Zenuś i 1973, to pasterze na tym pastwisku.
    Pasą swoje owieczki, Opowiadają, Przepowiadają, napasą owce, nakarmią, a potem ostrzygą do gołej skóry.
    Barany myslą, że kupili na górce, a oni już są bez akcyjek.
    Kurs schodzi w dół, wtedy należy wyczuć moment, odkupić, by znowu oddać baranom na górce.
    I tak się toczy karuzela giełdowa.
    Kupuje się od przestraszonych, gdy jest pesymizm i ogolna sraczka, a oddaje się baranom, gdy jest euforia i cud-miod.
    Wcale tak nie jest jesli chodzi o moja osobe,1973 nie wiem niech sam sie wypowie.
  • Re: do 1973 Autor: ~1973 [194.187.200.*]
    Znow te same barany pluja.Zenek pisal o wsparciu na 38 gr zanim spadlo a ja pisalem ze zasieg korekty w okolice listopadowego szczytu-moze byc choc nie musi.Oboje z Zenkiem pisalismy to przy kursie 49 gr jesli dobrze pamietam. Ryzyko i decyzje kazdy podejmuje sam bo jest pelnoletni i inwestuje swoje pieniadze.Ciekawe ze wypowiadaja sie tacy co albo nie maja akcji lub nie chca ich kupic i swoje flustracje wylewaja na korektach.
    Ja nie sprzedalem na gorce balem sie ze zasieg tej fali bedzie wyzszy-a jesli Zenek tak zrobil to mial lepsze czucie i skorzysta pewnie na tym,sam bym tak zrobil odkupujac.
    Zazdrosnicy parszywi to jednak norma-udalo mu sie i dobrze,odkupi od barana co wlazl na gorce a sprzedal na lokalnym dolku.Dzisiaj na tym poziomie oddaly slabe/spocone rece
    Pozdrawiam rozumnych.
  • Re: do 1973 Autor: ~ Do ANALFABETA i nie [77.223.216.*]
    Zenuś i 1973, to pasterze na tym pastwisku.
    Pasą swoje owieczki, Opowiadają, Przepowiadają, napasą owce, nakarmią, a potem ostrzygą do gołej skóry.
    Barany myslą, że kupili na górce, a oni już są bez akcyjek.
    Kurs schodzi w dół, wtedy należy wyczuć moment, odkupić, by znowu oddać baranom na górce.
    I tak się toczy karuzela giełdowa.
    Kupuje się od przestraszonych, gdy jest pesymizm i ogolna sraczka, a oddaje się baranom, gdy jest euforia i cud-miod.
    .....................................................................................................................................................................
    Niestety, ale chyba , masz rację , przeglądnij wpisy na tym forum,.. to czysta manipulacja, ,proszą sie i modlą do 1973, aby wskazał im i rekomendował, oceniał różne spółki a może to SEKTA GDZIE JEST MODER!!,
  • Re: do 1973 Autor: ~Triumwariat [77.223.216.*]
    Czy to jest forum JHM, czy innych spółek , patrz wAtek dzisiejszy " Do Lorga"
    GDZIE JEST MODERATOR?
  • Re: do 1973 Autor: ~lorg [89.230.212.*]
    A pan co taki nerwowy? Zabronisz pan nam wymieniać się poglądami? Kupiłeś JHM po 56 gr a dziś sprzedałeś po 38 gr?
    Nie będziesz chłopie tutaj szopki robił, i nie mam zamiaru sie spowiadac po ile kupiłem , a po ile sprzedałem, czy w ogóle kupiłem, odlot na fora NC naganiaczu razem z 1973.
  • Re: do 1973 Autor: ~widmo [83.31.129.*]
    dajcie spokój Triumwiratowi zanim dostanie ataku serca :)
  • Re: do 1973 Autor: ~Nowy [89.229.148.*]
    Nie wiem, dlatego wszyscy tak boją się o JHM Development.

Mirbud mając słabe wyniki spadł dzisiaj o 4,3%, a JHM prezentując super wyniki spadł o 9,3%. Nie wiem kto tak bezmyślnie sprzedaje akcje.

W zeszłym roku w I kwartale na sprzedaż mieszkań i garaży wyniosła 3 281 tys. zł.

W tym roku w I kwartale sprzedano już 23 mieszkania i domy (nie licząc garaży), co powinno przynieść około 5 750 tys. zł a przecież pierwszy kwartał się jeszcze nie skończył.
    Dla 19 mieszkań podpisane są umowy deweloperskie, a następnych 34 mieszkań jest zarezerwowanych.

Kurs w zeszłym roku o tej porze wynosił około 1 zł. Dodatkowo rekordowe niskie stopy procentowe powinny spowodować większą dostępność kredytów hipotecznych i to bez programu rodzina na swoim. To jest tylko moje skromne zdanie.

Ja tam dzisiaj kupiłem sporo akcji i zamierzam jest sprzedać dopiero powyżej 1 zł:)

Pozdrawiam
    Nowy
    Nie wiem, dlatego wszyscy tak boją się o JHM Development.

Mirbud mając słabe wyniki..

Naprawdę, nie wiesz?, wyżej sam sobie odpowiedziałeś, i dopowiem ci, Mirbud ma poza tym potężne zadłużenie, ale się nie boi niczego , .. bo jest właścicielem dobrze prosperującego JHM, który może zawsze poświecić dla ratowania własnej dupy ..poniał, czy jaśniej trzeba
    1973/ 40-letni -
    czy Ty z kilku komp. operujesz, masz tyle rożnych IP, a może was jest cała zgraja,.. pod jednym nickiem 1973?
  • Re: do 1973 Autor: ~1973 [194.187.200.*]
    A co tu szukasz-akcji nie chcesz a na pierdy to na bazar
  • Re: do 1973 Autor: ~kk [91.223.14.*]
    Witam,
    sytuacja dla jhm dobra.
    W złej sytuacji Gant.
    Nienajlepsze wyniki Polnordu i JWC.

Zrobi się miejsce dla "zdrowego" JHM

poz
    kk
[x]
JHMDEV 0,00% 1,76 2019-12-16 01:00:00