jak sądzisz , jak wpływ wyniku Mirbudu będzie miał na JHM. Z Mirbudu odpisali 22 melony z kapitału własnego, niby jest zysk za cały rok ale była strata w IV kw.
Wygląda że JHM jest dla Mirbudu Brylantem.Korzystne będzie jeśli Mirbud zechce ten brylant sprzedać i dla JHM jak i samego Mirbudu lepiej(dostanie kase).W czwartym kwartale można sie było spodziewać straty Mirbudu o czym świadczyło zejście kursu na nieco ponad 1 zł,doszła tez zapewne aktualizacja wyceny majątku.Podsumowanie jest takie że to JHM znosi dla Mirbudu złote jajka.
niby tak jest, ale zawsze jest to ryzyko właścielskie, Mirbud- JHM, GANT -Budopol, PGB- Habeta :) obawiam się troche o ten dług MIRBUDU który przekracza podwójnie kapitał własny. no ale jak na budowlankę to i tak nieźle
zadałem Ci pytanie dotyczące NC , przy okazji ALEI. Masz tam jeszcze coś ciekawego na oku ? :)
pozdro
Fluida sprzedawałem 2 razy po pierwszym wzroscie w okolicach 0,55 drugi raz po 0,80.
Teraz na NC obstawiam Aleje/musi odpalić/ bo dobry kierunek rozwoju jak na to wysypisko wydmuch a ostrej spekulacji spodziewam się na Taxus(choć tu argument własnie czysto spekulacyjny).Podsumowanie Aleja na dłużej bo moze być jak z Fluidem a Taxus zalezny od rozwoju wydarzeń /pod czujnym nadzorem.Może być lipa ale jak wypali to mega zysk(czyli małą sumką dużo zrobisz)Nic więcej na razie na tym rynku nie obserwuję.
Pozdrawiam
mamusia baluje , b. źle się prowadzi a córcia juz dzisiaj ponosi tego konsekwencje i bedzie ponosic w przyszłości, na razie została oddana do burdelu /zastaw na aktywach/, pózniej zostanie zagłodzona i unicestwiona, a w najlepszym razie sprzedana za marne grosze..
Taka matka ratuje własną dup. nie zasługuje na takie dziecko, powinno być jej odebrane,.. ale nie można tego zrobić w swietle prawa. A właściciele i akcjonariusze Mirbudu sie smieją..
Dzięki Tak,tak więcej takich wpisów,zaangażuj się mocniej -oczyszczenie się tu przyda takie jak dzisiaj a co niektórzy popanikują.Być może obaj na tym skorzystamy.
Pozdro Tak,tak
To już koniec.
Lecicie na 20 groszy.
Kto nie wykorzystał szansy na sprzedaż, jest bałwanem.
Taka jest giełda, że jest czas zapładniania i czas strzyżenia owieczek giełdowych.
Moimi wpisami zapłodniłem stado owieczek, a teraz nastał czas strzyżenia baranów,
Zarabiają tylko nieliczni.
Bye
Przecież to typowe zejście (w tym przypadku o 50%). Trend wzrostowy ma to do siebie, że po gwałtownych wzrostach następuje korekta, kto wysiadł może nie zdążyć wsiąść. Wsparciem wg. mnie będzie 39 gr. Pozdrawiam akcjonariuszy.
Pisalem o nizszym kursie niz 0,38 ktore moze byc na 0,35 zl tylko czy pozwola na to zobaczymy ale przy takich wynikach spolki i zawirowaniach na rynku cena staje sie coraz bardziej atrakcyjna.
Zenuś i 1973, to pasterze na tym pastwisku.
Pasą swoje owieczki, Opowiadają, Przepowiadają, napasą owce, nakarmią, a potem ostrzygą do gołej skóry.
Barany myslą, że kupili na górce, a oni już są bez akcyjek.
Kurs schodzi w dół, wtedy należy wyczuć moment, odkupić, by znowu oddać baranom na górce.
I tak się toczy karuzela giełdowa.
Kupuje się od przestraszonych, gdy jest pesymizm i ogolna sraczka, a oddaje się baranom, gdy jest euforia i cud-miod.
Znow te same barany pluja.Zenek pisal o wsparciu na 38 gr zanim spadlo a ja pisalem ze zasieg korekty w okolice listopadowego szczytu-moze byc choc nie musi.Oboje z Zenkiem pisalismy to przy kursie 49 gr jesli dobrze pamietam. Ryzyko i decyzje kazdy podejmuje sam bo jest pelnoletni i inwestuje swoje pieniadze.Ciekawe ze wypowiadaja sie tacy co albo nie maja akcji lub nie chca ich kupic i swoje flustracje wylewaja na korektach.
Ja nie sprzedalem na gorce balem sie ze zasieg tej fali bedzie wyzszy-a jesli Zenek tak zrobil to mial lepsze czucie i skorzysta pewnie na tym,sam bym tak zrobil odkupujac.
Zazdrosnicy parszywi to jednak norma-udalo mu sie i dobrze,odkupi od barana co wlazl na gorce a sprzedal na lokalnym dolku.Dzisiaj na tym poziomie oddaly slabe/spocone rece
Pozdrawiam rozumnych.
Re: do 1973 Autor: ~ Do ANALFABETA i nie [77.223.216.*]
Zenuś i 1973, to pasterze na tym pastwisku.
Pasą swoje owieczki, Opowiadają, Przepowiadają, napasą owce, nakarmią, a potem ostrzygą do gołej skóry.
Barany myslą, że kupili na górce, a oni już są bez akcyjek.
Kurs schodzi w dół, wtedy należy wyczuć moment, odkupić, by znowu oddać baranom na górce.
I tak się toczy karuzela giełdowa.
Kupuje się od przestraszonych, gdy jest pesymizm i ogolna sraczka, a oddaje się baranom, gdy jest euforia i cud-miod.
.....................................................................................................................................................................
Niestety, ale chyba , masz rację , przeglądnij wpisy na tym forum,.. to czysta manipulacja, ,proszą sie i modlą do 1973, aby wskazał im i rekomendował, oceniał różne spółki a może to SEKTA GDZIE JEST MODER!!,
Nie będziesz chłopie tutaj szopki robił, i nie mam zamiaru sie spowiadac po ile kupiłem , a po ile sprzedałem, czy w ogóle kupiłem, odlot na fora NC naganiaczu razem z 1973.
Nie wiem, dlatego wszyscy tak boją się o JHM Development.
Mirbud mając słabe wyniki spadł dzisiaj o 4,3%, a JHM prezentując super wyniki spadł o 9,3%. Nie wiem kto tak bezmyślnie sprzedaje akcje.
W zeszłym roku w I kwartale na sprzedaż mieszkań i garaży wyniosła 3 281 tys. zł.
W tym roku w I kwartale sprzedano już 23 mieszkania i domy (nie licząc garaży), co powinno przynieść około 5 750 tys. zł a przecież pierwszy kwartał się jeszcze nie skończył.
Dla 19 mieszkań podpisane są umowy deweloperskie, a następnych 34 mieszkań jest zarezerwowanych.
Kurs w zeszłym roku o tej porze wynosił około 1 zł. Dodatkowo rekordowe niskie stopy procentowe powinny spowodować większą dostępność kredytów hipotecznych i to bez programu rodzina na swoim. To jest tylko moje skromne zdanie.
Ja tam dzisiaj kupiłem sporo akcji i zamierzam jest sprzedać dopiero powyżej 1 zł:)
Nie wiem, dlatego wszyscy tak boją się o JHM Development.
Mirbud mając słabe wyniki..
Naprawdę, nie wiesz?, wyżej sam sobie odpowiedziałeś, i dopowiem ci, Mirbud ma poza tym potężne zadłużenie, ale się nie boi niczego , .. bo jest właścicielem dobrze prosperującego JHM, który może zawsze poświecić dla ratowania własnej dupy ..poniał, czy jaśniej trzeba