Po dzisiejszej sesji widać, że raport nie wystraszył kupującego. Ktoś jednym zamachem łyknął moje zlecenie sprzedaży na kwote około 15 tyś.zł po 4,3zł. NAprawde nie robie sobie jaj, ktoś ten papier zbiera. Jakby co to go znowu kupie, bo przekonałem sie na własnej skurze jaki błąd zrobiłem wypychając go. Czyli wniosek też taki, że jest hossa, bo raport słaby a ktoś i tak zbiera. Typowa hossa. Dzisiaj nabrałem się na panike i dałem sie oskubać rekinowi. Nie opychajcie tych akcji. To samo dotyczy awbud-wiem co mówie, wyniki fatalne, ale rekin tylko czeka na panike i zbiera. Chyba podobnie może być też z szar, tutaj sygnałem będzie jednak zniknięcie dużego nawisu akcji na 0,08zł.
Zobaczymy. Mimo słabszych wyników w drugiej części sesji ktoś trochę mocniej kupował. Przy tak słabym rynku Atrem nie wypadł wcale źle.
Dodatkowo ludzie zaczęli wychodzić ze słabych papierów typu polimex, trakcja, mostostal warszawa, pbg itp.
Może część przeżuci się na Atrem:)
Zapraszam wszystkich.
Chyba masz racje. Kiedyś budowlane spółki były kupowane niejako z automatu. A przyjdzie czas na totalną weryfikacje i będą brane te które mają zyski i kontrakty. Niewątpliwie coś takiego nastąpi, kwestia tylko czasu. tok rozumowania dobry.
Powiedziałem że ktoś to ode mnie łyknął akcje za 15 tyś.zł aby pokazać, że ktoś ten papier zbiera powoli, jak jest korekta na rynku to papier leci mocno, co nie oznacza że ktoś go nie odkupuje. Rekinek to robi nie nachalnie, z myślą długoterminową.
A ty co piszesz że naganiam to jesteś wyjątkowo tempy gość, każdy ma łeb i robi wg. swojego uznania a gadanie co jest zbierane a co nie to ma informacyjny charakter tylko, wyraz opinii. Ty chyba jeszcze żyjesz w latach 90-tych, wtedy się naganiało.
W okolicach 3.80 powinno być wsparcie ze stycznia, zrobione przed wybiciem, jeśli tu się ktoś takimi pierdołami przejmuje. Technicznie to wygląda bardzo ładnie - wykresy zdołowane, wykręcają ku górze. Wszedłem tak na 40%. Odbije - to jeszcze dobiorę do pełna. No i wolumen dziś chyba będzie większy. Polecam też Grajewo - jest nowa rekomendacja, a jak kurs skończy dziś wysoko to będzie oznaczało wybicie też z długiej korekty od połowy stycznia.
większość spółek leci w dół.
W skali m-ca Atrem spadł o ok -20%, co nie jest tak dużo.
Mam obawy, że nie długo dołączy do spółek które spadły od -60% do -80%, co odpowiadałoby cenie od 1,50 - 2,00 zł