• lamentowanie Autor: ~nicpoń [77.112.80.*]
    Ludziska!
    Na jakich poziomach robiliście zakupy, że tak lamentujecie??????? Sam popłynąłem kiedyś, ale trzeba ucinać stratę i szukać innych okazji.
  • Re: lamentowanie Autor: ~wojtek [91.199.250.*]
    a gdzie odrobisz i jak ponad 200 tys i czym jak Ci kapitał stopniał,jak bym tu grał kilkoma tysiącami lub kilkunastoma to bym mógł przeboleć....ale kilkaset tysięcy ciężko odpusścić,średnie sa różne ja mam grubo ponad 2,,
  • Re: lamentowanie Autor: ~nicpoń [77.112.80.*]
    ja w zeszłym roku utopiłem 150,000 zł. Co prawda to był zarobek z poprzednich dwóch lat. Mówi się trudno.
    Ale dziś odrabiam po parę k./tydzień i jakoś idzie do przodu.

Lepiej?

A tak na marginesie - brakuje mi podstawowej wiedzy na temat tej waszej spółki, może ktoś odpowie:
    1. skąd taki poziom zadłużenia i czy to wynika ze specyfiki działalności? (jak wchodzili na GPW to chyba był nawet wyższy...) - tendencja pozytywna (maleje) nawet w strukturze zadłużenia: zmniejszają krótkoterminowe na długoterminowe
    2. komu dostarcza Westa swoje produkty (jakie koncerny są odbiorcami)?
    3. kto jest konkurentem Westy oraz jaki udział ma Westa w rynku (najlepiej europejskim, ale jeżeli jest to potentat światowy... to może być :)?
    4. dlaczego kapitał własny Westy tak faluje? skąd ta niestabilność?
    5. które produkty mają najwyższe marże i jak to wygląda na tle sektora?

Na razie tyle, bo że sprzedaż im spadała to nie dziwota na tle ostatnich kilku lat, nie mówiąc już o zyskach.

ps.
    czarnowidztwo również mile widziane w odpowiedziach

po krótce- ukraincy pozyskali z debiutu ogromne pieniądze,westa spadła w zastraszającym tempie,popłyneli na cenach ołowiu,tu widze główny problem a przynajmniej widziałem do kiedy nie powstała fabryka do odzysku ołowiu,konkurenci-bosch,warta,nie pamietaqm nazwy tego lidera do sprzedaży aku w świecie...tu może zmienic dużo nowa linia vrla,według mojej wiedzy jest otwarta,brak zamówień ,przynajmniej 2 miesiące temu,westa jest najwiekszym dostawca aku do rosji,tam wraca montaż audi,nissana i będą montowali nową ładę,rola menadżerów od westy teraz w pozyskaniu zamówień i tak to wygląda na dzień dzisiejszy,,,,
  • Re: lamentowanie Autor: ~nicpoń [77.112.80.*]
    no to ceny ołowiu spadną a aku wzrosną z uwagi na koszt surowca.
    dostosują się.
    Zagrożenia upadłością? Wiadomo coś?
    według pismaków ze stockwatcha w styczniu lub końcu grudnia zagrożona płynność,zadłużenie duże,ale ukraincy nie kryli się od samego początku ,że pozyskane pieniądze z debiutu pójdą na budowę kolejnych zakładów-inwestycje,było walne =jakby było tak tragicznie moim zdaniem uchwaliliby nowa emisję akcji ,żeby się utrzymać....
    a co do ołowiu ,to tak jak napisałeś do tego czasu byli uzależnieni od cen surowca...duży minus-brak informacji od westy dla polskich inwestorów..
    a jak popłynałeś to na ile?bo ja na samym pronoxie a teraz regnonie straty 70 tys,,,
[x]
WESTAISIC 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.