jurek wiesz dobrze że wyniki będą liche, nawet nardzo liche, tylko perspektywy mnie trzymają w tej społce, bo kupiona bardzo nisko, ale w 2014 zaczną budowac biogazownie więc chyba trzeba poczekać, ten rok, mozna uznać za udany, ale fiansowo będzie cieniutko, do tego new akcjaonariusze z tego co mi wiadomo nie zamierzają dokapitalizować w inny sposób jak emisja akcji, więc pytanie jak mocno rozwodnią akcjonariat, bo głowa prezesa poleci na bank
Jurek jakbyśmy naprawde założyli stowarzysznie akcjonariatu drobnego i mjeli z 6 proc to byśmy mogli powiedzieć że mamy nadzieję, tak nic nie mamy do powiedzenia, możemy usiąść wypic kawę nawet dwie zjeśc ciastko i przyglądać się ja mam 301 tys akcji, więc trzech takich gości potrzeba i możemy działać -) Liche mam na myśli w okolicy kilku tysieęcy zł
10 zł za akcje przy zysku 5 mln - zbyt dużo. Jak będzie 5 zł to też super ale to odległa perspektywa. Z czegoś ten zysk musi być a o nowych kontraktach nic nie wiadomo.
Jurek ty już różne daty podawałeś i się nic do rzeczywistości miało, ale ok poczekam do tej daty i ciekawe co wtedy napiszesz, zastanawiam się też czy przy tym poziomie nieco nie opchnąć sztuk, więc się musze zastanowić dobrze, bo ja nie wierze w te dobre wyniki przy wstrzymanym kontrakcie
Asad na co ty liczysz ze strony jurka? Przeczytaj sobie pierwsze zdanie z twojego wpisu (a właściwie jego początek) i tyle na ten temat. Dwa tygodnie temu zadałem jurkowi dwa bardzo konkretne pytania. Odpisał, że odpowie w na koniec tygodnia, o czym zresztą przypomniał mu Piotrek. Gość pisze tylko o datach, kursach, braniu wszystkiego po x zł. W jakim celu to robi to już sam jesteś w stanie sobie wydedukować.
jak to nie ma żadnego?! a planujesz im podarować te kilka baniek??:D
jakoś muszą zarabiać a to było ich największe źródło dochodu...o niczym nowym się nie dowiedzieliśmy więc?
Jurek to co i ile robią to nie ma żadnego znaczenia ponieważ teraz to już liczą się tylko i wyłącznie twarde fakty w postaci wyników. Tu zapowiedzi to już nikt nie kupi i chyba dobrze wiesz dlaczego.
a przed chwilą pisałeś, że jest nieistotny:P
więc w takim razie napisz na czym mają zarobić te kilka baniek, które obstawiasz..
bo wiesz, że czeka ich spory wydatek na biogazownie...więc z czego mają to opłacić?
widzisz sam popytu nie ma, chętnych jakos brak, a z czego z emisji nikt nie wyłoży żywej gotówki, bo skąd, chyba że kredyt wezmą na to, ale łatwiej jak nie wypali jak pogrążeni będą akcjonariusze niż jakby kredyt miał ich samych przygnieść...................ale ok czekam jeszcze
jak to nie ma znaczeni ten kontrakt jak jest głównym źródłem przychodu na ten rok, ma ogromne znaczenie, ale z kontraktu będa nici bo już nie chodzi o problemy Vratislavi a o spadek popytu na biomasę, wtym upatruję spadków, liczę tylko na biogazownie, jeśli one w tym roku nie wystartują co Jurek wskazujesz to bedziemy poniżej 50 gr, jesli masz racje i wystartujemy to pomimo nierealziacji kontraktu wrócimy na 2,50, ale szanse na ten rok to marne szanse -), no ale poczekam jeszcze jak cos wrzucę na widły i niech połykają
no i z tym wybiciem na razie podpucha - trend spadkowy nie ma litości...
ale też mówiąc szczerze zbyt wiele niewiadomych...i aktualnie po raporcie za 4 kwartał to jednak akcja warta w przedziale 0,5-0,6...
po raporcie za 1 kwartał okaże się czy coś więcej...no chyba, że podadzą jakieś dobre wiadomości - nowe kontrakty, kontrakt lotos albo wyjaśni się sprawa z wratyslavią...
także nie ma się co kopać z koniem na razie...trzeba się oswoić na jakiś czas z poziomem 0,5-0,6...a co potem to już zależy od wyników...jak strata to może i domknąć lukę na 0,32 jak zysk podobny jak w 4 kwartale to ok - powinniśmy odbić ;)
No nie wiem czy mamy jeszcze szanse na wzrosty. Od poczatku roku źle się dzieje w BGE i żałuję, że nie sprzedałem tych akcji jak były nawet po 1 zł. No cóż, człowiek uczy się całe życie. Jak prezes Pawłowski mógł dopuścić do takiej sytuacji. BGE kupiło spółki za 7,5 mln a na dzień dzisiejszy kapitalizacja całego BGE jest poniżej tej kwoty. Czy ktoś mi może to wyjaśnić?? Wątpię aby prezes to wyjaśnił na walnym.
Jak możesz nie rozumieć?? Wystarczy przeanalizować działania zarządu BGE w tym roku, nic nie zrobili aby utwierdzić inwestorów, że wszystko w spółce jest OK. Wręcz odwrotnie, działania zarządu są nie jasne od początku roku. Tak więc nie ma się co dziwić, że lecimy w przepaść.
Co ma wyjaśnić się w poniedziałek? Powołanie wiceprezesa i dwóch nowych członków RN zmieni obraz tej spółki?? Chyba raczej nie....
Obstawiam że Radek to skłócony z Zarządem członek Rady Nadzorczej:))))))
Wiedziałam że będzie piaskownica:(((( A nie mówiłam:((((
To zwołanie przez Radę walnego, te zagrywki:((((
Mam wrażenie że tutaj podpuszczają nas akcjonariuszy osoby skonfliktowane z Zarządem po to żeby po poniedziałkowym odwołaniu Pana Prezesa napisać nam ze teraz to już będzie wspaniale:((((
A ja myślę że może być dokładnie odwrotnie:((( Jeśli BGE zatrudnia 3 osoby to jest to założyciel i jedyny członek Zarządu Pan Pawłowski jego sekretarka i ktoś tam jeszcze. To znaczy ze to te osoby wprowadziły spółkę na rynek i sprawiły że spółka jest dziś tu gdzie jest.
Co dobrego może dać spółce i kursowi naszych akcji skok na kasę osób którym obudziły się ambicję i postanowiły teraz być BGE????:((((((
Spójrz, co zdziałało BGE przed wejściem GMK, a co działo się później. Teraz odpowiedz sobie na pytanie - czy DP miał realny wpływ na rozwój spółki, czy były to może kontakty zapewnione przez ludzi GMK. Zatem niezależne od DP.
Z tego co piszesz, wyłania się natomiast nieco inny, ponury obraz. Ów jeden prezes z sekretarką i asystentem nie potrafili trzymać gęby na kłódkę w zakresie nierealizacji kontraktu. Swoi wiedzieli, a co gorsza członek RN nie. Stąd cała piaskownica.
Wszystko to jest gdybaniem, o faktach porozmawiamy jutro.
widze Alina ze przypomnialas sobie o spolce przed NWZA - ja niestety nie moglem byc
jak to okreslil Awe blizsza koszula cialu i musze pilnowac swoich zabawek
a co do BGE to mysle ze to co widzimy obecnie to juz ostatnie dni takich przecen akcji ale podziwiam tych ktorzy nie sprzedawali po 2-3zl a teraz sprzedaja po 0.5-0.6 zl