• jak okazuje sie niski ff nie zawsze jest gwarantem szybkich zysków Autor: ~lex mex [178.36.43.*]
    W tej chwili część inwestorów (drobnych) siedzi z akcjami i czeka;
    brak jest nowych chętnych do kupna ze swieżym większym kapitałem;
    głowny sternik niekoniecznie dużym nakładem akcji manewruje w różne strony
    i w sumie gdyby nie on to płynność byłaby marna i on to skutecznie wykorzystuje nie wiem czy zgodnie z zasadami gry giełdowej. Właściwie go nie rozumiem bo mógł puścić kurs dorzucić jeszcze trochę węgla do pieca i 1.20 powinno na zegarze być...

A najgorsze jest to, że niewiadomo co w tej spólce dzieje sie... ukraińskie widmo.
  • Re: jak okazuje sie niski ff nie zawsze jest gwarantem szybkich zysków Autor: ~karlsmen [81.210.22.*]
    moim zdaniem bdm chciałby tu podbitkę zrobić i wywalić akcje ale jest skutecznie blokowany przez kogoś większego, który trzyma kurs sztywno dla swoich niewiadomych celów
  • Re: jak okazuje sie niski ff nie zawsze jest gwarantem szybkich zysków Autor: ~lex mex [178.36.43.*]
    Może Westa jest w rękach jakiegoś filantropa. Ma satysfakcję, że coś jeszcze od niego zależy. Powinien sobie motorówke kupić może na Weście znudziłoby go sterowanie. hehe
  • Re: jak okazuje sie niski ff nie zawsze jest gwarantem szybkich zysków Autor: ~bat [89.72.29.*]
    Gruby pierdnął wreszcie.
  • Re: jak okazuje sie niski ff nie zawsze jest gwarantem szybkich zysków Autor: ~lex mex [178.36.43.*]
    Teraz obrał ster na północ hehe
  • Re: jak okazuje sie niski ff nie zawsze jest gwarantem szybkich zysków Autor: lew429 [178.37.174.*]
    Można dodać, że nie musiał mieć dużej gotówki żeby zrobić 6 czy 7%
    Ale warto zanotować, że kilkanascie (kilkadziesiąt) tys szt akcji dorzucił do portfela
  • Re: jak okazuje sie niski ff nie zawsze jest gwarantem szybkich zysków Autor: ~Dark [94.78.143.*]
    nie podniecajcie sie to tylko jak dobralem 50 kilo papiera. Wkurzył mnie sternik i powiedział sprawdzam.
    Jak widać nie ma ruchu w tym interesie... Jeden gracz tutaj to za mało...
    Makler tudzież filantrop musi podwyższyć level cenowy i pokazac na wykresie pożądną białą świecę i zapewne tu na forum Westy zrobi się tłoczno :-)
    "PoRZądną" otrografia.... ;-)
  • Re: jak okazuje sie niski ff nie zawsze jest gwarantem szybkich zysków Autor: ~12345 [81.190.167.*]

ESPI - STRUMIEŃ PAP
    13.03.2013 10:29 - 13392588

DOM MAKLERSKI WDM SA rozpoczęcie współpracy z podmiotami z rynku ukraińskiego
    Raport bieżący 11/2013
    Zarząd spółki Dom Maklerski WDM S.A. ("Emitent", "Spółka"), celem aktualizacji informacji dotyczących długoterminowej strategii rozwoju Emitenta, informuje o rozpoczęciu współpracy z przedsiębiorstwami Ukraińskim. Współpraca obejmuje usługi z zakresu bankowości inwestycyjnej w kontekście polskiego rynku kapitałowego oraz rynku amerykańskiego, na którym Grupa Kapitałowa Domu Maklerskiego WDM S.A. ("Grupa", "Grupa WDM") już zaistniała operacyjnie.
    Podmioty, z którymi Grupa zamierza współpracować długoterminowo posiadają duży potencjał wzrostu i są w ocenie Zarządu Spółki atrakcyjne dla inwestorów pod wieloma względami. Ukraina przypomina obecnie Polskę sprzed wielu lat, a najbliższym Ukrainie rozwiniętym rynkiem kapitałowym jest również Polska. Powyższe podobieństwa zostaną wykorzystane przez Grupę celem nawiązania długoterminowej współpracy z wyróżniającymi się przedsiębiorstwami Ukraińskimi.
    Na dzień przekazania niniejszego raportu Grupa posiada już pierwsze zawarte umowy o współpracy. Łącznie do końca 2013 r. Grupa zamierza podpisać ok. 10 umów i zakończyć formalności związane z budowaniem sieci partnerów na Ukrainie.
    Zespół Emitenta poznał specyfikę rynku ukraińskiego, stworzył sieć bezpośrednich kontaktów, przeanalizował uwarunkowania przeprowadzania transakcji.
    W ocenie Zarządu Spółki Ukraina jest krajem olbrzymich możliwości generowania wartości dla akcjonariuszy Emitenta. To kraj o powierzchni prawie dwa razy większej od Polski, na którym działają m.in. efektywne spółki z branży rolnej, a jednocześnie popyt wewnętrzny wspiera wyższa niż w Polsce liczba ludności oraz rosnący PKB.
    Obecność Grupy na rynku kapitałowym w USA stwarza dla ukraińskich spółek unikalną szansę rozwoju w oparciu zarówno o Europę, jak i Amerykę, co w ocenie Zarządu Spółki stwarza istotną przewagę konkurencyjną Grupy w porównaniu do działań konkurencji.
    Klientami Grupy WDM mogą stać się również wybrane spółki ukraińskie notowane na GPW, które będą zainteresowane dual-listingiem na rynkach akcji w USA (NYSE, NASDAQ, OTC).
    Grupa WDM wraz z partnerami, posiadającymi stosowne zezwolenia, oferuje na rynku ukraińskim m.in. następujące usługi:
     wprowadzania małych i średnich spółek publicznych z Ukrainy na GPW i rynek NewConnect wraz z kompleksową obsługą w Polsce (w tym pozyskanie kapitału),
     wsparcia spółek z Polski w ekspansji na rynek ukraiński,
     wyszukiwania celów przejęć na Ukrainie dla spółek z Polski i USA oraz wyszukiwania inwestorów branżowych w USA i Polsce dla spółek z Ukrainy,
     organizowania road-shows i konferencji w Polsce i USA dla spółek ukraińskich, przygotowywania dla nich raportów analitycznych (wraz z partnerami z USA, posiadającymi stosowne zezwolenia),
     wprowadzania ukraińskich spółek publicznych na giełdy akcji w USA na zasadzie dual-listingu (NYSE, NASDAQ, OTC) wraz z kompleksową obsługą, w tym pozyskanie kapitału (wraz z partnerami z USA, posiadającymi stosowne zezwolenia).
    Więcej na: biznes.pap.pl i biznes.pap.pl/espi
  • Re: jak okazuje sie niski ff nie zawsze jest gwarantem szybkich zysków Autor: ~mno [188.252.14.*]
    To chyba nie tak, bdm woli zebrać po 40 gr i wywalić po 80 ze 100% zyskiem i przy małym wkładzie na podbitkę, łatwiej podbić z 40 na 80 niż np z 1,5 na 3,0 zł, a zysk ten sam, dlatego musi trzymać kurs za ryj!
    Ja myslę, że gdyby nieco wiecej zainwestował i nie dzialal na poziomie jak piszesz 0.40-0.80zł to zarobiłby wiecej... jak zerkniesz na wykres i sledzisz notowania to dojdziesz do wniosku, ze zeby te 100% zarobic - co napewno im sie nie udaje to musi sporo czasu upłynąc i wiele zabiegów musza poczynic. Wystarczy wiekszy zastrzyk gotówki , pobudowac wykres i prepetum mobile rozkrecają drobni i wieksi inwestorzy... i sprzedaje sie umiejetnie na górze a nie wali pakietami w dół lub w góre robiac w 2 minuty 100k szt obrotu... nikt juz na to nie nabiera sie co widac hehe
    Ale jesli praktykant w BDM siedzi przed kompem to jest jak jest
  • Re: jak okazuje sie niski ff nie zawsze jest gwarantem szybkich zysków Autor: lew429 [178.37.174.*]
    Możliwa teoria ale można się spodziewać również, że BDM wejdzie w wolne miejsce, które pozostawił poprzedni fundusz.
    Jeżeli ma dostęp do informacji a napewno ma większą możliwość to 99% że kurs pójdzie do góry.
  • Re: jak okazuje sie niski ff nie zawsze jest gwarantem szybkich zysków Autor: ~ligiec [37.30.202.*]
    po 0,40 to nie zbiorą bo po tej cenie nikt nie odda. mogą co najwyżej miętolić kursem między sobą i próbować złapać jakiegoś leszcza a tu leszcza jak na lekarstwo więc guzik ugrają.
  • Re: jak okazuje sie niski ff nie zawsze jest gwarantem szybkich zysków Autor: ~wojtek [31.174.19.*]
    panowie jak się odbijemy na weście robimy albo u ligieca albo u mnie w gdańsku popijawę ,noclegi zorganizuje,knajpę w jelitkowie prowadzi mój znajomy ,także możemy ja wynająć całą dla siebie a do sopotu 15 minut drogi ,knajp dostatek,,pozdrawiam --potrzebny nam wolny weekend
  • Re: jak okazuje sie niski ff nie zawsze jest gwarantem szybkich zysków Autor: ~ligiec [37.30.202.*]
    Dnia 2013-03-13 o godz. 11:03 ~wojtek napisał(a):
    > panowie jak się odbijemy na weście robimy albo u ligieca
    > albo u mnie w gdańsku popijawę ,noclegi zorganizuje,knajpę
    > w jelitkowie prowadzi mój znajomy ,także możemy ja wynająć
    > całą dla siebie a do sopotu 15 minut drogi ,knajp
    > dostatek,,pozdrawiam --potrzebny nam wolny weekend

nooooooo to się będzie działo!!!
    jak się naźgam i kucharz mnie wpuści do kuchni to Wam zrobię takie jedzenie że będziecie jeszcze tydzień palce lizać:-)
    trzymajcie się Pany.
  • Re: jak okazuje sie niski ff nie zawsze jest gwarantem szybkich zysków Autor: ~12345 [81.190.167.*]
    I co na to............ przypadkowość.... sk....nów pod sciane

ewidentnie widać jak pogrywają sk......
    Na ile to przestępcy TFI a na ile szulerzy giełdowi..... czytają forum bo sa widoczne reakcje w kursie akcji.

Nie ma co więcej rozpisywać i wylewac na tym forum. O spółce napisano już wszystko, teraz czas na konkretne decyzje. Bez udziału zewnętrznej kontroli nic się nie zrobi. Ponawiam moje przemyślenia
  • Re: jak okazuje sie niski ff nie zawsze jest gwarantem szybkich zysków Autor: ~wojtek [31.174.19.*]
    racja-dlatego mówię ułóż szablon,napisz swoje spostrzeżenia,co i kiedy ja się podpiszę i wyślę do knf albo na forumm ułożymy coś wspólnie z karlsmenem,ligiecem i innymi,trzeba to nagłośnić!!!bo nas dalej będą kiwali...
    OK 12345 pisz na moją skrzynkę lew429@spoko.pl
    Jak napiszesz daj znać na forum będę wiedział, że to od Ciebie.
    Dnia 2013-03-13 o godz. 11:21 lew429 napisał(a):
    > OK 12345 pisz na moją skrzynkę lew429@spoko.pl
    Jak
    > napiszesz daj znać na forum będę wiedział, że to od Ciebie.

SKARGA na spółkę prowadzącą giełdę lub rynek pozagiełdowy

Skarga na spółkę prowadzącą giełdę lub rynek pozagiełdowy została wysłana

Nie trzeba wielkich słów Zbyt mało miejsca na dłuższe wywody.... argumenty domniemana manipulacja kursem... napiszcie z obserwacji swoje uwagi
    Jestem za...
    ale z autopsji poznałem tez metody działania SII.... na Black Lionie w ostatnim czasie...
    robią szum ale powoli kurz opada... Prezes Blacka Liona naraził spolke na straty - w normalnym praworządnym kraju juz tam powinien siedziec prokurator... a tak ludzie sobie qrrwwa lisciki ślą i nikt nic nie potrafi wyjasnic... miedzyczasie prezes zawinął sie , jest nowy i nowy zarzad potrzebuja czasu aby przerobic papierologi czy cos faktycznie było niezgodne z prawem... kpiny!!! prokurator powinien juz to sprawdza!!!
    Kolego - reka reke myje.... taki jest stan panstwa !!!
    szacuję że może się nas zebrać całkiem spora ekipa. znam parę osób które nie piszą na forum a są żywo zainteresowane zrobieniem z tym porządku. my z forum plus nasi znajomi będzie ze 40 osób jak nic. zobacz jaką kasę jesteśmy w stanie zebrać na prawnika. weźmiemy najlepszą kancelarię z Wawy:-)
  • Re: jak okazuje sie niski ff nie zawsze jest gwarantem szybkich zysków Autor: ~alonzo [109.95.206.*]
    Tylko w tym pięknym kraju takie sprawy ciągną się latami i na tym bazują cwaniacy.
    Po latach nikt nie pamięta o co już chodziło.
    Prokuratura do jedno z większych bagienek w Polsce.
    To nie jest kraj dla uczciwych ludzi.
    Jak ma być dobrze, jak skarb państwa sam stosuje mafijne metody, w ściąganiu haraczu z obywateli.
    Żeby tego było jeszcze mało, szykują kolejne kwiatki, o których robi się coraz głośniej.
    Aż dziw bierze, że to jeszcze się kręci.
  • Re: jak okazuje sie niski ff nie zawsze jest gwarantem szybkich zysków Autor: ~sylwuś [79.184.172.*]
    własnie o tym pisalem
    Otrzymałem szablonową odpowiedz z KNF z automatu. Czekam na konkretne działanie....

Dziękujemy za przesłanie informacji.

Uprzejmie informujemy, że przesłane wystąpienie traktowane jest jako sygnał o dostrzeżonych nieprawidłowościach i poddane zostanie weryfikacji pod kątem kompetencji Komisji Nadzoru Finansowego. Wszelkie sygnały dotyczące funkcjonowania rynku finansowego zamieszczane są w wewnętrznych rejestrach prowadzonych przez UKNF i służą do analizy oraz oceny poprawności działania podmiotów nadzorowanych.

Czynności podejmowane przez organ nadzoru w związku z otrzymywanymi skargami koncentrują się w szczególności na identyfikacji problemów mogących rodzić negatywne konsekwencje dla szerokiego grona odbiorców usług finansowych.

W przypadku stwierdzenia nieprawidłowości w działalności podmiotu nadzorowanego wskazujących na stosowanie praktyk naruszających przepisy prawa lub interesy klientów, zgromadzone informacje stanowią podstawę do podejmowania odpowiednich systemowych działań nadzorczych, mających na celu wyeliminowanie tych praktyk oraz odpowiednie kształtowanie rynku w przyszłości.

Podkreślić przy tym należy, że Komisja Nadzoru Finansowego, jako organ administracji publicznej może podejmować wobec podmiotów nadzorowanych działania mające charakter sankcji administracyjnych, nie posiada natomiast kompetencji do władczej ingerencji w sprawach indywidualnych w zakresie dotyczącym rozstrzygania sporów cywilnoprawnych zaistniałych pomiędzy uczestnikami rynku finansowego. Z tego też względu istotne jest, aby zastrzeżenia dotyczące funkcjonowania danego podmiotu kierowane były przez klienta bezpośrednio do tego podmiotu i z tym podmiotem wyjaśniane. W przypadku potrzeby uzyskania dodatkowej pomocy istnieje możliwość skontaktowania się z organizacją konsumencką lub powiatowym (miejskim) rzecznikiem konsumentów, którzy zajmują się udzielaniem porad prawnych i pomocy prawnej konsumentom w sporach z przedsiębiorcami. Dane teleadresowe organizacji konsumenckich znajdują się na stronie internetowej Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów (www.uokik.gov.pl).

Wskazać należy przy tym, że w przypadku zaistnienia sporu cywilnoprawnego, organem właściwym do jego rozpoznania, poprzez weryfikację stanowiska podmiotu nadzorowanego oraz wydanie wiążącego rozstrzygnięcia, jest właściwy rzeczowo i miejscowo sąd powszechny.

Sprawa o charakterze sporu cywilnoprawnego powstała pomiędzy podmiotem nadzorowanym a jego klientem może zostać skierowana do Sądu Polubownego przy KNF. Warunkiem koniecznym jest wyrażenie zgody przez obie strony sporu na postępowanie przed Sądem Polubownym.

Sąd Polubowny w zakresie orzekania jest organem niezależnym od KNF. Funkcjonowanie przy KNF niezależnego podmiotu dedykowanego do polubownego rozwiązywania sporów może być skuteczną alternatywa dla długotrwałego postępowania przed sądami powszechnymi zarówno z punktu widzenia czasu trwania postępowania, jak i z punkt widzenia kosztów postępowania sądowego. Należy podkreślić, że wyrok Sądu Polubownego oraz ugoda przed nim zawarta, po zatwierdzeniu przez właściwy miejscowo i rzeczowo sąd powszechny wskazany przez przepisy ustawy z dnia 17 listopada /964 r. –Kodeks postępowania cywilnego (Dz. U. z 1964 r. Nr 43, poz. 296 z późno zm.), mają moc prawną na równi z wyrokiem sądu powszechnego.

Więcej informacji o Sądzie Polubownym przy KNF znajduje się na stronie www.knf.gov.pl zakładka: Sąd Polubowny.

Uprzejmie informujemy, że w Urzędzie Komisji Nadzoru Finansowego posiadającym swoją siedzibę przy Pl. Powstańców Warszawy 1, 00 – 950 Warszawa przetwarzane są Pani/Pana dane osobowe w zbiorze danych „Rejestr Skarg”, które mogą zostać wykorzystane w celu podjęcia czynności nadzorczych wobec podmiotów podlegających nadzorowi KNF. Podanie danych jest dobrowolne. Administratorem danych w rozumieniu art. 7 pkt 4 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926 z późn. zm.) jest Komisja Nadzoru Finansowego. Jednocześnie uprzejmie informujemy, iż ma Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich poprawiania.

• Re: jak okazuje sie niski ff nie zawsze jest gwarantem szybkich zysków Autor: ~wojtek [188.33.202.*]
    wyślij mi na meila to co napisałeś,przeczytam ,dodam od siebie parę słów i wyslę do knf...
    wojtek do mnie też prześlij. wyślę Ci wieczorem wiadomość na skrzynke.
    Coś tu nie gra wiadomości wysłane cofają się.
    Moja skrzynka lew429@spoko.pl
    Proszę pisać, uciekam z forum, po co dawać wskazówki dla maklerów.
    Dnia 2013-03-13 o godz. 12:28 ~wojtek napisał(a):
    > wyślij mi na meila to co napisałeś,przeczytam ,dodam od
    > siebie parę słów i wyslę do knf...

To w 2, 3 zdaniach należy określić to co jest możliwe do udowodnienia na sesjach czyli ustawianie kursu pod zaniżanie, ( TKO ). Zmienność posiadania akcji w cotygodniowych zestawieniach. Zanizenie kursu o blisko 90% od wejścia na Parkiet GPW.
    Sprawa dot: TFI BDM , innych TFI osób prawnych i fizycznych

Możecie inaczej ująć swoje uwagi, spostrzeżenia według Waszych obserwacji.
    UWAGA Zbyt mało miejsca na szersze uzasadnienie.

• Re: jak okazuje sie niski ff nie zawsze jest gwarantem szybkich zysków Autor: ~sylwuś [79.184.172.*]
    tez sie dolacze a tak apropos to powinnismy zalozyc skrzynke i w roboczych wymieniac spostrzezenia a nie na forum
  • Re: jak okazuje sie niski ff nie zawsze jest gwarantem szybkich zysków Autor: ~wojtek [188.33.202.*]
    racja
    Tak tylko musisz wiedzieć z kim rozmawiasz.
    Ale pomysł popieram.
    własnie o tym pisalem ja wieczorkiem sie odezwe na twoj adres a ty o ile to ma wypalic sprawdz moje wczesniejsze wpisy po ip po odezwaniu sie do ciebie napisze na forum potwierdzenie z kawałkiem mojego maila weryfikacja bedzie nalezala do ciebie
    lew podał namiar wiec moze przez niego ale z potwierdzeniem na forum ale lew musi po ip zweryfikowac nas po wczesniejszych wpisach zeby inni nie mieli wejscia chyba ze udostepnimy
    sylwuś napisz coś na moją skrzynkę to możemy omówić resztę szczegółów, ale potwierdź na forum. OK ?
    odezwe sie wieczorkiem tak jak pisalem musze pilnie wyskoczyc pozdr
    wojtek też podał. sylwuś nie czytasz wszystkich postów?:-)
    Nasze bezpośrednie kontakty na tę chwilę nic nie zmienią.
    Wątki które podejmujemy są oczywiste i to czy ktoś będzie chciał je czytać i oddziaływać na kurs jest mało prawdopodobne.
    Wracam do okresu października ubr. gdzie wyrysowany był przez dłuższy okres trójkąt wzrostowy przy oczywistym hamowaniu wzrostu do dnia ogłoszenia wyników a następnie zjazd zaczął się od 0,85 i kurs poruszał się w ścisłe określonym kierunku co przedstawił na wykresie ave123 i przez następne miesiące kurs prowadzą według ustalonych złożenie co można odczytać na wykresie AT 29.11.2012 i 5.03.2013r. po czym dalej zjazd...
    26.09 - 29.11 ( trójkąt zwyżkujący ) a wcześniej świeca z 23.04. - poprzez 25.09 i do dzisiejszej sesji i macie odpowiedź dlaczego robią te ustawkę

dlaczego zjazd zatrzymał się 22 lutego na tym poziomie a nie innym pociągnij linie po górnych świecach od 26 września przez 28 XII do 22. 02. 2013r.......
    Co uważacie ze robi to ulica ........
    napisz mi adres pod który wysyłałeś...
    mam prośbę -wyślij mi adres pod który wysyłałeś do knf,zaraz napisze i wyślę...
  • Do ligiec Autor: lew429 [178.37.174.*]
    ligiec zgadza się ale pisałem na jego adres i e-maile się wracają, nie mam pojęcia dlaczego.
  • Re: Do ligiec Autor: ~ligiec [37.30.202.*]
    Dnia 2013-03-13 o godz. 13:10 lew429 napisał(a):
    > ligiec zgadza się ale pisałem na jego adres i e-maile się
    > wracają, nie mam pojęcia dlaczego.

skrobnę do Ciebie wieczorkiem:-)
    to chyba ten
    https://www.knf.gov.pl/dane_wspolne/Serwis_konsumenta/pomoc/skarga_na_spolke_prowadzaca_gielde.jsp
    Dnia 2013-03-13 o godz. 13:29 ~ligiec napisał(a):
    > to chyba ten
    > https://www.knf.gov.pl/dane_wspolne/Serwis_konsumenta/pomoc
    > /skarga_na_spolke_prowadzaca_gielde.jsp

TAK
    Dzięki,ja wysłałem przed chwilą -napisałem trochę twoich mysli plus od siebie.patrowiczowi udowodniła prokuratura machloje i to i tu można powalczyć-zapraszam następnych-niech knf przyjrzy się kto tu gra iw co!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
    żeby coś tu ugrać musi pójść kilkadzieiąt skarg -my sami z 12345 nie damy rady także piszcie ludzie!!!!!!!!!!!!!!
    Możesz przesłać wzór na mojego meila.
    Też napiszę lew429@spoko.pl
    Jeden z kolegów już napisał na moją skrzynkę nadal czekam.
[x]
WESTAISIC 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.