• UBRANI WYSTĄP ! Autor: ~So good [94.254.211.*]
    Pieknie Was ubrali i zarobili na Was. Pamietajcie,kupuje sie wtedy jak nikt nie kupuje,na nizynach,oczywiscie spolki zdrowe fundamentalnie.
    Zaraz pkc i dolne widly.
    To samo zaraz na Monnari itp cudownym potencjalnym bankrutom.
  • Re: UBRANI WYSTĄP ! Autor: ~xxx [82.177.83.*]
    ale pierdo........ płacą ci za to?????
  • Re: UBRANI WYSTĄP ! Autor: ~kp [83.11.243.*]
    ubrani to powinieneś się nazywać a wystąp mieć na imię i do szkoły sio małolacie
  • Re: UBRANI WYSTĄP ! Autor: ~klm [83.22.115.*]
    ale bredzisz chłopie,Monnari nic cię nie nauczyło,no to bredx dalej
  • Re: UBRANI WYSTĄP ! Autor: ~WN [77.222.254.*]
    Ale sie na so good rzuciliscie? Nie ma w tym racji? Przeciez ktos z nimi zostanie,drogo kupi i zostanie.
    to skad ten atak?
  • Re: UBRANI WYSTĄP ! Autor: ~widmo [89.228.2.*]
    ubranka to są na petrolu i innych szmatach , JHM DEV bardzo dobrze prosperuje w takim otoczeniu,że nawet najwięksi boją się o przetrwanie np. GANT , a JHM pokazuje silny bilans i zysk netto w wysokości ponad 9 mln co daje ok C/Z - 8,0 . więc nikt tu nikogo nie ubiera. jeśli cena akcji przekroczy wartość księgową można powoli mówić o ubieraniu,
    co do Monari ja bym też sprzedawał , kilkaset procent to już ubieranie
    Ubieranie, to ubieranie. Ktos, moze Ty,nie zycze, zakisi sie z akcjami. Patrz ub rok Ursus. Od roku ubrani ukiszeni, moze i w dobrej i przyszlosciowej spolce,ale poki co od blisko roku siedza w ubrankach.
    Zas c/wk to mylny,czesto przeklamany ksiegowo wskaznik.
    Wiec stad moja opinia.
  • Re: UBRANI WYSTĄP ! Autor: ~klm [83.22.99.*]
    owszem ursusik stoi ale od dna zyskał 500% tu dno było na 0,22 a 500% to około 1 zł,wtedy bedziemy ewentualnie mysleć o ubraniu
  • Re: UBRANI WYSTĄP ! Autor: ~klm [83.22.115.*]
    jeszcze jest tanio oczywiscie korekty bedą i to jest zrozumiałe
  • Re: UBRANI WYSTĄP ! Autor: ~obserwator [193.19.125.*]
    Kupiłbym bym ale sie boję ,ze będe ubrany. Jak dla mnie to za szybkie wzrosty, wczoraj ponad 40% , dzisiaj prawie 30..nie mam czasu stale siedzieć przy kompie, zdrowa korekta by sie przydała..
    owszem , żeby dokupić
  • Re: UBRANI WYSTĄP ! Autor: ~xxx [82.177.83.*]
    i o to chodzi
    jak myslicie do ilu może wykorekcić
  • Re: UBRANI WYSTĄP ! Autor: ~1973 [46.169.43.*]
    Jak miałem Warfamę(Ursusa ) poniżej 0,80 to też mówili że jestem ubrany w badziewia hahaha. Jak sprzedałem po 4,70 to anale stwierdziły warto kupowac bo perspektywy.
    Na JHM anale zaczną pisac ze warto kupować przy cenie 1,50 hehehheh
    dlatego oni żyją z cudzych pieniędzy a my z własnych
  • Re: UBRANI WYSTĄP ! Autor: ~kk [46.169.50.*]
    Jutro,
    to będzie łamane pewno 0,60.
    Przeleciało ponad 5 mln akcji. Ile to ff ?

poz
    kk
  • Re: UBRANI WYSTĄP ! Autor: ~nc [46.112.23.*]
    Spojrz sobie na 4ty pazdziernik ub roku. Ta sama kometa wtedy przeleciala.
  • Re: UBRANI WYSTĄP ! Autor: ~lorg [212.182.118.*]
    5 mln akcji JHM to ponad 25 proc. ff...
  • Re: UBRANI WYSTĄP ! Autor: ~Zenek [83.4.9.*]
    Połowa to pewnie mielenie groszowych zysków. ff to zaledwie 16,.. %
    czyli nieco ponad 20 mln akcji , w dwa dni przemielono ich 7 mln , dużej podaży tu nie będzie raczej
    tak nie licz bo mielili je miedzy soba
    no tak ale biała świeca potwierdzona,obroty 2 razy większe , trend wzrostowy potwierdzony, oscylatory godzinowe wykupione , na tyg. mocne kupuj.
    Wyglada nato , ze ubrani musza wystapic , niezly zjazd?
    Czekac tego samego scenario na Monnari .
    spokojnie chłopie co sie tak podniecasz jeszcze da zarobić 100%
  • Re: UBRANI WYSTĄP ! Autor: ~adam [82.139.147.*]
    oczywiście że tak, ja tu widzę min 1,2zł w najbliższym czasie
  • Re: UBRANI WYSTĄP ! Autor: ~azxxx [79.175.213.*]
    kolego padaka mada faka
    i bardzo dobrze czekać a potem kupić ja kupuję ponizej 0,40
  • Re: UBRANI WYSTĄP ! Autor: ~greg [37.128.105.*]
    jak myślicie do ilu spadnie
    tego nikt nie wie ja kupuję ponizej 0,40 do 0,30,pamiętaj to korekta w dołek się nie wbijesz
    Nie podniecam, a normalnie pisze. Znam ten schemat z kilkunastu spolek. Trzeba miec dyscypline, po zakladanym zarobku wyjsc, mimo,ze rosnie.
    Ot. Pozyjemy,zobaczymy,gdzie byla racja?
    pozdrawiam
  • Re: UBRANI WYSTĄP ! Autor: ~klm [83.22.100.*]
    to co piszesz jest prawdą ale,no właśnie- po tej cenie nie warto z JHM wychodzić
    ...zyjemy i patrzymy, narazie,od wcz.moje dosw. bierze gore. Chyba wielu zostanie z jhm na miesiace,chyba,ze bedzie ciac strate i juz sprzedawac.
    Patrzymy dalej.
    za szybko sie cieszysz koleś,ja na pewno zostanę na cały 2013 rok bo taka jest moja perspektywa tej inwestycji a ty jak chcesz spekulować to szukaj innych spółek a jest ich pełno,poniżej 0,40 rozpoczynam zakupy
    Ale ja sie nie ciesze, nie zrych. Ani spekulant.
    Po prostu doswiadczony , takze zle na podobmych jazdach.
    Dzis kolejny dzien "korekty" , obroty male , to dowod nanklasyczne ubranie i trzymanie przez leszcza z nadzieja na wzrosty dalsze. A o to ciezko bedzie :-(
    Obserwujemy.
  • Re: UBRANI WYSTĄP ! Autor: ~klm [83.22.116.*]
    musi spadać i tego sobie zyczę ponizej 0,40 kupuję,teraz czekam
  • Re: UBRANI WYSTĄP ! Autor: ~mikab [178.36.215.*]
    Oj panowie poniżej 0,40gr o już tu nie będzie. Ja odkupuje po około 0,45gr. Pod koniec kwietnia raport za 1 kwartał tego roku i on ostatecznie potwierdzi że spółka jest bardzo dobra i warto w nią inwestować!!
    warto to rozwazyć
    Hmmm czyżby już drobni wysprzedali i czas już odkupywać po tej cenie? obserwujcie
  • Re: UBRANI WYSTĄP ! Autor: ~me2012 [37.190.230.*]
    ale mizernie w lutym
  • Re: UBRANI WYSTĄP ! Autor: ~paweł [212.180.168.*]
    niestety
    jak nie dojdzie do tego większy przychód z czynszów to takich poziomów to możemy długo nie oglądać i nie ma co porównywać c/z czy c/wk. Z drugiej strony GTC dostało dzisiaj rekom. kupuj więc może złoty środek jest w tych czynszach, Dwa obiekty zostały oddane bodajże w grudniu więc kasa dopiero teraz z tego powinna być . Co będzie zobaczymy. Oby jeszcze podrosło bo jak USA wpadnie w korektę to może być nie ciekawie
    umów przedwstępnych podpisano dużo więcej:

Styczeń łącznie z garażami - 9
    Na koniec lutego łącznie - 22

Może jednak nie jest tak źle w stosunku do stycznia.

Pamięta ktoś ile było w ubiegłym roku łącznie ?
    około 190
  • Re: UBRANI WYSTĄP ! Autor: kiro33 [89.79.211.*]
    w liście od Prezesa jest, że w roku 2012 sprzedali łącznie 186 mieszkań i domów, co daje średnią na miesiąc 15 i pół. :-) wiadomo, że nie można tego dosłownie przekładać na stan spółki, ale wydaje mi się, że te dwadzieścia kilka mieszkań w dwa miesiące i dwadzieścia coś umów na 28 luty, to chyba wcale nie jest tak źle. Poza tym styczeń i luty to chyba nie są miesiące prosperity tej branży!!!
    jest nieźle miesiące zimowe nie sa najlepsze
  • Re: UBRANI WYSTĄP ! Autor: ~widmo [95.49.149.*]
    nie upatrywałbym w jednym miesiącu zwłaszcza w lutym , przy takiej kurewskiej zimie jakieś wytycznej dot. przyszłych wyników spółki. sprzedaż idzie a co najważniejsze RENTOWNOSĆ.
    to teraz najlepszy deweloper na GPW
  • Re: UBRANI WYSTĄP ! Autor: ~1973 [77.114.65.*]
    Te miesiące należą do najslabszych w sektorze więc nie dziwota. Tu jednak będzie decydował długoterminowo czynnik komercyjny-tak jak niektórzy pisali czyli mocno zwiększony udział w przychodach z czynszu gdyż cześć obiektow opłacanych z umów czynszowych oddano w ostatnch tygodniach roku i z tego właśnie powodu odradzałem Ganta a zalecałem JHM wskazujac różnicę w funkcjonowaniu obu spółek.
    Z drugiej strony to nie są wcale złe rezultaty uwzględniając oczywiście przedwstępne umowy dewelloperskie.
  • Re: UBRANI WYSTĄP ! Autor: ~stein111 [95.49.130.*]
    Zobaczymy co się stanie gdy przy Marywilskiej 44 stanie market budowlany?

Zatrzyma się na 1 PLN; sądzę że nie.

Nie okłamujmy się wyniki za luty jest bardzo słaby, wręcz katastrofalny ale nie ma co się łamać. Jak widać jest dużo umów przedwstępnych to i sprzedaży w marcu będzie więcej. Do tego w 3 kwartale zostanie oddana inwestycja w koninie która już teraz się sprzedaje bardzo dobrze i ona może uratować ten rok. Problemem jest Hel i totalny zastój w sprzedaży apartamentów. Tam dopiero kasy jest utopione. Myślę że po sezonie letnim jak sprzedaż będzie dalej tak marna warto obniżyć koszt metra kwadratowego kosztem rentowności. I tak będzie niezła w końcu wyjściowa rentowność na apartamentowcach jest większa. Sam prezez Mirgos wieszczy raczej średni/ kiepski rok w sprzedaży mieszkań. Nie martwmy się ratuje nas wynajem komercyjny (marywiska i te nowe pawilony!!) a po nowym roku nowy program rządowy który pomoże deweloperom( mieszkania nowe będą objęte programem) w tym nam. Inną sprawą jest że chyba warto by było zacząć budować nowe mieszkania na gruntach w Katowicach i innych większych miastach w których mamy działki. Generalnie świetnym posunięciem było zaangażowanie się w działalność komercyjną, brawo dla prezesa!! to wkońcu stałe i pewne źródło przychodów. Generalnie perspektywy są ok i mam nadzieje że przełoży się to na kurs ale głowy nie dałbym za to. Miłego wieczoru.
    P.S taki infa mnie drażnią http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,11140085,Nowy_outlet_na_Bialolece__Najwiekszy_w_Warszawie.html
  • Re: UBRANI WYSTĄP ! Autor: ~stein111 [95.49.130.*]
    Zobaczymy co się stanie gdy przy Marywilskiej 44 stanie market budowlany?

Zatrzyma się na 1 PLN; sądzę że nie.
  • Re: UBRANI WYSTĄP ! Autor: ~raf [83.7.143.*]
    jak na miesiące zimowe to sprzedaż jest super !!! pierwszy kwartał jest zawsze słaby w budownictwie !!!!
[x]
JHMDEV 0,00% 1,76 2019-12-16 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.