powrot do bazy?
szkoda. powtorka z grudnia, e wybilo do 1,5 a potem znow wrocilo do kiszonki przy 70gr. Ktos tak jak wtedy przy 1,5 zaczal blokowac i sypac...
Najważniejsze jest to, że 97,52% papieru jest w rękach 2 głównych właścicieli i oni nie pozwolą siebie siebie skrzywdzić, dlatego płacą regularnie dywidendy sobie do kieszeni. Dla nich te pozostałe 2,48% to tylko "koszt" funkcjonowania spółki na giełdzie.
Żaden przekręt wobec akcjonariuszy im się nie opłaca, ponieważ w 97,52% uderzy w nich samych. Moim zdaniem cudny układ.
Mogą pomyśleć o sprzedaży papieru gdy przejdą na rynek główny a z historią regularnej dywidendy i rocznym 100% przyrostem zysku nie powinni mieć problemu ze sprzedażą papieru inwestorom instytucjonalnym. Mają teraz kapitalizację około 14 mln, ale aby przejść na główny potrzeba chyba minimum 45mln...;)
(zazwyczaj sporo więcej, aby jakieś zachwianie kursu nie przekreśliło planów przeprowadzki)
Dnia 2013-03-27 o godz. 14:33 ~GÓRA napisał(a):
> dlaczego nie weżmiesz ze 100k i droga otwarta
Potrzebna cierpliwość, po co mam przepłacać, skoro oddadzą jeszcze trochę po 18 groszy;) Dzisiaj kupiłem już 25tys;) Nie chcę szastać kasą i windować innym cenę własnym kosztem, skoro jeszcze dają po 17-18 groszy. Jednak widać to na wyższych poziomach, papier sie kończy... Jak już drobni wypstrykają się do cna migiem zbierzemy resztki z arkusza.
Przyjdzie czas i na Aldę, przestałem już wierzyć w spekulacyjnie wybicie, ale pod wyniki za IQ lub za IIQ całkiem możliwe.
Nie kupiłem 25tys tylko 10 tys;) Składałem zlecenie na ślepo 15K po 17 groszy i gdy zobaczyłem, że jak jakiś leszcz sypnął 14K to sądziłem, że wsypał mi do koszyczka, niestety przede mną ktoś położył 50K i to on zgarnął ten łakomy kąsek:)))
Dnia 2013-03-27 o godz. 16:14 ~nestor napisał(a):
> heh. To byl ten moment jak na 0,17 nic nie bylo. sam
> chcialem polozyc sie na K, ale widze 50k to stwierdzilem,
> ze nie ma sensu juz ;)
Ja już byłem pewien, że to moje zlecenie się zrealizowało :)
...ale moim zdaniem możliwe będzie jeszcze uchwycenie trochę po 17 a może nawet po 16???
według mnie jak teraz nie kupisz wielkiej ilości to samo nie pociągnie do góry zobacz na bpn w paru dniach duży zakup tak samo było na bge na aldzie też by tak było jakbym kupił na jeśień teraz kiszonka
Sądziłem, że powtórzę to na Aldzie (to nie ja zrobiłem ten piękny zakup na BGE po 4 grosze, niestety) , ale zbrakło mi siły, szkoda Góra, że Ciebie wtedy nie było... FF to wtedy TYLKO 150tys mogliśmy zgarnąć po 50tys ze średnią 80 groszy i do nowego roku Alda kosztowałaby 10zł. ;)
ja tak jak gora, nie lubie tych nazw PR, HR. Co ja mam myslec o paniach z HR co zamiast ze mna bezposrednio kontaktowac sie ws. pracy na stanowisku programisty to kontaktuja sie ze znajoma testerka jako mediatorka miedzy mna a nimi... ZAL.
W ogole tyle tych skrotow obecnie z angielska madrze brzmiacych a wiele dotyczy banalnych rzeczy.
Inne wyjście to spekulacyjny skup i nadzieja, że rynek sie przyłączy. ale bez większej kasy znowu może skończyć sie to przy 1,5zł.
Może jak przytnę na SPC to coś pomyślimy. ;)