• czy ktoś jeszcze wierzy w tą spółkę Autor: ~monwon [83.31.47.*]
    czy sądzicie,że da się z tego wyjść chociaż z niewielką stratą ja jestem zapakowana od kilku lat tkwię w tym g..... uśredniałam wpakowałam kupę kasy i moja zaje..sta średnia to 0,23 już mnie szlak trafia.Co ludzie robicie?Jesteście też tak umoczeni?Jaką macie średnią?Czy sądzicie,że usunięcie Króla coś da?Coś zmieni?Pozdrawiam
  • Re: czy ktoś jeszcze wierzy w tą spółkę Autor: ~taki jeden [166.137.100.*]
    niestety nie pociesze Cie.
    ja tu wpakowalem 60k i srednia mam 29gr i raczej nie widze juz szans na odzyskanie tego.

przeznaczone na strate podatkowa do wykorzystania w ciagu nastepnych 5 lat od momentu sprzedazy.

tu juz nic nie pomoze.
  • Re: czy ktoś jeszcze wierzy w tą spółkę Autor: ~Szara_mysz [83.23.168.*]
    Nic nie zmieni - stanowisko oddane do swojego.

Jednak to ruch, który ma na celu złapanie innych inwestorów:)

Król widzi, że nic nie wciśnie jeżeli jego nazwisko świeci na plakietce prezes.

Wiadomo, że będzie sypanie.

Ale dla mnie sprawa jest prosta:

- jeżeli split zrobi się z 1/2/3 groszy na 20/40/60 to po maks 2-3 miesiącach będzie znowu 1/2/3;

-dlatego (tylko gł*pek lub Król) nie zrobiłby podbitki przed splitem, na 10 groszy by po scaleniu były z 2 zł i wtedy sypanie by trwało znacznie dłużej z rok;

Aby zrobić taką podbitkę nie potrzeba dużo kasy, a po można znowu tysiące osób nabrać na rozwój Regnona więc tylko "Król" nie skorzystałby z takiej okazji - bo on to wszystko potrafi spartolić nawet oszukiwanie ludu:)

Mi swojej kasy żal nie jest, bo znam ryzyko i w porównaniu do reszty mam niewielką średnią, ale innym szczerze współczuje.

• Re: czy ktoś jeszcze wierzy w tą spółkę Autor: ~Inwestor [46.204.35.*]
    Wcale re-split nie musi zostać przeprowadzony w stosunku 20:1. Może zostać zmieniony na NWZA na np. 100:1. Taki stosunek nawet jest lepszy dla zarządu, bo będzie mniej akcji w obiegu, wyższy poziom i będą mogli więcej dodrukować. A sami przecież na tym re-splicie nie stracą, bo nie posiadają akcji w odróżnieniu od drobnych.

Niemożliwe?
    Przeanalizuj VENO: 3gr, re-split 155:1 i zjazd do 40gr; EFH 17gr, 10:1, obecna 1pln.

Wnioski wyciągnij sam.

Powodzenia
  • Re: czy ktoś jeszcze wierzy w tą spółkę Autor: ~Szara_mysz [83.23.122.*]
    Ok, tyle, że na ostatnim Walnym podjęto decyzję o 1:20 więc narazie innej opcji nie ma.
  • Re: czy ktoś jeszcze wierzy w tą spółkę Autor: ~Inwestor [37.30.10.*]
    To nie znaczy, że nie może zostać zmienione.

Ok, Twoje pieniądze Twoje decyzje
  • Re: czy ktoś jeszcze wierzy w tą spółkę Autor: ~Szara_mysz [83.23.122.*]
    Nie rozumiem za bardzo Twojej pierwszej i drugiej wypowiedzi, czego one się tyczą?

Bo odpisałeś na mojego posta, a on ma się ni jak do Twojego.

Co za różnica jakie będzie scalanie, skoro i tak będzie sypanie.
  • Re: czy ktoś jeszcze wierzy w tą spółkę Autor: ~Inwestor [46.205.33.*]
    Chciałem powiedzieć, że zarząd zrobi jak będzie chciał i Ty nie masz na to wpływu. Jedynie co możesz zrobić to ograniczyć swoje straty.
  • Re: czy ktoś jeszcze wierzy w tą spółkę Autor: ~Szara_mysz [83.23.155.*]
    O moje straty się nie martw:)

Co do scalania to bez znaczenia w jakich proporcjach to zrobią i doskonale zdaję sobie sprawę, że nie ma nikt na to wpływu.

Przecież to oczywiste, że po scaleniu będzie sypanie.

Scalanie: tak jak pisałem tylko niedorozwinięty prezes by nie zrobił podbitki kosztem kilkuset tysięcy, bo walić akcjami przy obecnym kursie 2/3 groszy po scaleniu 40/60 to obecny kurs będzie z powrotem po kilku tygodniach, a KNF na kolejny resplit się nie zgodzi, a po podbitce na 8-10 i scalaniu na 1,60 - 2,00 walić akcjami można z rok przy dobrym manipulowaniu kursu.

Druga sprawa cięcie strat: zastanów się po ile tutaj kupowali, większość ma średni kurs 15-25 groszy niektórzy jeszcze więcej. Przy obecnym kursie mają 10-20 procent początkowego kapitału - cięcie strat powinno być przy 85-90% zainwestowanego kapitału - zwłaszcza na takiej spółce teraz to już po ptakach.

Inwestując 10.000 zł mają 1000 w porywach 2000, ja bym tego teraz nie ratował (a na pewno nie przed scalaniem) czekałbym na podbitkę przed, jak nie będzie dopiero bym sypnął.

Tutaj na ratowanie jest za późno. Pozdrawiam

• Re: czy ktoś jeszcze wierzy w tą spółkę Autor: ~taki jeden [166.137.100.*]
    podpisuje sie obiema recami pod tym tekstem Szarej Myszy.

nic dodac nic ujac. przy 90% straty to mozna sobie podlubac w nosie a samobojca nazwalbym tego ktory probuje usredniac w dol aby zbic swoja srednia.
    jak ktos przyslowiowo "sra kasa" to moze sie zabawic ale po co dosypywac Krolowi skoro wiadomo ze sprawa jest z gory przegrana? inne spolki pokazuja jak bedzie
[x]
REGNON -9,66% 0,80 2020-09-30 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.