• Udowodnij że jesteś .............. Autor: ~piotr [195.225.244.*]
    wysłałem do Zarządu pytania w sprawie trudnych spraw Yawala
    -kursu
    -dzierżawy
    -prywatnej emisji
    Pytania te są niewygodne dla Zarządu i zamiast odpowiedzieć kazali mi udowodnić że jestem akcjonariuszem!!
    Pytania zadawałem na innych spółkach ale nigdy się nie spotkałem z takim żądaniem?
    Jak to moge zrobić bezkosztowo
  • Re: Udowodnij że jesteś .............. Autor: ~kris b [193.239.124.*]
    wyslij im kopie swojego rachunku maklerskiego ale tylko z czescia dotyczaca akcjii yawalu.popatrz jacy sa oni drobiazgowi.spolka z najbardziej fatalna polityka informacyjna i zerowym kontaktem z inwestorami kaze sobie udowadniac ze sie jest jej akcjonariuszem.piekne zaufanie ma rodzinka mzykow do innych.ale za to na gpw widac jakim zaufaniem ich warszawka obdarza.zero a tymczasem na swiecie hossa ktora nie bedzie trwala wiecznie
  • Re: Udowodnij że jesteś .............. Autor: ~piotr [195.225.244.*]
    A więc Yawal informuje swych akcjonariuszy. Wczoraj otrzymałem odpowiedz w stylu:

W odpowiedzi na Pańskiego maila uprzejmie informujemy, że odpowiedzi na postawione przez Pana pytania jak również wyrażone wątpliwości w przeważającym zakresie znajdują się w opublikowanych przez Spółkę raportach bieżących i okresowych. Jednocześnie pragniemy wyjaśnić, że Spółka na bieżąco, w zakresie wyznaczonym przez obowiązujące przepisy prawa oraz zasady ładu korporacyjnego informuje akcjonariuszy o działaniach, czynnościach lub zdarzeniach mających znaczenie dla akcjonariuszy lub potencjalnych nabywców akcji Spółki.

A pytania były takie:
    Czy Zarząd Spółki interesuje się kursem spółki?
    Co Zarząd sądzi o obecnej cenie spółki, czy jest to cena adekwantna do obecnej sytuacji finansowej spółki?
    Czy zamierza prowadzić jakąkolwiek akcje informacyjną na temat kursu spółki lub złożyć oświadczenie w tej sprawie?
    Czy tak niski kurs akcji nie jest spowodowany ciągle pogarszającym się brakiem zaufania akcjonariuszy mniejszościowych do Zarządu, wysoce nie transparentnymi decyzjami (tj. "prywatna" emisja akcji) a w konsekwencji konfliktem z akcjonariuszami TFI Pionier i Panią Agnieszką Buchajską oraz mniejszościowymi?
    Czy znana jest jakaś data lub kiedy można się spodziewać jakiś informacji że strony Sądu Okręgowego lub Arbitrażowego w sprawie WZ z dn. 21.06.2012?
    Czy takie konflikty i nie transparentne uchwały dobrze wpływają na wizerunek firmy?

Oprócz jednego pytania na resztę nie znam odpowiedzi.

Zachęcam do pisania pytań na yawal@yawal.com
  • Re: Udowodnij że jesteś .............. Autor: ~pankracy [95.160.246.*]
    kiedys pisałem ...nikt nic nie odpisał ...naewt o żadaniu potwierdzenia ze jestem akcjonariuszem !

• Re: Udowodnij że jesteś .............. Autor: ~piotr [195.225.244.*]
    męczmy ich (choć obrywa się jak wiadomo pracownikom biura), ale warto może zaczną widzieć że patrzy im się na ręce i co o nich sądzą zwykli zjadacze chleba
  • Re: Udowodnij że jesteś .............. Autor: ~pankracy [95.160.246.*]
    tutaj widze szwilndel mzyka jeden za drugim i wg mnie mzyk trzyma kurs za morde by nie rósł

nienależy nigdy traktowac poważnie yawal jako inwestycję

[x]
YAWAL -18,97% 3,46 2015-10-26 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.