wysłałem do Zarządu pytania w sprawie trudnych spraw Yawala
-kursu
-dzierżawy
-prywatnej emisji
Pytania te są niewygodne dla Zarządu i zamiast odpowiedzieć kazali mi udowodnić że jestem akcjonariuszem!!
Pytania zadawałem na innych spółkach ale nigdy się nie spotkałem z takim żądaniem?
Jak to moge zrobić bezkosztowo
wyslij im kopie swojego rachunku maklerskiego ale tylko z czescia dotyczaca akcjii yawalu.popatrz jacy sa oni drobiazgowi.spolka z najbardziej fatalna polityka informacyjna i zerowym kontaktem z inwestorami kaze sobie udowadniac ze sie jest jej akcjonariuszem.piekne zaufanie ma rodzinka mzykow do innych.ale za to na gpw widac jakim zaufaniem ich warszawka obdarza.zero a tymczasem na swiecie hossa ktora nie bedzie trwala wiecznie
A więc Yawal informuje swych akcjonariuszy. Wczoraj otrzymałem odpowiedz w stylu:
W odpowiedzi na Pańskiego maila uprzejmie informujemy, że odpowiedzi na postawione przez Pana pytania jak również wyrażone wątpliwości w przeważającym zakresie znajdują się w opublikowanych przez Spółkę raportach bieżących i okresowych. Jednocześnie pragniemy wyjaśnić, że Spółka na bieżąco, w zakresie wyznaczonym przez obowiązujące przepisy prawa oraz zasady ładu korporacyjnego informuje akcjonariuszy o działaniach, czynnościach lub zdarzeniach mających znaczenie dla akcjonariuszy lub potencjalnych nabywców akcji Spółki.
A pytania były takie:
Czy Zarząd Spółki interesuje się kursem spółki?
Co Zarząd sądzi o obecnej cenie spółki, czy jest to cena adekwantna do obecnej sytuacji finansowej spółki?
Czy zamierza prowadzić jakąkolwiek akcje informacyjną na temat kursu spółki lub złożyć oświadczenie w tej sprawie?
Czy tak niski kurs akcji nie jest spowodowany ciągle pogarszającym się brakiem zaufania akcjonariuszy mniejszościowych do Zarządu, wysoce nie transparentnymi decyzjami (tj. "prywatna" emisja akcji) a w konsekwencji konfliktem z akcjonariuszami TFI Pionier i Panią Agnieszką Buchajską oraz mniejszościowymi?
Czy znana jest jakaś data lub kiedy można się spodziewać jakiś informacji że strony Sądu Okręgowego lub Arbitrażowego w sprawie WZ z dn. 21.06.2012?
Czy takie konflikty i nie transparentne uchwały dobrze wpływają na wizerunek firmy?
Oprócz jednego pytania na resztę nie znam odpowiedzi.
męczmy ich (choć obrywa się jak wiadomo pracownikom biura), ale warto może zaczną widzieć że patrzy im się na ręce i co o nich sądzą zwykli zjadacze chleba