Oj tak, tak ...
Ale są i plusy:
============
1) Wartość księgowa na 1 akcję wzrosła do 37,42 zł,
2) W IV kwartale ub. roku nastąpił wzrost gotówki + pochodnych do kwoty 6.041 tys. zł,
3) W porównaniu do III kwartału 2012 nastąpił spadek kosztów finansowych do 1.819 tys. zł/kw. - co może oznaczać, że spółka schodzi ze zobowiązań finansowych.
no niestety w takim kraju jak polska gdzie gornictwo od lat jest potezne i to w skali makro spolki okologornicze wypadaja na gpw b.blado-kopex.bumech fasing czy patentus nie rozpieszczaja swoich akcjonariuszy
kris , a są rozpieszczane ( odzieżówka ? ) na chyba najsłabszej obecnie giełdzie świata.Ja bez Fasingu od 27 zł , ale za to mocno ostatnio w Patentusie.Pozdrowienia
Bzdury. Wyniki Famuru i Patentusa rosną pod każdym względem.
Jeśli zainwestowałeś w spółkę która się nie popisała, to nie próbuj się usprawiedliwiać przerzucając winę na kryzys w sektorze.
Przejrzałem pobieżnie raport "-wiem niektórzy są rozczarowani" ,roczny trochę lepszy . Rzeczywiście za 4 Q to zyski cienkie ( pewnie trochę ukrywają) Zobaczymy jaką zaproponują dywidendę ?? Z drugiej strony przejrzałem również raporty innych spólek i lepszych nie znalazłem,wskażnikowo to bijemy wszystkich. Zobaczymy jak jutro ustawi program. opiekun od kursu ?? Zaraz jeszcze przejrzę "Snieżkę"!!
::))) Zolo ty tu co niektórym mocno" nadepnąłeś na odcisk" ::))) Mogą wykorzystać sytuację i sprowadzić (położyć) ciebie na glebę :)) ha,ha. Teraz, Ku pokrzepieniu: c/ z =6,25 ( i to przy schowanych zyskach za 4 Q,może juz na przyszły ) c/wk= 0,64 inne wskażniki też ok. Lepszych spólek póki co nie znalazłem.
W ogole to forum jest pelne nie inwestorow i fanatykow.
Wydaje mi sie, ze wyniki fasingu powinny byc lepsze ale niestety sytuacja z Kuznia i w ogole z podmiotami grupy jest nieciekawa...
Ja jutro sie w calosci zegnam z firma... zarobilem 10% zamiast wiecej, ale w sytuacji braku zyskow, totalnym oszustwie na MOJ i dziwnych transakcji z Kuznia ja dziekuje.....
Nie ma znaczenia ile tysiecy akcji mi zostalo... wiekszoscia wyszedlem po 29 ....
Zreszta nikogo nie obchodzi ile Greatmongo zarobil, tu chodzi o to, ze fajna spolka jest totalnie rozwalona przez kilka osob.... na poczatek uwalili MOJ, a teraz kolej na fasing....
Zlodzieje i tyle... Stoklosa skonczyl w pierdlu wiec moze i bicz sie znajdzie na ludzi z Carbonu.....
tak zgadzam sie z graetmongo ze na moj sa doszlo do totalnego oszustwa.bik powinien skonczyc jak bolszewicki senatorek heniu stoklosa-w kryminale.b.drogie ipo moja-przerzut tych srodkow do fasinga i obiecanki cacanki.ewidentne dzialanie na szkode firmy.wg standardow ue powinien trafic do kryminalu
Kurs odbił się od średniej 200 sesyjnej w górę. Zatem to ważne wsparcie po raz kolejny sie obroniło. To pozytywny sygnał ja też dzisiaj staram się dokupić jak najniżej :-)
Wyniki słabsze niż oczekiwano, tylko ta spółka i tak w dalszym ciągu ma wskaźniki wyglądające b.dobrze na tle innych, do tego różne badziewia prezentują straty i spadają po wynikach tyle co fsg dzisiaj, dalej - jeśli gość z GIG wchodzi do RN, kupują chińską spółkę a do tego Karbon ten zakup jeszcze poręcza wekslem to gdzie tu macie ryzyka, no i umowa z JSW, a na koniec-nie wiem czy jest czy nie ma "ukrytego" zysku w tym kw-tu by się musiał rewident wypowiedzieć co on tu widzi
Oi,oi ,a ten ciągle swoje ,aby szczeknąć :::))) ha,ha. Nie bądz taki nadgoliwy ,jeszcze kilka tys. akcji utopią,to i ty nie będziesz potrzebny i pogonią ciebie z forum. Rzeczywistosć jest bezlitosna "program strząsa akcje a ludzie podbierają" ::))) Po co ty tu potrzebny ,zatrudnli i pogonią ::))) !!!!