• A ja widzę same plusy tej pożyczki. Autor: ~wujoT. [78.131.193.*]
    - spłata długoterminowa na 54 miesięczne raty,
    - okres karencji 6 miesięcy, w czasie których MRB odzyska swoje pieniądze od wierzycieli,
    - spłata części krótkoterminowych kredytów bankowych, które dotyczczas drenowały MRB z pieniędzy,
    - zabezpieczenie nie znaczy, że od razu jest wymagalne, MRB będzie spłacał raty to nikt majątku JHM nie ruszy,
    - JHM ma tyle nieruchomości niezabudowanych, że udzielone zabezpiecznie nie musi obejmować lokali mieszkalnych i ich sprzedaż odbywać się będzie normalnie.

Nie słuchajmy więc oszołomów, którzy grają na zwalanie kursu JHM.
  • Re: A ja widzę same plusy tej pożyczki. Autor: ~greatmongo [62.80.0.*]
    Tylko kolego to sa plusy dla MIRBUDU... nie dla JHMDev...
  • Re: A ja widzę same plusy tej pożyczki. Autor: ~do great........... [82.177.83.*]
    przestań, kurs od ciebie i od twoich bazgrół nie zalezy
    piszesz bo czekasz ze ktoś wystraszony ci szybko sprzeda
    ech, co za naród
  • Re: A ja widzę same plusy tej pożyczki. Autor: ~mikab [212.106.18.*]
    Nie gadaj bzdur. A po co tu naganiać na obniżke kursu?i tak jest tanio a i po co kupować jak się nie zapowiada nic ciekawego na choryzoncie.
    Na nic nie naganiam. Mikab ma racje. Firma ma bardzo mala rentownosc, a wziela na siebie odpowiedzialnosc za kredyt firmy matki, ktorej idzie bardzo srednio.

Gdzie tu upside widzisz?

To jest totalne nieporozumienie co zrobił mirgos. Jak mu się uda spłacić ten kredyt to ok a jak nie to niczemu niewinny JHM straci głowę. Raczej nie będzie umierał za spłacenie tego kredytu a my jak stracimy te mieszkania to....szkoda gadać została nam uwiązana kotwica do nogi i przez najbliższe pięć lat raczej się jej nie pozbędziemy. To jest cios poniżej pasa. Mirgos zakpił z JHM-u i teraz trzeba się martwić żeby z tego jakoś wyjść.
  • Re: A ja widzę same plusy tej pożyczki. Autor: ~lorg [212.182.118.*]
    Do dzisiaj było cichutko na tym forum, a teraz zaroiło się od naganiaczy na spadki. Czytajcie ze zrozumieniem komunikaty to nie będziecie pisać bredni typu ,,żaden bank nie dał kredytu", ,,to koniec" itd. Bank nie dał bo pewnie MIRBUD nie chciał od banku kredytu, lepszy zaoferował podmiot państwowy tj. Agencja Rozwoju Przemysłu. Oprocentowanie tego kredytu wynosi 1-miesięczny WIBOR plus marża czyli 3,8 proc. powiekszone o 0,5 proc. Który bank ma w ofercie takie kredyty? Przytaczam fragment komunikatu ze strony ARP:
    ,,Środki finansowe, które MIRBUD otrzyma dzięki umowie pożyczki z Agencją Rozwoju Przemysłu S.A., otwierają spółce drogę do jej dalszego, długoterminowego rozwoju, mimo słabnącej koniunktury na rynku usług budowlanych. Umożliwią także realizację przedsięwzięć budowlanych o znaczącej wartości oraz osiągnięcie lepszych wyników finansowych na zawartych kontraktach.
    Pożyczka została udzielona firmie na okres 60 miesięcy, według zmiennego oprocentowania, równego stopie procentowej WIBOR 1M powiększonej o marżę odsetkową".
    Przy takim zabezpieczeniu wiele bankow da taka pozyczke....

Wez pod uwage, ze tu jest 150% pokrycia.

Ciekaw jestem czy JHMDev cos za to poreczenie dostanie.
  • Re: A ja widzę same plusy tej pożyczki. Autor: ~lorg [212.182.118.*]
    Pewnie, że da ale nie na takie oprocentowanie. Zresztą jak chcesz to dalej naganiaj na spadki i tak nikt Cię nie słucha. Pozdrawiam
    Nikt nie slucha? Znaczy wg Ciebie kurs rosnie przez ostatni miesiac czy co?

Na zadne spadki nie naganiam. Spolka matka bierze kredyt pod zastaw waszych aktywow!!!, a tu na forum radosc? To chyba jest nieporozumienie jakies....

Moze sie umowimy, ze ja wezme kredyt pod zastaw twojego mieszkania! Jestes chetny?

Czasem na gieldzie trzeba sie przyznac do bledu.....
    Nie ma co zaklinać rzeczywistości mirgos robi nas w bambus aż miło. Nikt nie chce tych akcji a po takich infach jak dziś to w 100% zrozumiałe. Wziął kredyt a my w razie problemów mamy go spłacić?! po prostu super, tak napewno przyciągniemy nowych kupujących...
[x]
JHMDEV 0,00% 1,76 2019-12-16 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.