Otrzymanie Listu Intencyjnego w sprawie nawiązania relacji inwestorskich
Zarząd M Development Spółki Akcyjnej z siedzibą w Łodzi ("Spółka"), informuje niniejszym, że w dniu 19 lutego 2013 roku, Spółka otrzymała List Intencyjny w sprawie nawiązania relacji inwestorskich, pomiędzy Spółką M Development SA a spółką z siedzibą w Łodzi, prowadzącą działalność gospodarczą, przy corocznych przychodach na poziomie 70 mln - 80mln zł, oraz corocznym kilku milionowym zysku netto, zwaną dalej "Inwestorem".
Zamiarem "Inwestora" jest wprowadzenie swoich akcji do notowań w alternatywnym systemie obrotu poprzez zaangażowanie kapitałowe w M Development SA ze strony Inwestora, zmierzające do uzyskania pakietu większościowego w M Development SA.
Zgodnie z treścią Listu Intencyjnego, zaangażowanie kapitałowe ze strony wskazanego Inwestora może zostać zrealizowanie poprzez podwyższenie kapitału zakładowego M Development SA w drodze prywatnej emisji nowych akcji, kierowanej do Inwestora lub akcjonariuszy Inwestora lub nabycie akcji M Development SA w obrocie wtórnym, w drodze transakcji zawieranych w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect lub w drodze zawarcia umów cywilnoprawnych - w wyniku czego Inwestor lub akcjonariusze Inwestora obejmą większościowy pakiet akcji M Development SA.
Strony podpisanego Listu Intencyjnego postanowiły również, iż zasady dokonania przez Inwestora zaangażowania kapitałowego w M Development SA, tj. wysokość, zakres oraz sposób finansowania, zostaną ustalone przez Strony najpóźniej w terminie do dnia 15 marca 2013 roku.
Podstawa prawna: § 3 ust. 1 Załącznika Nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu: "Informacje bieżące i okresowe przekazywane w Alternatywnym Systemie Obrotu na rynku NewConnect".
zastanawia tylko, kim jest ten tajemniczy Inwestor, którego nazwy nie podali. Żeby to tylko nie była kolejna ściema. Z drugiej strony jak pocisną do złotego to mi to zwissa. Może być nawet i Tusek
liczycie na wzrost a jutro zwali sie kurs w dol, bo nie pomysleliscie ze dojdzie bardzo duzo akcji do tego podmiotu? obstawiam ze kilkaset mln akcji dojdzie bo latwo policzyc bo przeciez ten ktos nie odda swojej firmy wiekszosciowego akcjonariuszowi i wam gdzie jest duzy ff wiec musi dojsc wieloktornie wiecej akcji, podobnie bylo na weglopex spolka psw tam po zmianie nazwy i wprowadzeniu nowych akcji kurs wciaz tylko spada i spada i kosztuje juz grosiki..
Może masz rację
Zastanawia mnie jeszcze Kukulewski
Jest jednym z najbogatszych ludzi w Polsce
Władował w spółkę 1,6 ml. zł
To jeszcze mnie tam trzyma
Zobaczymy co tam jeszcze będzie.
Zależy o której podadzą info i co odbije sternikowi kursu
Buja tam że hej jeszcze nie raz będzie tam jazda w jedną i drugą stronę
Zobaczymy co jutro będzie
Ja jeszcze nie wiem czy jutro będę siedział przy kompie
Zależy to od pogody jak będzie marna jak dzisiaj , cały dzień pada śnieg w Gdańsku
to jutro nie idę do roboty,robię sobie wolne.
Wiem że są u was fajne dziewczyny ,do tej pory jak wspominam
to na twarzy pojawia się uśmiech, chodź to było dawno temu.
Kiedyś miałem taką pracę że jeździłem po całej Polsce i często byłem w górach
siedziałem tam po kilka miesięcy.
Dla mnie śniegu jest do bólu,ale dla ciebie no cóż byś się uśmiał
właśnie widziałem Gdańsk z kamerki na ratuszu. Nawet biało się zrobiło ;)
OK. Idę już uderzyć w kimono. Jutro pobudka o 5 i jazda do Nowego Sącza. Sypie dzisiaj cały dzień i tak samo będzie w nocy. Zanosi się na poranną gimnastykę na drodze. :)
Życzę jutro dużych zarobków na Dependzie. Pozdrawiam