INTERNET GROUP SA oddalenie wniosków Domu Maklerskiego IDM SA o udzielenie zabezpieczenia roszczenia.
Raport bieżący 37/2013
Zarząd Internet Group S.A. (dalej: Spółka), działając na podstawie normy art. 56 ust. 1 pkt. 1 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych, niniejszym informuje, iż w dniu dzisiejszym, tj. dnia 18 lutego 2013 r., Zarząd Spółki powziął wiadomość o tym, iż w dniu 15 lutego 2013 r. Sąd Okręgowy w Warszawie, XX Wydział Gospodarczy (dalej: Sąd), wydał postanowienie o oddaleniu wniosków Domu Maklerskiego IDM S.A. (dalej: IDM) o udzielenie zabezpieczenia roszczenia IDM względem Spółki, o którym to roszczeniu Spółka informowała w treści raportu bieżącego z dnia 22 stycznia 2013 r. oznaczonego numerem 6/2013 (pozew o stwierdzenie nieważności uchwał nr 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 i 12 Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Spółki z dnia 11 grudnia 2012 r.).
W uzasadnieniu ww. postanowienia Sąd stwierdza, iż: "Analiza pism procesowych złożonych do tej pory w sprawie prowadzi do wniosku, że powód [IDM - przyp. Spółki] nie jest legitymowany czynnie do wniesienia powództwa o stwierdzenie nieważności uchwał, a dochodzone przez niego roszczenie nie zostało uprawdopodobnione". Co więcej: "Powód [IDM - przyp. Spółki] nie podjął również starań celem wskazania w jaki sposób uchwały nr 4 - 12 są sprzeczne z ustawą". Jednocześnie Sąd podkreślił, iż: "[...] powyższe nie przesądza o niezasadności powództwa. Prawdziwość i zasadność twierdzeń stron oraz ostateczna ocena prawna sprawy może zostać rozstrzygnięta przez Sąd dopiero w orzeczeniu kończącym postępowanie, po przeprowadzeniu postępowania dowodowego".
O złożeniu przez IDM wniosków o udzielenie zabezpieczenia Spółka informowała w treści:
a. raportu bieżącego z dnia 22 stycznia 2013 r. oznaczonego numerem 6/2013 oraz
b. raportu bieżącego z dnia 4 lutego 2013 r. oznaczonego numerem 23/2013.
Więcej na: biznes.pap.pl i biznes.pap.pl/espi
kom espi abs/
Jeżeli IDM zawalił taką prostą sprawę, tzn. że chyba nie stac ich na prawnika. To że im nie zależy wykluczam, bo inaczej nie płaciliby iluś tam tysięcy opłaty do Sądu.
Skoro Sąd stwierdził, że IDM nie ma czynnej legitymacji do wniesienia powództwa o uniewaznienie uchwał (a wiadomo, że to nieprawda), to oznacza, że IDM nawet nie wykazał w pozwie, że był akcjonariuszem IGroup oraz, że był obecny na Walnym i zaprotokołowano jego sprzeciwy do poszczególnych uchwał.
Trochę to żenujące.
Szansa na wygraną procesu jest nadal, bo wszystko to udowodnią, ale będzie to sporo trwało.
Ale teraz już nic nie stoi na przeszkodzie by emisje w KRS zostały zarejestrowane.
To dobrze,że Pani Procka napisała o tym, według tej Pani tutaj sama ciemnota siedzi z tymi akcjami. Przeciez Pani pisała, że wszystko ma ulica, teraz zmiana frontu ? Pani wrzuci na luz trochę z tymi "merytorycznymi" wpisami. Większość z pani wielbicieli opuściła "tonący statek". Ok, każdy ma prawo do własnego zdania, ale po co się wymądrzać, kurs wzrośnie lub spadnie
Nikt nie sypał, ulica się wysypała.
A gdzie ja napisałam, że nie wszystko ma ulica ?
Wszystkich, którzy mają poniżej 5% chyba nazywa sie ulicą ? Czy wg Ciebie jest inaczej ?
IDM był obecny na Walnym w grudniu i miał wtedy nie więcej jak 300-400 tys. akcji, ale to wystarczy by mógł składac pozew..
Nigdzie nie napisałam o wysypywaniu, ale nawet jeżeli IDM pozbył się swoich akcji, to na pewno nie on spowodował spadek kursu - chyba nie taką ilością. Zastanów się zanim coś napiszesz.
Nie wiem też w którym miejscu się wymądrzam - napisałam tylko, że IDM dał d... i nic poza tym.
IDM na pewno nie dał dupy, bo to nie ten poziom... IDM zrobił dokładnie to co miał zrobić. Jak przestaniecie NADinterpretowywać infa i mielić je tylko w tych pozytywnych scenariuszach, to część rzeczy będzie jak na dłoni.
procka, litości... naprawdę myślisz, że "zawalił"... przecież to była dupokryjka pod to co dzieje się teraz. To z formalnego punktu widzenia było do uwalenia. Mam kilka koncepcji dot. tego dlaczego tak a nie inaczej tak to ustawili, ale jako dyletant zamiast dziobać lepiej wypiję kawkę :-)
widzę, że wielu z was nie ma doświadczenia w ustawianiu różnych tematów... nie będę pisał jakie ja mam doświadczenie, ale niektóre rzeczy tutaj się dziejące to klasyk... schematy są stałe po prostu.
Skoro uważasz, że ruch IDM był celowy i że to jakaś "dupokryjka" jak piszesz, to dokończ wypowiedź i powiedz czemu to zagranie miało służyc i co dzięki niemu ktoś (i kto) zyskał itd.
Bo ja tu żadnego sensu nie widzę - nie pomogło to ani IDM ani WI, ani też nie wpłyneło w żaden sposób na kurs...
Dlaczego bronisz IDM i nie wierzysz, że rzeczywiście mógł zawalic, masz "swoje" tajemne źródła jak zawsze ?
Jeżeli masz większe doświadczenie w tego typu tematach , to się podziel, a nie tylko nim chwal;)
Gosiu !
proszę zostaw tego pomarańczowego turbo leszcza od siedmiu boleści
dyskusja z nim jest jak z ojcem Rydzykiem Palikotem i Jarosławem razem wziętych ...........
dziwne, bo to 90% ataków na mnie to ataki w jakich lubują się i specjalizują pisiory, czyli ataki ad personam a nie merytoryczne. Zresztą twój post jest tego kolejnym potwierdzeniem. Możesz pisać, że jesteś inny niż pisiory, ale mentalnie jesteś typowym polakiem
tajemne źródła, to mam odnośnie IGR, a nie IDM, a co do tego dlaczego ten wniosek się pojawił to pisałem tutaj chyba w jednym wątku gdzie jakiś fantasta pisał o możliwości wrogiego przejęcia...
procka nie bądź naiwna nigdy nie napiszę czym się zajmuję i zajmowałem, a musiałbym napisać szczegóły. Wolę być forumowym głuptasem i chłopcem do bicia. Póki co życzę cierpliwości i dużo optymizmu. Swoją drogą naprawdę jesteście twardzielami, skoro po tych wszystkich rzeczach jeszcze tutaj siedzicie... szacunek :-)
Pomarańczowy czytam Twoje posty od bardzo dawna i uwierz mi gdyby były merytoryczne
nigdy ale to nigdy złego słowa nie napisał bym o Tobie bo niby po jakiego !
pisanie na zasadzie że coś wiem ale nie moge powiedziedź itp itd wybacz !
sorry stary, ale pisałem merytorycznie nie raz i nigdy nikt niczego nie odpisał... jak pisałem o IDMSA pół roku temu albo o problemach z układem, to odpisywały dzieciaki albo opłacani naganiacze. Teraz tutaj tylko można robić commedia dell'arte z tego obsranego forum, a co do tego że wiem ale nie powiem, to pisałem od pół roku dlaczego spadnie wbrew temu co pisali o pompkach, aktywach itp. chcesz bardziej merytorycznie? może jeszcze mam ci podać mój numer telefonu ;)
agencie, może niektórzy uważaja cie za ignoranta ale ja myślę, że głupi nie jesteś i w związku z tym mam di Ciebie pytanie czy sądzisz ale tak szczerze ze jest tu jeszcze szansa coś zarobić? ja do tej pory wtopiłem po 60gr spory pakiecik i nie wiem co robic czy pogodzić się z mega stratą i próbować odrabiać gdzie indziej czy spokojnie czekać rok, dwa żeby wyjść na 0 co o tym sądzisz
Dnia 2013-02-20 o godz. 18:24 ~bubul napisał(a):
> agencie, może niektórzy uważaja cie za ignoranta ale ja
> myślę, że głupi nie jesteś i w związku z tym mam di Ciebie
> pytanie czy sądzisz ale tak szczerze ze jest tu jeszcze
> szansa coś zarobić? ja do tej pory wtopiłem po 60gr spory
> pakiecik i nie wiem co robic czy pogodzić się z mega stratą
> i próbować odrabiać gdzie indziej czy spokojnie czekać rok,
> dwa żeby wyjść na 0 co o tym sądzisz
pytanie nie do mnie
ale na uczciwą odpowiedź kolego nie licz od nikogo
decyzję i ryzyko musisz podjąć sam
na giełdzie również się traci
a ja uwielbiam takie "ciekawostki" czytać
Autor: ~agent [194.63.135.*], 2013-02-21 01:15
popijając grantsa: dokładnie... agentowi... temu ubekowi... hehehhehe :) naprawdę uwielbiam czytać te wypociny przed snem
rozumiem że juz byłeś po kawce (prawie w każdym poście to podkreślasz hehe)
chłopie ogarnij się,ty to musisz być nieszczęśliwy człowiek pierwsza w nocy siedzisz przed kompem i bzdury wypisujesz,a swoją drogą co się zmieniło u Ciebie że czytasz jak to często podkreślasz gó.ne forum IG
cześć świnka... widzisz wpadam tutaj 2-3 x dziennie, częściej nie mogę głównie z powodów technicznych, a bardzo bym chciał, a co do tego co robię w nocy... wiesz, jesteśmy już duże chłopaki na pewno nie muszę wstawać rano żeby ustawić się w kolejce w UP i nie rozlicza mnie żaden szeryf z tego że nie ma mnie w pracy... ;-)
tak dla twojej informacji: dzisiaj wpadłem tutaj pierwszy raz. Może ci to trochę poprawi humor w oczekiwaniu na rakietę czy o co tam modlisz się... stara bida.