• Raport Autor: ~Km [89.73.93.*]
    Czy coś już wiadomo?
  • Re: Raport Autor: ~byly leszcz [87.207.206.*]
    A czego oczekujesz ??
    Na razie nie ma !!
    I po raporcie , mało , mało i jeszcze raz mało zarobili ale zarobili , są po restrukturyzacji , podejrzewam że obroty ich samych zaskoczyły , jak wyegzekwują należności plus milion na rok 2013 , ciekawe EBITDA PLUS 28% nieco ponad 3 miliony a zysku niecały milion,
    Czyli bez większego zaskoczenia , w obecnej sytuacji zostaje im mocno kibicować w zarabianiu , jak poprawią marżowość , to przy tych przychodach ..........marzenia roku 2013
    no to hejek...................................
  • Pomyliłem sie Autor: ~Znany [83.18.168.*]
    za IV kw mieli 700 tys straty a ja mówiłem 800 ........ :-)
    zysk 40 gr brutto na akcję
    akcje po 17 zeta ............ mówiłem że ktoś ciagnie na siłę
    na dzień dzisiejszy 8 zeta to góra
    przewartościowane z dużym hakiem
    kapitał stopniał o połowę = ktos cos wie na ten temat
    zobowiązania krótkie prawie 19 baniek a kasa plus należności to jakies 13 oj blado to wygląda blado .................. czy oni handlują powietrzem czy "wałkami"
    Nie mam pojęcia jak liczysz Znany ale fakt , pomyliłeś się --
    - kapitał własny plus należności krótkoterminowe plus inne środki pięniężne daje nam ok 20 milionów , a zmniejszenie kapitału o połowę ????
    To dywidenda sama się zapłaciła ????????
    Czy TPSA ją zapłaciła i dlatego leci na pysk ???????

Ale jakby tak spadło jakbyś chciał to otwieram następną pozycję , mrzonki ale kto wie ,
    Dlatego tak myślę Znany że czas na zmianę nicka na mniej Znany , lub zastanów się z dwa razy co chcesz chlapnąć pospiesznie bo po co ??

Każdy punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia , zobacz dla Ciebie odnośnikem jest D , także według Ciebie ile pownien kosztować walor KGHM , PZU jeżeli stosujesz przelicznik 10 % , a ile kosztować powinny spółki które nie wypłacają D ??

Mam wrażenie że kapitał rozwodnił się Tobie bardzo ostro w spółkach że tak powiem mega taniość , i nie ukrywam że dobrałbyś ONICO w dobrych pieniądzach co nie ??

Zresztą jak mówiłem zapomnij o roku 2012 jego nie ma, dyskontuj i myśl pod rok 2013 czego Tobie życzę i sukcesów w zarabianiu równiez , a nie pisaniu farmazonów .
    Sam wiesz że są spółki na forum których nie ma nikogo innego jak Ciebie w żenująco niskim stylu.............................także jak chcesz dzielić się swoimi przemyśleniami to przeczytaj siebie dwa trzy razy i jeszcze raz ze zrozumieniem.........pozdrawiam
  • lub mniej Autor: ~Znany [83.18.168.*]
    ja piszę o faktach Ty o marzeniach .................. już pomarzyli niektórzy na BGE ......... ile to miało być milionów ..........
    marzysz że zaczną zarabiać dla nas i ok .................. ale nie musisz pluc na kogoś kto ma inne zdanie

oczywiście że masz rację 280 mln przychodów wyrobia jeszcze 10% zysku i juz mamy 28 baniek x 60% to nam skapnie 12,50 zł na akcje a kurs będzie wtedy po 300 zł czego sobie i Tobie życzę ha ha ha
  • Re: lub mniej Autor: ~były leszcz [5.60.76.*]
    Plucia nie ma , tylko sarkastyczne podejście do tematu......
    300 pln za walor ?????
    Jezu lepszy jesteś od Mendla.
    Licz porządnie i obiektywnie podawaj fakty......
    Pamiętasz tego batona 19,3 k ile takich tutaj jest ??
    Gdyby było źle to kurs walal by się po groszach , będziesz wspominał moje słowa .... Mam nadzieję he he he......
  • Nie wala sie Autor: ~Znany [83.18.168.*]
    bo każdy myśli o D i tym zysku = wszystko pokaże I kw drugiego kredytu zaufania nie dostaną :-)
[x]
ONICO 0,00% 15,50 2026-05-21 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.