• Wyniki Autor: ~Wit [178.36.80.*]
    Czy wyniki już podali?
  • Re: Wyniki Autor: ~MarAl [83.6.50.*]
    Z tego co pamietam, maja byc 21 lutego; nie podoba mi sie sytuacja; wczoraj sprzedalem, a co-nie-co mialem.
    Wyglada, ze czas na skorygowanie wzrostu od jesieni 2011..
    Moze spasc do 20kilku; wtedy moze wejde..
  • Re: Wyniki Autor: ~ina [83.25.191.*]
    no cóż żegnamy inwestora i życzymy szczęścia; wyniki są mniej więcej znane, więc na niespodzianki chyba nie ma co liczyć
  • Re: Wyniki Autor: ~Pilot F-16 [50.14.99.*]
    Do MarAl : zaponij o spadku do 20 zl. Twoja transakcja sprzdazy tez nie byla trafna, pospieszyles sie. Moje typy do czasu WZA to co najmniej 35 z l i przyjmuje zaklady
  • Re: Wyniki Autor: ~MarAl [83.6.20.*]
    do PilotF16:
    .. dla scislosci - napisalem dwudziestu kilku (24-26); dzis byly dziwne ruchy intrasesyjne i skok na zakonczenie oraz fura wiszaca do sprzedazy.
    Naturalnie pamietam - korespondowalismy via forum. Szukalem terminu WZA, znasz?
  • Re: Wyniki Autor: ~Pilot F-16 [78.28.12.*]
    Do : MarAl .....WZA spółki Apator S.A. zostało wstępnie podane na dzień 24.06.2013r, czyli w poniedziałek na godz. 16:00
    Skoro wykazujesz zainteresowanie datą WZA , to mogę się domyślać, ze zamierzasz brać udział w walnym ? Będzie więcej, niż ciekawie nawet się nie spodziewasz ! - polecam dla treningu www.polstock.pl, jako suplement do www.stooq.pl

• Re: Wyniki Autor: ~Pilot F-16 [50.14.99.*]
    Jestes nieuwaznym inwestorem. Apator publikuje wyniki Q4/2012 w dniu 21.02.2013.
    Rada jest jedna, uwaznie czytaj raporty spolkii nie bedzie wiecej takich pytan z Twojej strony. Jasne ?
  • Re: Wyniki Autor: ~KOBI. [89.69.174.*]
    Dzisiejsze zamknięcie to chyba przygotowania do wybicia pod 21.lutego.
  • Re: Wyniki Autor: ~MarAl [95.49.65.*]
    Wątpię. Za długo kisi się na tym poziomie, i za długo rosło wcześniej; czas na porządniejszą korektę.
  • Re: Wyniki Autor: ~Kobi [89.69.174.*]
    Chyba masz rację, chociaż nigdy nic nie wiadomo...
    Do : MarAl. A ja nie mam żadnych wątpliwości odnośnie korekty. Zauważ pewną konsekwencję notowań. Spółka osiągnęła pewien pułap wzrostu i zaczęły się drobne korekty nie wiele znaczące dla dużych inwestorów. Tylko pieski na tym forum ujadają i oczekują spektakularnych zwrotów. Jutro i w następnych dniach będzie odpowiedź rynku, jak dalej będzie się rozwijała sytuacja na tym walorze. Jestem niemal pewien, że durne spekulacje nie znajdą naśladowców. Za kilka dni spółka jest w stanie przekroczyć magiczny pułap 33 zł, by móc osiągać poziomy powyżej 35.
    A drobnica już się cieszy .....
    pozdrawiam, Grzegorz

Wątpię. Za długo kisi się na tym poziomie, i za długo rosło wcześniej; czas na porządniejszą korektę.
  • Gdzie te Wyniki? Autor: ~princman [91.239.245.*]
    TVN CNBS już podaje, a ja nigdzie nie mogą ich znależć.

Jeśli ktoś znajdzie, proszę o linka.
  • Re: Gdzie te Wyniki? Autor: ~princman [91.239.245.*]
    tvn CNBS podaje że w IV KW;
    przychody +2%
    Z op-9%?
    z nett +15%?

Jeśli dobrze zapamiętałem. W każdym razie marże operacyjny w dół

Jest tu kto?
    Ponawiam prośbę o linka
  • Re: Gdzie te Wyniki? Autor: ~apa [86.63.66.*]
    wyniki sa tutaj http://www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/emitents/news/APATOR,PLAPATR00018,1,current,1,1,

bardzo slabe prognozy na 2013 zdecydowanie gorsze niz w 2012r, tylko troche lepsze niz w 2011r
    ok, już są i na bankierze choćby

Zgoda. Przy tym otoczeniu makro - duża szansa, że na dziennym wyrysujemy dzisiaj sygnał do korekty.
  • Re: Gdzie te Wyniki? Autor: ~slaw72 [77.253.206.*]
    I jest korekta. Do ilu?
    Ja osobiście nie bawię się wyznaczanie zakresów.

Korekta jest do momentu, aż nie pojawią się sygnały kupna.
    Trochę bardziej asekuracyjne podejście, ale mi się sprawdza i unikam łapania noży.
  • Re: Gdzie te Wyniki? Autor: ~janosik84 [83.242.92.*]
    dzisiaj odbicie wyniki nie sa złe a prezes obiecał ze będzie lepiej niż zakladaja będą się starac
  • Re: Wyniki Autor: ~MarAl [148.81.190.*]
    Do PilotF16: Jak pisałem, wycofałem się z APT niedawno przy cenie blisko 32 zł (czy też należę do piesków?:-); nadal obstaję przy korekcie, po wynikach i prognozach - sądzę, że nie-byle-jakiej; stawiałem na 24-26 zł i przy tym poziomie znów się przyjrzę Spółce; jeżeli popatrzymy na czas wzrostu (wyraźnie ponad rok), to korekta mogłaby potrwać dobrych kilka m-cy, a wtedy i spadek może być pokaźny... pzdr, Tomasz z Wwy

Dnia 2013-02-20 o godz. 19:02 ~Pilot F-16 napisał(a):
    > Do : MarAl. A ja nie mam żadnych wątpliwości odnośnie
    > korekty. Zauważ pewną konsekwencję notowań. Spółka
    > osiągnęła pewien pułap wzrostu i zaczęły się drobne korekty
    > nie wiele znaczące dla dużych inwestorów. Tylko pieski na
    > tym forum ujadają i oczekują spektakularnych zwrotów. Jutro
    > i w następnych dniach będzie odpowiedź rynku, jak dalej
    > będzie się rozwijała sytuacja na tym walorze. Jestem niemal
    > pewien, że durne spekulacje nie znajdą naśladowców. Za
    > kilka dni spółka jest w stanie przekroczyć magiczny pułap
    > 33 zł, by móc osiągać poziomy powyżej 35.
    A drobnica już
    > się cieszy .....
    pozdrawiam, Grzegorz

Wątpię. Za długo
    > kisi się na tym poziomie, i za długo rosło wcześniej; czas
    > na porządniejszą korektę.

Do MarAl : Nie wiem, czy zwróciłeś uwagę na wypowiedź prezesa Apatora transmitowaną na żywo w TVN CNBC, gdzie zwrócił uwagę na zainteresowanie dwóch światowych graczy z USA i Niemiec, którzy sondują możliwości kupna spółki za dobrą cenę. Tutaj moim zdaniem należy upatrywać źródło korekty, a do tego dokładają się fundusze. Wszystko zmierza w kierunku "zwalenia" kursu by na tej spółce można zarobić. Nie bez powodu prezes tłumaczy fakt trzymania "zaparkowanych" akcji własnych w ilości 3,6 mln, co stanowi barierę do wrogich przejęć. Na chwilę obecną można powiedzieć, że notowania spółki mają charakter zmiennej-czasowej w wymiarze krótkoterminowym. Zapowiedzi prezesa o rewelacyjnym zysku za 2013r jeszcze bardziej rozgrzeją apetyt.
    Poczekajmy na raport Q1/2013.
    Pozdrowienia, Grzegorz
  • Re: Wyniki Autor: ~MarAl [178.42.152.*]
    do PILOTF16:
    Nie "odrzucilem"totalnie APT pozbywajac sie pakietu po prawie 32 zl - po zakupach na poziomie 18-19 zl rok wczesniej. Czas na maly plodozmian; na GPW jestem nieustannie, chwilowo (?) na innych polach.
    Do APT chce wrocic po korekcie, co do ktorej zgadzamy sie, ze winna nastapic; moim zdaniem - troche potrwa, czasowo i "wykresowo"; o tym juz pisalem.
    Wywiad Prezesa w CNBC podobal mi sie; to tez argument za powrotem do akcji APT.
    Pozdrawiam, Tomasz
    Do : MarAl ....nostalgia do APT nie opuszcza Cię.

Co powiesz na wezwanie Apatora przez któregoś z potencjalnych światowych graczy ?

Czy znasz cenę, za jaką był byś skłonny sprzedać swoje aktywa ,
    jeżeli będziesz je miał na rachunku w chwili ogłoszenia wezwania na kupno Apatora ? O jakim satysfakcjonującym poziomie cen możemy mówić ?

Z nieoficjalnych informacji, jakie posiadam APT prowadzi już od jakiegoś czasu nieoficjalne i zakulisowe rozmowy z dwoma dużymi inwestorami branżowymi. Niebawem napiszę coś więcej.
    pozdrowienia , Grzegorz

Do PILOTF16:
    ano, nie opuszcza...
    Prezes mowil w CNBC m.in. o niemieckim ELSTERze. Zetknalem sie z ta firma; nascie lat temu tlumaczylem dla Gazowni W-skiej; Niemcy negocjowali wtedy sprzedaz gazomierzy dla Gazowni (moze i calego PGNiG).

Wezwanie, hmm. troche wysokie C/WK, choc - jak pamietamy - byly transakcje i po 44 zl.
    Jezeli byloby, to nie sadze, by po cenie wyzszej niz 30kilka zl.
    Tak ze stratny bym sie nie czul.
    Twardo w kazdym razie czekam na spadek - i do niczego nie naganiam, jak suponuja inni. Pzdr, Tomasz
    PS. Poki co z gotowki po sprzedazy APT przyczailem sie w pewnej spolce od LTE - domyslni zgadna :-) - i nie narzekam, przynajmniej na poczatku.

n
  • Re: Wyniki Autor: ~slaw72 [77.253.206.*]
    Ale dzisiaj Apator pomimo korekty na szerokim traci mało, czyżby to już dolne rejony spadku czy jeszcze bedzie sie korekcił.
    Do : MarAl ....coś mi się wydaje , że "spółki od LTE", o których tajemniczo piszesz, to mogą być Cyfrowy Polsat lub Midas ? A ja pozostaję wiernym spółce Apator to się opłaca być, bo moja dywidenda za 2012 w kwocie 1,6 mln jest warta uwagi.
    Gdybyś potrzebował instrukcji, jak zdobywa się taką kasę, to pytaj !
    pozdrowienia, Grzegorz

Do PLIOTF16:
    Czlowieku! Ty masz w takim razie ponad jeden milion akcji. Zatem z czym do gosci (to do mnie:-) Takich Osob w akcjonariacie jest tylko 5 + Aviva i Mining. Z Kim wiec koresponduje??? Grzegorz musi byc drugim imieniem (np) lub nick'iem..
    Pozdrawiam, Tomasz

Do :MarAl ... jak by tu rzec ? Warenem B. nie jestem i pewnie nim nie będę. Jak sam zapewne zauważyłeś nie lokuję się w stadzie "leszczy" jednakowoż od tego kiedyś zaczynałem, A dzisiaj, no cóż idzie ku lepszemu. Nie bardzo mogę pisać o sobie, bo wiązały mnie postanowienia art. ksh. Nie pytaj, bo jest to dość osobliwa sprawa. Sądzę, że Twój iloraz podpowiada Tobie pewne koncepcje, ale pozostańmy przy swoim przynajmniej na jakiś czas. Soooory, liczę na Twoją wyrozumiałość Sprawy ambitnego inwestowania i lekcje z tzw. gry giełdowej mam już poza sobą. Teraz jest czas na dynamikę i zwrot z poniesionych inwestycji w postaci rosnących dywidend. Czytając wiele komentarzy na forum dochodzę do wniosku, że piszący nie wiele mają wspólnego z logiką zarabiania, a raczej czerpią wiedzę opartej na zabawie.
    Co do Twoich spostrzeżeń, to jesteś blisko.
    Pozdrawiam, Grzegorz......
    Do PILOTF16:
    Z pewnością jesteś bliżej W.B. niż ja:-). Potwierdzasz w każdym razie regułę, iż im większy pakiet tym większe znaczenie "dywidendowości" (tj. dywidendy jako takiej ORAZ systematyczności jej wypłacania), a mniejsze - kursu.
    APT ładnie spełnia oba kryteria; płaci regularnie i coraz więcej.
    Jak nawet (dywid.) raz czy drugi spadnie, to - przy tej liczbie akcji i w perspektywie lat - rzecz będzie nieodczuwalna..
    Tematu Osoby:-) nie drążę, zresztą jest to zgodne z regułami Forum.
    Nadal upieram się przy korekcie - takiej, że dystans do 33 zł ( o których pisałeś) - od dołu - zbliży się do 1/3.
    Pozdrawiam, Tomasz

Dnia 2013-03-01 o godz. 18:35 ~Pilot F-16 napisał(a):
    > Do :MarAl ... jak by tu rzec ? Warenem B. nie jestem i
    > pewnie nim nie będę. Jak sam zapewne zauważyłeś nie lokuję
    > się w stadzie "leszczy" jednakowoż od
    > tego kiedyś zaczynałem, A dzisiaj, no cóż idzie ku
    > lepszemu. Nie bardzo mogę pisać o sobie, bo wiązały mnie
    > postanowienia art. ksh. Nie pytaj, bo jest to dość osobliwa
    > sprawa. Sądzę, że Twój iloraz podpowiada Tobie pewne
    > koncepcje, ale pozostańmy przy swoim przynajmniej na jakiś
    > czas. Soooory, liczę na Twoją wyrozumiałość Sprawy
    > ambitnego inwestowania i lekcje z tzw. gry giełdowej mam
    > już poza sobą. Teraz jest czas na dynamikę i zwrot z
    > poniesionych inwestycji w postaci rosnących dywidend.
    > Czytając wiele komentarzy na forum dochodzę do wniosku, że
    > piszący nie wiele mają wspólnego z logiką zarabiania, a
    > raczej czerpią wiedzę opartej na zabawie.
    Co do Twoich
    > spostrzeżeń, to jesteś blisko.
    Pozdrawiam, Grzegorz......
    Do : MarAl .....Muszę niestety przyznać, że kwestia wysokości i częstotliwości wypłacanych dywidend przez APT jest na obecną chwilę dla mnie bynajmniej priorytetowa. Jest to pewnego rodzaju "premia" za cierpliwość i zaangażowany kapitał. Można śmiało powiedzieć, że nadszedł czas żniw, lub jak kto woli odcinania kuponów. Z prostych wyliczeń wychodzi, że statystycznie na miesiąc wypada ok. 107 tys. netto. i więcej wątku finansowego nie poruszam, aby nie zepsuć atmosfery i dobrego klimatu korespondencji z Szacownym Kolegą ze stolicy. Myślę, że w miarę upływu czasu wyłonią się wspólne tematy, które chętnie podejmę.z korzyścią dla nas.Podzielę się swoimi doświadczeniami sprzed wielu lat mojej przygody z GPW. Twoje prognozy korekty są całkiem realne, ale w dłuższym horyzoncie czasowym. Do czasu WZA (24.06.2013) przewiduję lekkie ruchy aperiodyczno-gasnące z górnym wybiciem do poziomu 33. Przebicie tego poziomu może oznaczać dalsze wzrosty, choć nie tak okazałe, tzw. ruch ślimaka. Mając na uwadze perspektywę wezwania, spółka zrobi wszystko, aby wynieść kurs w górę do granic możliwości. Tutaj Twój komentarz cytat " nowy prezes jest specjalistą od drukowania" - skąd ta wiedza na jego temat ? A co powiesz na temat pomysłu wycofania spółki z obrotu ?
    Nowy kandydat na prezesa był dawno, dawno temu doradcą przy prywatyzacji spółki , a później w nagrodę zasiadał w radzie nadzorczej jedną kadencję. Czas pokaże co potrafi, ale wcześniej musi zostać wybrany na WZA - .nowy panie prezesie - cover your own ass. I to by było na tyle.
    Pozdrawiam , Grzegorz
    Do PILOTF16:
    ..na szybko: Komentarz o nowym Prezesie i drukowaniu NIE był mój. Jest z resztą w wydźwięku idiotyczny (na postrach = na zwałkę kursu), nie poparty żadnym argumentem... Takie ple-ple, by zaistnieć.
    Reszta - na spokojnie, T
    Do : MarAl .i jeszcze krócej (czytaj:)http://www.finanse.egospodarka.pl/91686,Inwestowanie-w-akcje-ma-potencjal,1,60,1.html

Wierzysz w ten tekst ? Das ist alles fur Dich
    1

Pozdrowienia , Grzegorz
    http://www.money.pl/gielda/wiadomosci/artykul/wall;street;najwyzej;od;117;lat;kiedy;nowe;rekordy;na;gpw,13,0,1263629.html

Powolny odjazd w górę !

Pozdrowienia, Grzegorz
    Do PILOTF16:
    Czytuję często o generaliach co do perspektyw (wprawdzie domniemywanych:-) rynku u nas, ale - dziękuje naturalnie za linki (portalu eGospodarka nie znałem dotąd).
    Też liczę na wzrost (inaczej nie kupiłbym tego, co mam aktualnie); należy być jednak ostrożnym, głównie ze względu na - nazwałbym to - stadne reakcje naśladowcze (w ślad przede wszystkim za rynkiem amerykańskim, a tam jest dość delikatny moment).
    Co do APT - ładnie wygląda wychodzenie z korekty. Nadal jednak obstaję, że to przystanek i będzie drugi etap (nie każdy wie, że znacząca część zysku za 2012 to zdarzenie nadzwyczajne, więc ogół będzie teraz przez parę kwartałów patrzył wedle schematu "O, jest gorzej niż rok temu!").
    Pozdrawiam, Tomasz
    Do P MarAl ....warto przeczytać : http://www.parkiet.com/artykul/7,1310198-Spolka-roku-z-mWIG40-nominacje.html

Pozdrowienia , Grzegorz
  • Re: Wyniki Autor: ~MarAl [95.49.88.*]
    Thx, czytalem; pamietajmy, ze nagrode daje sie za PRZESZLOSC...
  • Re: Wyniki Autor: ~Ina [81.190.64.*]
    Przepraszam, ale muszę to z siebie wyrzucić. Powoli zatykam się komentarzami Pilota F16. Ale mimo to, wszystkim akcjonariuszom Apatora życzę wszystkiego naj.
    ...to już raczej naszą (Jego i moją) konwersacją; zamiast "zatykać się" możesz zawsze dołączyć do rozmowy:-) Pzdr, T

Dnia 2013-03-11 o godz. 22:49 ~Ina napisał(a):
    > Przepraszam, ale muszę to z siebie wyrzucić. Powoli zatykam
    > się komentarzami Pilota F16. Ale mimo to, wszystkim
    > akcjonariuszom Apatora życzę wszystkiego naj.
    Thx za trafny komentarz do podpisującej się ( INA ).

Krążąca anegdota po Wall Street brzmi : "Sell in may and go away, remember to come back in september" Czekamy do maja !

A teraz coś dla odważnych :
    http://www.parkiet.com/artykul/1300006,1311198-W-jaki-sposob-wstegi-Bollingera-generuja-sygnaly-kupna-i-sprzedazy--Czy-sygnaly-te-wystarcza-do-skonstruowania-systemu-transakcyjnego-.html
    Pozdrawiam , Grzegorz
  • Wyniki Autor: ~MarAl [148.81.190.*]
    Cześć,
    ano. Co do "may-away" znałem tylko tę pierwszą część, zaś co do "remember-september" hmm, kilka lat (pór roku) dało ostatnio (dekada..) całkiem niezłe wyniki.. Może więc warto zasadzić się czasem zanim zaczną żółknąć liście??

Wstęga Bollingera db rzecz, ja patrzę bardziej na średnie (co najmniej 45dniowe) ,ale w sumie wychodzi na to samo.
    Pozdrawiam, Tomasz

• Re: Wyniki Autor: ~MarAl [95.49.34.*]
    doPILOT F16
    jeszcze do APT:
    http://www.biznesradar.pl/analiza-techniczna/77,apator-czas-realizowac-zyski
    sprzedalem tuz przed szpilka w dol, ten wykres ladnie pokazuje nasza jazde od zimy 11/12
    pzdr, T
    Do : MarAl ] ...
    http://www.parkiet.com/artykul/7,1311905-Millennium-DM-zaleca-akumulowanie-akcji-Apatora-i-Aplisensa.html

Przebudzenie analityków ( czytaj : wróżbitów )
    Pozdr. Grzegorz
    Do PILOT F16:
    Ha, z jednej strony to db, że wycena się trzyma, z drugiej - sygnał, że analityce-wróżbici być może chcą db SPRZEDAĆ, to co ma ich zleceniodawca.
    Odwrotnie, jak piszą niską wycenę - to być może czatują na korzystne KUPNO.
    Nihil novi..
    Pozdrawiam, Tomasz
    PS. APT trwale, choć powoli, w dół; dla mnie dobrze:-)
    Dobór odpowiedniego parametru dla średniej kroczącej, czyli długości okresu, dla którego jest ona obliczana, wymaga optymalizacji na danych historycznych

Każdy rynek ma własną specyfikę – zakres zmienności kursu, długość trendów czy wolumen obrotu. Różne wielkości tych zmiennych sprawiają, że średnia krocząca o przyjętym odgórnie parametrze na jednych rynkach będzie dawać dobre sygnały kupna i informacje o kierunku trendu, a na innych będzie zupełnie nieprzydatna.

Aby znaleźć optymalny parametr dla danego rynku, należy przeprowadzić test na danych historycznych, czyli tzw. optymalizację. Robi się to przy użyciu programów do analizy technicznej, np. MetaStocka lub AmiBrokera. Procedura testu polega na tym, że program bada średnią o różnych parametrach dla zadanego warunku. Przykładowo, jeśli chcemy sprawdzić, przy jakiej długości okresu średnia dawała najlepsze sygnały kupna (cena przebija od dołu średnią), musimy zlecić programowi test pod kątem zysku z wygenerowanych sygnałów. W wynikach zobaczymy zestawienie stóp zwrotu dla poszczególnych długości okresów, dzięki czemu będziemy mogli wybrać najbardziej dochodowy parametr.

Wybierając na tej podstawie długość okresu dla średniej kroczącej, trzeba mieć świadomość, że test przeprowadzony był na danych historycznych. Istnieje zatem ryzyko, że zastosowanie średniej w realnych warunkach nie będzie przynosić już tak zadowalających wyników jak podczas testu.

Udanej lektury.

Pozdr. Grzegorz
    Pełna zgoda - tylko czas (wolny, tj. do przeznaczenia na pracę własną przy spółkach z GPW); u mnie z tym dość różnie (oględnie mówiąc); być może stąd nie mam Twych milionów:-)
    Ale cały czas szczerze admiruję - i pozdrawiam, Tomasz
    Do MarAl :

Świąteczna droga do sukcesu - ABC ostrożnego inwestowania - czytaj : [ 7 twardych reguł ]

1. W długim okresie rynek akcji rośnie
    2. Giełda rośnie,bo rośnie gospodarka (nieco zwolniła), a ogół
    spółek miarowo się rozwija
    3. Nie ignoruj spodziewanych dywidend
    4. Nie ulegaj powszechnej giełdowej euforii ( panika tłumu )
    5. Kupuj, gdy panuje powszechny pesymizm
    6. Bądź ostrożny, gdy inni są zachłanni i bądź zachłanny, gdy inni
    są pełni obaw ( Warren Buffett)
    7.Dywersyfikacja portfela, to sprawdzony sposób na "załapanie
    się" na długofalowe zyski
    8. Prawdziwa wiedza, to znajomość przyczyn ( Arystoteles )

Idą święta, więc życzę Koledze radosnych i pogodnych świąt oraz wiary i wytrwałości w swoich odważnych pomysłach.
    pozdr. Grzegorz

Do PILOTF16:
    Podoba mi się celna lapidarność zestawu - powinno się go zwłaszcza polecać młodszym, którzy mają czas, ale nie - cierpliwość.
    ..bo starsi ją mają, ale z czasem już nieco gorzej..:-)

Korekta na APT przybiera (korzystny) obraz, którego się nie spodziewałem, coż... errare humanum est.
    Ale - poczekajmy..

I nawzajem - Pogodnej (na zewnątrz i w nas) Wielkiej Nocy i zdrowia (emocjonalnego, którego giełda w szczególności wymaga), Tomasz
    Jeśli nie widzisz siebie w merytorycznych dyskusjach, to zawsze możesz poczytać "Świerszczyk". Nikt nikogo nie zmusza do czytania, a tym bardziej żałosnych komentarzy.
    Mimo wszystko pozdrawiam, Grzegorz
  • Re: Wyniki Autor: ~Ina [81.190.64.*]
    Dzięki, wierzę, że nie żywi Pan/Pani urazu. Przepraszam i pozdrawiam. Szczerze
    Do : ~`INA .... OK. załatwione.
    Pozdr. Grzegorz
  • Re: Wyniki Autor: ~dzinzuszi [178.181.134.*]
    ciekawa analiza o nich http://www.finweb.pl/firmy/przemysl/6676-pomiar-dywidendy
[x]
APATOR -1,01% 24,50 2026-05-11 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.