• AT Autor: pasza1 [89.77.83.*]
    Technicznie spółka daje sygnał do odbicia. podwójne dno zrealizowane, lekka cofka nastąpiła. Wiem, że zaraz znajdą się oponenci, którzy nie wierzą w At w ogóle, nie wierzą w AT na NC albo nie wierzą w AT na spółkach tak mało płynnych. Ale można znaleźć wiele przykładów na to, że działa. Szczególnie na ekstremach cenowych.
  • Re: AT Autor: ~Yaro [95.49.254.*]
    Porównaj poprzednie sygnały AT...
  • Re: AT Autor: pasza1 [89.77.83.*]
    Porównywałem i ten wygląda na zdecydowanie silniejszy. Ale mogę się mylić.
  • Re: AT Autor: ~Yaro [46.21.222.*]
    To Ty ostatnio zbierałeś tak?
    Nie wypowiadam się publicznie co, kiedy, ile i za ile kupiłem.
  • Re: AT Autor: ~mentat [37.128.89.*]
    Jest raport, spółka w 4Q dodatni wynik
    Nowe kontrakty i nowe segmenty działalności.

W raporcie nie ma jeszcze informacji o wyniku złożonej redukcji zobowiązań zus.

Generalnie będzie dobrze
    Oczywiście, że inwestycja w tego typu spółki jest bardzo ryzykowna ale są argumenty i techniczne i fundamentalne (te w dłuższej perspektywie) żeby zaryzykować. Stracić można niewiele (ja dopuszczam w takich inwestycjach max. 50%) a zarobek przy sprawdzeniu się przewidywań o niebo większy.
  • Re: AT Autor: ~ivan [80.48.68.*]
    Pasza, to Ty tak wciągasz dziś papier?
  • Re: AT Autor: ~pasza1 [89.77.83.*]
    A co to za wciąganie? Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazywały od kilku dni, że zacznie rosnąć. Na początek spokojnie, żeby znaleźli się chętni do sprzedaży po 0,50 i 0,60 zł. Chyba, że są powody do szybszych wzrostów. Ale tego nie wiemy. Spółka powinna zachowywać się podobnie do Mrdiacapu. Bo i w fundamentach też są powody.
  • Re: AT Autor: ~benny nielog [77.254.124.*]
    Mediacap pieknie poszedł z poziomu 0,33pln na 1,25pln....Ciekawe na ile stać alumast:?Ale przyznaje ze jest tu sporo do odrobienia.....Pozdr Pasza
  • Re: AT Autor: ~mb [85.232.252.*]
    tylko mcp mial ponad 1,5 banki zysku... a alu jest w czarnej du.pi.e
  • Re: AT Autor: ~gross [188.147.159.*]
    alu w 4q tez mial zysk ku zdziwieniu wszytskich
    Dla mnie to podbitka... Będzie emisja, będzie niżej... Nie kupuje tego badziewia!
    Mediacap zainteresowałem się, jak był na minimach i też trudno było napisać coś pozytywnego oprócz tego, że jest szansa na dobre wyniki za IV kwartał. Ale akcje kupował w samym dołku prezes i to była dla mnie główna przesłanka do wzrostów. Tutaj tak jednoznacznej informacji brak, ale układ świec wraz z wolumenem sugeruje akumulację. Na dotychczasowych poziomach nie mogła być zbyt duża, bo brakuje sprzedających. Ale jak kurs podskoczy o 10, 20 gr to pewnie po 20, 30 lu 40 kilo dziennie będzie w obrocie. Ciekawie brzmią również plany spółki. Na tej podstawie można być optymistą.
  • Re: AT Autor: ~benny nielog [77.254.124.*]
    Pasza pamiętam ze w dniu debiutu alumast chodził w okolicach 10,00pln....Czyli maja sporo do odrobienia...
    Aż takim optymistą to nie jestem.
    Skupowałem Alu jak chodził poniżej 2zł.... Potem było wybicie... 3.8zł potem na minimalnym wolumenie wyszedł powyżej 5zł. Wierzyłem w tą firmę, wierzyłem w słowa prezesa... Jak się nie sprawdziły wywaliłem wszystko poniżej 3,60. Gdybym wierzył nadal siedziałbym z ręką w nocniku.
    Spółka ma świetny produkt, powiedziałbym rewelacyjny, tylko albo się komuś nie chce, nie może, albo po prostu kręcą wałki. Teraz dostacja ?? Za co? Z jakiej racji? Przewalili na opcjach to państwo ma im dokładać?
  • Re: AT Autor: ~mb [85.232.252.*]
    a ja na mediacapie hehe juz ze 3 lata jak jestem ...
  • Re: AT Autor: ~Dobromir_ [80.48.68.*]
    Nie kupuje bo czytam raporty... Oto co wyczytałem przez ostatnie dwa lata:
    1. Kurcze, ale wtopa z tymi opcjami, popłynęliśmy na pare mln
    2. Papuga kosztuje, popłynęliśmy kolejne kilkaset tysia
    3. Zusy trzeba płacić? Co za kraj, popłynęliśmy kilkaset tysia.
    4. Odwołujemy się od wyroku - Konsekwencja - na papugę wydamy kolejne kilkaset tysia
  • Re: AT Autor: ~Dobromir_ [80.48.68.*]
    Dwa lata temu firma zachęcała drobnych do dochodzenia swoich roszczeń w sądzie w razie wygranej sprawy. Sprawe firma przegrała więc drobni teraz powinni się sądzić ... ale z zarządem firmy a nie z bankiem...
  • Re: AT Autor: ~Trix [83.24.180.*]
    Pora znowu sięgnąć do kieszeni inwestorów, Państwo ma gdzieś takie firmy, wniosków o pomoc to oni mają na pęczki, firma nie płaci zusu i niestety odsetki rosną. Nawet jeśli jakimś cudem dostali by pomoc to emisja też jest pewna.
  • Re: AT Autor: ~mmm [85.232.252.*]
    wypier.... to z notowan, zeby nie kusilo....syf
  • Re: AT Autor: ~Trix [46.21.222.*]
    Wynik jaki przedstawił Alumast to zasługa kotraktu z Hefalem. W tym roku moze nie być żadnego zlecenia a wtedy wiadomo...
  • Re: AT Autor: benny_bannassi [81.219.113.*]
    Trix właśnie powstanie silna grupa Hefal -Alumast .....Rząd chce przeznaczyć kilka miliardów złotych na kolej także wysokie loty przed nami akcjonariusze:)
  • Re: AT Autor: ivangogh [80.48.221.*]
    Hefal zarobi, ale czy zostanie coś dla ALU? Przydałaby się porządna miotła w firmie, miałoby to przełożenie na kurs.
  • Re: AT Autor: ivangogh [80.48.221.*]
    Prospekt emisyjny wyglądał perfekcyjnie. Miało być kilkanaście mln przychodów i ponad 1mln zysku... ech... szkoda, że na siłę trzymali im dłonie przy podpisywaniu tych opcji...
[x]
ALUMAST -0,65% 1,67 2022-04-11 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.