Technicznie spółka daje sygnał do odbicia. podwójne dno zrealizowane, lekka cofka nastąpiła. Wiem, że zaraz znajdą się oponenci, którzy nie wierzą w At w ogóle, nie wierzą w AT na NC albo nie wierzą w AT na spółkach tak mało płynnych. Ale można znaleźć wiele przykładów na to, że działa. Szczególnie na ekstremach cenowych.
Oczywiście, że inwestycja w tego typu spółki jest bardzo ryzykowna ale są argumenty i techniczne i fundamentalne (te w dłuższej perspektywie) żeby zaryzykować. Stracić można niewiele (ja dopuszczam w takich inwestycjach max. 50%) a zarobek przy sprawdzeniu się przewidywań o niebo większy.
A co to za wciąganie? Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazywały od kilku dni, że zacznie rosnąć. Na początek spokojnie, żeby znaleźli się chętni do sprzedaży po 0,50 i 0,60 zł. Chyba, że są powody do szybszych wzrostów. Ale tego nie wiemy. Spółka powinna zachowywać się podobnie do Mrdiacapu. Bo i w fundamentach też są powody.
Mediacap zainteresowałem się, jak był na minimach i też trudno było napisać coś pozytywnego oprócz tego, że jest szansa na dobre wyniki za IV kwartał. Ale akcje kupował w samym dołku prezes i to była dla mnie główna przesłanka do wzrostów. Tutaj tak jednoznacznej informacji brak, ale układ świec wraz z wolumenem sugeruje akumulację. Na dotychczasowych poziomach nie mogła być zbyt duża, bo brakuje sprzedających. Ale jak kurs podskoczy o 10, 20 gr to pewnie po 20, 30 lu 40 kilo dziennie będzie w obrocie. Ciekawie brzmią również plany spółki. Na tej podstawie można być optymistą.
Skupowałem Alu jak chodził poniżej 2zł.... Potem było wybicie... 3.8zł potem na minimalnym wolumenie wyszedł powyżej 5zł. Wierzyłem w tą firmę, wierzyłem w słowa prezesa... Jak się nie sprawdziły wywaliłem wszystko poniżej 3,60. Gdybym wierzył nadal siedziałbym z ręką w nocniku.
Spółka ma świetny produkt, powiedziałbym rewelacyjny, tylko albo się komuś nie chce, nie może, albo po prostu kręcą wałki. Teraz dostacja ?? Za co? Z jakiej racji? Przewalili na opcjach to państwo ma im dokładać?
Nie kupuje bo czytam raporty... Oto co wyczytałem przez ostatnie dwa lata:
1. Kurcze, ale wtopa z tymi opcjami, popłynęliśmy na pare mln
2. Papuga kosztuje, popłynęliśmy kolejne kilkaset tysia
3. Zusy trzeba płacić? Co za kraj, popłynęliśmy kilkaset tysia.
4. Odwołujemy się od wyroku - Konsekwencja - na papugę wydamy kolejne kilkaset tysia
Dwa lata temu firma zachęcała drobnych do dochodzenia swoich roszczeń w sądzie w razie wygranej sprawy. Sprawe firma przegrała więc drobni teraz powinni się sądzić ... ale z zarządem firmy a nie z bankiem...
Pora znowu sięgnąć do kieszeni inwestorów, Państwo ma gdzieś takie firmy, wniosków o pomoc to oni mają na pęczki, firma nie płaci zusu i niestety odsetki rosną. Nawet jeśli jakimś cudem dostali by pomoc to emisja też jest pewna.
Trix właśnie powstanie silna grupa Hefal -Alumast .....Rząd chce przeznaczyć kilka miliardów złotych na kolej także wysokie loty przed nami akcjonariusze:)
Prospekt emisyjny wyglądał perfekcyjnie. Miało być kilkanaście mln przychodów i ponad 1mln zysku... ech... szkoda, że na siłę trzymali im dłonie przy podpisywaniu tych opcji...