Niestety muszę się przyznać, że to moja dotychczasowa największa porażka na GPW :-(
Myślałem, że systematycznie lokując w te akcje po czasie (nawet długim) mam szansę zarobić. Dziś po 2 latach już nie mam złudzeń - straciłem.
Wnioski:
- nie kupuję akcji spółek p. Sołowowa (na pewno w skali GPW nic to nie zmienia, ale czuję się lepiej będąc w zgodzie z własnym przekonaniem).
- gdy na jakieś spółce (w której koszty równoważą zysk) planują dodruk akcji, wychodzę nie obejmując PP, ponieważ w większości przypadków notowania nigdy nie wracają na poprzednie poziomy.
O skali porażki świadczy też degradacja ROVESE z mWIG40 do WIG80 (!)
Pomyśleć, że był czas, kiedy jako CERSANIT Spółka była notowana w WIG20 !
"Eurocash wejdzie w skład indeksu WIG20 po rocznej rewizji indeksów, która zostanie przeprowadzona po sesji 15 marca, poinformowała Giełda Papierów Wartościowych (GPW) w komunikacie.
Nowa spółki zastąpi w indeksie blue chipów TVN.
W skład indeksu mWIG40 wejdą (oprócz TVN): Alchemia, Alior Bank, Zespół Elektrowni Pątnów-Adamów-Konin.
Z mWIG40 do WIG80 zostaną przeniesione natomiast: Impexmetal, Kruk oraz Rovese."
Wg ciebie to co napisałem to pierdoły, a wg mnie to mowa o stawie i rybkach to dopiero pierdoły gdy weźmiesz przedział czasowy 2 lat i więcej.
Spadek tej spółki jest żenujący. Rozwodnienie akcji tragiczne, a przyszłość niepewna.
a od czego ma sie rozum - jak widzisz ze kurs spada to po co trzymac akcje - jak długo trzymał i patrzył jak kurs ciagle jest w trendzie spadkowym to niech ma pretensje do siebie - na gieldzie trzeba inwestowac z głową - tutaj tez beda wzrosty
Kolejny filozof na forum... Prędzej czy później coś się zadzieje. Takie mądrości słyszę na tej spółce od dłuższego czasu, a srocz jak był tak jest i pewnie jeszcze długo będzie.
Puki są ślepi i będą sponsorować Cersanit kupnem coraz to tańszych akcji to spółka będzie istnieć nie ze swojej działalności (ceramiki) tylko poprzez pozyskiwanie coraz to nowszej kasy za free od naiwnych sponsorów .Z EMISJI NOWYCH AKCJI rzecz jasna.
Papież kiedy umarł miał 85 lat - 8 5=13 Godzina śmierci: 21:37 - 2 1 3 7=13 Data śmierci: 02.04.2005 - 0 2 0 4 2 0 0 5=13 Postrzelony 13 Maja 9301 dni pontyfikatu - 9 3 0 1=13 Zmarł w 13 tygodniu roku. JAN PAWEŁ DRUGI - 13 liter czy to zbieg okoliczności ? prześlij to dalej niech inni myślą... Sorry, ale musi się spełnić. ... Pomysł sobie życzenie a zobaczysz co sie stanie... Zacznij myśleć o czymś czego naprawdę pragniesz, To funkcjonuje. Osoba, która mi wysłała ta wiadomość powiedziała, ze jej życzenie spełniło sie w 2 dni po odczytaniu tej wiadomości. Wypowiedz życzenie jak skończy sie odliczanie: 10... 09... 08... 07... 06... 05... 04... 03... 02... 01... *Wypowiedz życzenie* Wklej te wiadomość w ciągu 10 minut do 10 komentarzy Jeśli tego nie zrobisz stanie się przeciwność Twojego życzenia
Papież kiedy umarł miał 85 lat - 8 5=13 Godzina śmierci: 21:37 - 2 1 3 7=13 Data śmierci: 02.04.2005 - 0 2 0 4 2 0 0 5=13 Postrzelony 13 Maja 9301 dni pontyfikatu - 9 3 0 1=13 Zmarł w 13 tygodniu roku. JAN PAWEŁ DRUGI - 13 liter czy to zbieg okoliczności ? prześlij to dalej niech inni myślą... Sorry, ale musi się spełnić. ... Pomysł sobie życzenie a zobaczysz co sie stanie... Zacznij myśleć o czymś czego naprawdę pragniesz, To funkcjonuje. Osoba, która mi wysłała ta wiadomość powiedziała, ze jej życzenie spełniło sie w 2 dni po odczytaniu tej wiadomości. Wypowiedz życzenie jak skończy sie odliczanie: 10... 09... 08... 07... 06... 05... 04... 03... 02... 01... *Wypowiedz życzenie* Wklej te wiadomość w ciągu 10 minut do 10 komentarzy Jeśli tego nie zrobisz stanie się przeciwność Twojego życzenia
Tu będzie dobrze, jeśli tylko powróci koniunktura na budowlankę. Teraz idealny czas zna zakupy. Niestety spółka dla wytrwałych graczy myślę że w perspektywie 2 lat.