• Skok w bok? Autor: ~Zenith TM [31.175.113.*]
    Kto ma troszkę wolnej kaski polecam przyjrzeć się wykresowi Black Point.
    Wzrosty poparte obrotami po wcześniejszej wymianie cześć akcjonariatu na historycznych minimach.

cytat z ich forum:
    "1.Black Point korzysta w regeneracji z oryginałów " boxów " - nie narusza zadnego patentu HP
    2. Wykorzystywane CHIPY kosztuja 10 centów a ich wykorzystywanie nie narusza patentu
    3. HP wymiotło z rynku konkurencje ......
    4 Zablokowano tym samym napływ na polski rynek tanich zamienników z CHIN

Bedac K. Kolbuszem i majac wiedze na powyzsze tematy sam bym napuscil HP .... na konkurencje...:) Temat załatwiony w białych rekawiczkach..
    Bedzie całkiem dobrze w 2013..:) "

Uważam podobnie.

NAJWAŻNIEJSZE, ALDĘ trzymać, nie sprzedawać, jak spadnie to z zysku na BPN dokupić jeszcze. ;)
  • Co do ALDy. Autor: ~Zenith TM [31.175.113.*]
    Moim skromnym zdaniem nie warto teraz kupować ALDY i pomagać funduszowi pozbyć się papieru w obecnych cenach. Uważam, że skoro jełopy z funduszu chcą sprzedawać resztki ALDY niech oddają za bezcen, nam się nie śpieszy. ;)
  • Juz ostatni raz dodam... ;))) Autor: ~Zenith TM [31.175.113.*]
    Sprzedawać też nie ma sensu ALDY, ponieważ jeżeli fundusz nie zamierza pozbywać się resztek na tych poziomach to można któregoś dnia obudzić się bez papieru przy cenie 2zł za sztukę. ;)

Tako rzecze Zaratustra. ;)
  • Re: Juz ostatni raz dodam... ;))) Autor: ~góra [83.4.171.*]
    jak myslisz czy teraz jest dobra cena na dobranie aldy dziękuję poz.
    dlaczego myslisz ze fundusz sprzedaje akcje aldy ni było zadnej informacji
  • Re: Juz ostatni raz dodam... ;))) Autor: ~Papcio Chmiel [46.113.54.*]
    A za tydzień wyniki?
  • Re: Juz ostatni raz dodam... ;))) Autor: ~Zenith TM [31.175.113.*]
    Cena jest dobra, moim zdaniem, ale nie znaczy, że będzie znacznie lepsza. ;)

Nie czytasz komunikatów???
    Niedawno wyszło info, że WDM zszedł poniżej 5%, więc teraz nie musi nikogo o niczym informować. ;) Teraz WDM jest taką samą drobnicą jak my. ;)

Nie wiadomo ile zostało papieru WDM, pewne jest, że nie mają więcej niż 4,99% ;)))
    Poz co mamy im płacić po 1zł za papier. Jeżeli im się śpieszy to kupimy za bezcen :)

Pamiętaj CZAS jest najlepsza walutą na świecie (dlatego, że nikomu go nie przybywa).
    przepraszam a wiesz ile sprzedali
    Mieli 12,3% papieru, nie dawno wyszło info, że zeszli poniżej 5%, wiec łatwo obliczyć, że sprzedali minimum 7,3% X 11236sztuk= 83K sztuk a pozostało im maksymalnie 56K szt.
    Licząc średnią około 1,5zł potrzeba na skupienie tego jakieś 84K zł. ;)

(jak to skupisz to ruszamy)
    poprawcie jeśli się mylę wdm miał 138.285 k sprzedali ok 82.285k zostało im ok 56.000k papieru.
    czyli w obrocie mamy 298k
    a co myślicie o kupnie tych 56k
    Jakie sztuczki aby sprzedać 1000szt. papieru... ;)))
    Dzieciarnia uczy się tutaj spekulacji? .

(Góra, mam nadzieję, że to nie Ty) ;)
  • Re: Juz ostatni raz dodam... ;))) Autor: ~portos [83.19.11.*]
    A to wy tutaj tylko we dwóch jestescie???Hmmm?Grubo
    Reszta kolegów albo w chwili zwątpienia oddała papier, albo zrobili sobie wolne od gadania na forum. Ja przez ostatnie dni też nie zaglądałem tutaj, byłem skupiony na zakupach Black Point. ;)

Widzę, że masz nowy nick, od dawna jesteś na pokładzie?
    z przerwami od okolo2 tyg,wskakuje ,wyskakuje ,wskakuje itd
  • Re: Juz ostatni raz dodam... ;))) Autor: ~góra [83.4.175.*]
    to nie ja siedzę spokojnie czekam
    na razie widać ,że 1000 szt jakiegos narwanca nikt nie moze sprzatnac hehe
  • Re: Skok w bok? Autor: ~góra [83.4.175.*]
    sporo zebrałeś bpn
  • Re: Skok w bok? Autor: ~Zenith TM [188.33.225.*]
    Obserwowałeś arkusz? Widziałeś jak papier jest wciągany z prawej? Co wywalą realizujący zyski to popyt od razu zgarnia. ;)

Tak kiedyś będzie na ALDZIE.
  • Re: Skok w bok? Autor: ~góra [83.4.166.*]
    tylko kiedy
  • Re: Skok w bok? Autor: ~rychu [46.238.210.*]
    na ALDA skończyły się lock-upy rok po debiucie, więc wywalać może więcej akcjonariuszy

zenith tm podaj szybciej przed odpałem jakiejś spółki ;)
  • Re: Skok w bok? Autor: ~Zenith TM [188.33.225.*]
    Mam w zapasie na ciężkie czasy spółeczkę, nie reaguje na zmiany rynku, którą można łatwo spekulacyjnie wywindować w kosmos. Sam osobiście ciągnąłem ją z 16 groszy do 58 a potem tygodniami osuwała się bez obrotów do 35groszy. Papier łatwy, ponieważ prawie nie ma tam ulicy. Niestety nie mam teraz wolnej kasy, jeżeli Ty masz to mozesz pomyśleć. Spółka zajmuje się tym samym co my, handluje na giełdzie. ;) Jest kompletnie zapomniana, ulica może mieć maksymalnie 50tys papierów a może nawet mniej... mają dochody wtedy gdy sprzedadzą papier, więc puki co niewielkie straty. Można zadzwonić do prezesa i pogadać, albo spotkać się, też kupił trochę papieru, ale on musi zawsze podawać infa. ;)) (BPI)

Jestem szczery, podrzucę inny papier bardzo chętnie, ale gdy skończę kupować, sorry ale mój interes jest dla mnie najważniejszy. ;)
  • Re: Skok w bok? Autor: ~portos [79.163.119.*]
    Ostrzegam, ze to co robisz jest nielegalne...
  • Re: Skok w bok? Autor: ~Zenith TM [31.175.138.*]
    Dnia 2013-02-07 o godz. 20:13 ~portos napisał(a):
    > Ostrzegam, ze to co robisz jest nielegalne...
    ---------------------------------------------------------------------

Kolego, widzę że dobrze słyszysz dzwony, ale nie bardzo wiesz z którego kościoła one pochodzą. ;) Zwykły zakup papierów wartościowych za większą kasę to najbardziej prymitywny sposób na windowanie ceny. Bardziej subtelnym sposobem jest gra dzienna DT plus skup i sprzedaż na górce. To podstawa wolnego rynku, spekulacja, to śmiertelny wróg wszelkich lewaków i bolszewików. ;)

Niedozwolone jest "przewalanie" papieru pomiędzy własnymi kontami maklerskimi, lub umówionymi uczestnikami rynku kapitałowego, słupami bądź wspólnikami. Nie pamiętam aby brał udział w takim procederze. ;)

Przypomina to przypadek z biznesu w namacalnym świecie "zmowę cenową". Jeżeli zbierzesz grupę producentów np cukru i umówisz się nimi, że poniżej pewnej ceny za tonę nie będziecie sprzedawali cukru to jest zmowa cenowa, ale gdy mniej więcej w tym samych czasie niezależnie, uznacie, że czas na podwyżki to już nie jest zmowa. Podobnie subtelne różnice są na giełdzie. ;)
  • Re: Skok w bok? Autor: ~rychu [46.238.210.*]
    a jakiś kontakt, razem można wiele ;)
    Jutro założę jakiegoś maila na tę okazję i podam Ci adres.
  • Re: Skok w bok? Autor: ~portos [79.163.107.*]
    A to co teraz robisz to nie "zmowa" w celu manipulowania kursem?hehe
  • Re: Skok w bok? Autor: ~góra [83.4.178.*]
    dalej spadamy
  • Re: Skok w bok? Autor: ~portos [83.19.11.*]
    Spadamy , bo popyt jest straszliwy hehe
    jak myslisz do jakiej ceny spadniemy kiedy dobierać
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.175.138.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~rychu [46.238.210.*]
    Zenith TM domyślam się że to był adres, musisz go jakoś w treści zakamuflować
    to moj magneto12345małpawp.pl
    ...a Black Point kolejny dzień na plusie. :) Kupił ktoś z Was?
  • Re: Skok w bok? Autor: ~góra [83.4.177.*]
    ja nie kupiłem zbieram aldę
    To Ty dzisiaj tak ładnie kosiłeś papier?
  • Re: Skok w bok? Autor: ~nestor [95.158.97.*]
    gora ma najwiecej z nas papiru. Ma juz z... a zreszta nie bede mowic :)
    To zapewne dlatego nie chce mu się liczyć ile zeszło, ponieważ i tak wszystko zgarnie... ;)
  • Re: Skok w bok? Autor: ~góra [83.4.167.*]
    a wy dobieracie czy tylko kibicujecie
  • Re: Skok w bok? Autor: ~Zenith TM [5.173.169.*]
    Kolego góra, ja dobierałem jak jeszcze was na tym forum nie było. Zobacz na wykres, gdy zacząłem kupować papier przestał spadać i pierwszy raz poszedł na 1,3zł. ;)

Gdy sprzedam Black Point z zyskiem to za cześć zysku być może dobiorę jeszcze kilka sztuk.
    Pilnie obserwowałem ten papier od 4 złoty. Od 4 zł do 70 groszy papier spadł praktycznie bez obrotu, ktoś go zwalał dosłownie groszami, ja tylko trzymałem kciuki aby spadł jak najniżej. ;)
    sprzedałeś po 1,30 czy dalej trzymasz poz.
    jeśli sam brałeś do 1,30 sporo masz aldy
    Oczywiście, że nie sam ale wziąłem lwią część obrotu. Nic nie sprzedałem ponieważ Aldę traktuję raczej jak inwestycję, niż instrument spekulacyjny, pierwszy raz na NC od czasów EEX. Takie nastawienie na tym papierze daje święty spokój i nie podnoszą mi ciśnienia skoki ceny o +-50%. ;)

(podoba mi się, że nie są producentem papierów wartościowych, jak większość na NC, tylko produkują drobne AGD i coraz więcej sprzedają)

Na ten papier nie patrzę z pozycji kolejnych oporów, czy wsparć, ale kolejnych raportów.
    Ci co maja 100% kasy w Aldzie, proponuję aby od razu sprzedali połowę a druga połowę zostawili na co najmniej rok. Trzymanie 100% kasy w jednym papierze na długi termin to głupota i niepotrzebny stres wciąż będzie pogłębiała się presja, że na innych papierach są wzrosty a tutaj nie ma. (do czasu...)

Gdy Alda pójdzie do góry to na tej połowie zarobicie dostatecznie dobrze a nie będziecie marnowali zdrowia podczas drobnych ruchów w górę i w dół. Jak kogoś stać wykupić pozostały FF to będzie miał władzę nad ceną papieru. ;)
[x]
UNIVERSE -9,73% 3,34 2026-07-01 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.