• umorzenie akcji Autor: ~aro111 [212.51.203.*]
    w projekcie jest napisane że zarząd będzie skupował akcje w celu umorzenia ... co wy na to??
  • Re: umorzenie akcji Autor: ~BR [178.37.84.*]
    Mają skupić 52 akcje po 0,1zł czyli za kwotę 5,2zł. Jedziemy na 20gr.
  • Re: umorzenie akcji Autor: ~wojtek [188.33.197.*]
    tak,tak król wam da za darmo kase...
  • Re: umorzenie akcji Autor: ~ BR [178.37.84.*]
    Miałem na myśli wartość akcji miesięc po scaleniu. Mają jeszcze dodrukować akcji za 5mln.
  • Re: umorzenie akcji Autor: ~goliat [151.248.46.*]
    a jak ma nie skupic??? wyrównuje do scalenia dla równości . MYŚLEĆ
  • Re: umorzenie akcji Autor: ~ddd [46.169.143.*]
    a co bedzie jesli ja i niektorzy inni nie bedziemy mieli wielokrotnosci 20 ? bedzie scalenie czy nie?
  • Re: umorzenie akcji Autor: ~goliat [37.209.147.*]
    to jest pytanie na które nikt tutaj do tej pory nie odpowiedział. W proponowanej uchwale zwracaja sie z prośba do akcjonariuszy aby zrównoważyli ilośc akcji bo inaczej moze nie dojść do planowanego splitu. A ja mam ich w d.... jak chca żeby moja ilośc była podzielna przez 20 to niech mnie poprosza osobiście a ja podam odpowiednia cene za sprzedaż nadwyzki. Beda zadowoleni.
  • Re: umorzenie akcji Autor: ~Szara_mysz [83.8.182.*]
    Sam jestem akcjonariuszem, ale się nie dziwie gdzie jest kurs skoro mamy takich inwestorów, którym nie chce wykonać siętelefonu do GPW lub KNF w interesie ochrony własnego tyłka.

Dzwoniłem, podobnie jak poprzednio udzielono mi na wszystkie pytania odpowiedzi.

Ubiorę to w swoje słowa, bo nie przytoczę dokładnych pracownika GPW.

-1/20 taki ma być przelicznik uchwalone przez Walne nic z tym nie można zrobić prócz zgłaszania do KNF i SII,
    -jedna z uchwał WZ mówiła, że zarząd prosi o dokupienie do równej ilości akcji - nie mogą nas do tego zmusić, jednak powstaje na wniosek emitenta tzw. instytucja wyrównacza, która daje za darmo Tobie akcje by były podzielne przez 20. np. masz 9999 dostaniesz 1 za darmo i już mogą podzielić przez 20.

Mam nadzieję, że jakimś cudem kurs poszybuje o kilka groszy do góry by wyjść z małym zyskiem lub chociaż minimalną stratą.

• Re: umorzenie akcji Autor: ~hej [77.65.156.*]
    szara mysz

jedna z niewielu osób pisząca tu coś konkretnego, sam tu straciłem ale całe szczeście tylko drobne ryzykowałem więc jestem to wstanie przełknąć.
    Powiedzmy sobie szczerze wszyscy że nie przyszliśmy tu pewnego pięknego dnia bo wierzyliśmy że to wspaniała spółka i Król jest wiarygodnym prezesem tylko chcieliśmy ugrać pare groszy na zamieszaniu wokół ratowania Pronoxu. Każdy kto cokolwiek wie o giełdzie kojarzył choćby centrozap więc ryzyko znaliśmy , ale cóż po raz kolejny widzicie że gra na bankrutach to nic prostego i mało kto cokolwiek zarobił, przepraszam, większość zaliczyła masakryczną wtopę. Tutaj nigdy nie było i nie ma idealnego momentu na kupno, bo jak widzicie król za każdym razem idzie beż żenady po najłatwieszą kase z emisji, po co się starać cokolwiek twórczego robić skoro może sobie drukować do woli, od roku nie raczył się odezwać bo po co? kolejny teatrzyk odegrać o "nowych majtkach , cygarach " ?

• Re: umorzenie akcji Autor: ~Szara_mysz [83.23.158.*]
    Ja wchodziłem w Regnon (Pronox) po ok 17 groszy i miałem już enter na sprzedaży po 36 jak było na widłach. Posępiłem i mam, męczę się chyba od ponad roku wrzesień/październik 2011.
    A w ogóle obserwuję od 2. Teraz mam niewiele ponad kurs, ale i tak wiem, że ciężko będzie się tutaj odbić - chociaż ja nie mam źle:) cały czas myślę, czy nie skupić akcji by mieć średnią 4 grosze i czekać na podbitkę na 5 i wywalić:) ale to jest bardzo ryzykowne, a sobie ostatnio obiecałem, że lepiej dać na Orkiestrę, niż wspomagać Króla!!!

• Re: umorzenie akcji Autor: zbycho- [83.6.53.*]
    Czesc nyszka

ja odrabiam na INTAKUSIE -
  • Re: umorzenie akcji Autor: ~hej [77.65.156.*]
    nie wytrzymam, jeden z największych naganiaczy na to ścier.. ma czelność jeszcze komuś coś doradzać, a kiedy to było ? dawno dawno temu , a po ile były akcje ? 20-30 groszy albo i więcej, więc lepiej zamknij "buzię" łobuzie
  • W INTAKUSIE SPLIT 1;25 JUŻ MAM I EMISJĘ za .............. Autor: ~zbycho- [95.49.63.*]
    http://www.imsig.pl/pozycja/2013/27/KRS/19121,%22INTAKUS%22_SP%C3%93%C5%81KA_AKCYJNA_W_UPAD%C5%81O%C5%9ACI_UK%C5%81ADOWEJ
  • Re: umorzenie akcji Autor: ~feniks2000 [92.42.119.*]
    "zbycho"!!!
    Na forum bankiera jestem od niedawna, zatem nie mam pojęcia, kto tak naprawdę jest tutaj "słupem", czy też "sprzedajną kurwą" na usługach tych, którzy wyrolowali zwykłych ludzi...
    Tak się składa, że obserwuję INTAKUSA od marca zeszłego roku. W pewnym momencie sam nawet chciałem zaryzykować i w niego wejść...! Na szczęście tego nie zrobiłem.

Powiedz nam "zbycho": Kiedy zdążyłeś na nim zarobić, skoro jego akcje leciały w dół niczym torpeda, a osrani inwestorzy wyrzucali papier, jeden przez drugiego?!

Od października Intakus jest na liście "2 fixingi" z oszołamiającą liczbą około 350 transakcji w których to sprzedano niewiele ponad 2 mln akcji. Jeżeli jesteś jednym z tych którym udało się kupić papier po 0,13 a wywalić miesiąc temu chociażby po 0,45 to znałbyś temat i nie wpierdalałbyś w to gówno innych, niczego nie świadomych..., bo takich tutaj sporo!!!

• Re: umorzenie akcji Autor: ~zbycho- [83.6.53.*]
    Wcześnie pisałem że REGON da zarobić ale za kilka miesięcy,,,teraz jest czas na odbieranie i męczenie drobnych akcjonariuszy czasem -- i jak opadnie SAMI ODDACIE
    Jestem DALEJ na Intakusie i widac że wszędzie cenę steruję GRUBASY

INTAKUS mało pisze co i jak --i to jest zmorą tej spółki

mamy na INTAKUSIE SPLIT 1:25 co wynosi nam cenę na mim 0,50zł techcnicznie a praktycznie będzie bardzo wysoko

UZALEŻNIONE BĘDZIE JACY BĘDA NASI INWESTORZY co PRZEJMUJĄ INTAKUSA
  • Re: umorzenie akcji Autor: ~zbycho- [83.6.53.*]
    Regon opadał wolno kto chciał to sprzedał--taka jest GPW

Obecnie mam jeszcze spory pakiecik ale częsć srzedałem jak wiekszość z was.

Kolego jak woda opada cześc leszczy szuka sobie innej głebszej żeby przeżyć i ja odrobiam swoje straty na INTAKUSIE który odbija się od 0,13zł
  • Re: umorzenie akcji Autor: ~Piotr [94.75.114.*]
    Witaj Zbycho
    Czemu nie przyłączasz się do naszej akcji 99 gr ?
    Twoje przepowiednie powoli się materializują "Regnon po kilkadziesiąt groszy" chociaż okoliczności w jakich się to dzieje to raczej finansowe piekło.

• Re: umorzenie akcji Autor: ~monwon [178.42.155.*]
    ja też już nie mam siły do tej spółki sama nie wiem co zrobić jestem na tej spółce już kilka lat wchodziłam wysoko bardzo wysoko teraz po wielokrotnych uśrednianiach mam super cenę 0,23 masakra i co wy na to co mam zrobić czekam nie wiem na co bo jak widać całe g... z tego będzie
  • Re: umorzenie akcji Autor: ~Szara mysz [83.23.169.*]
    W tej chwili masz 13% procent zainwestowanego kapitału przy kursie 3 grosze.

Każdy by doradzał Tobie inaczej więc sama musisz podjąc decyzję.
    -wychodzisz i ratujesz kapitał w przypadku dalszych spadków (niewielki kapitał - bez względu na kwotę to procentowo zostało niewiele),
    -nie sprzedajesz, spisujesz na straty, bo to i tak niewiele procent kapitału, a nóż będzie kiedyś odreagowanie i wyjdziesz np. z 50 stratą.

Osobiście bym więcej nie inwestował i nie uśredniał, bo przy takiej kwocie-stracie to głupota, chyba, że uśrednisz do 0,035 zł i wystawisz sprzedaż na 4 grosze:)

Ale też bym nie ciął teraz straty, bo już nie masz nic do stracenia.
    Pozdrawiam
  • Re: umorzenie akcji Autor: ~Piotr [94.75.114.*]
    Dnia 2013-02-07 o godz. 14:55 ~monwon napisał(a):
    > ja też już nie mam siły do tej spółki sama nie wiem co
    > zrobić jestem na tej spółce już kilka lat wchodziłam wysoko
    > bardzo wysoko teraz po wielokrotnych uśrednianiach mam
    > super cenę 0,23 masakra i co wy na to co mam zrobić czekam
    > nie wiem na co bo jak widać całe g... z tego będzie

Podzielam zdanie przedmówcy. Nie wiele zyskasz sprzedając w dołku.
    A uśrednianie ma ograniczony sens (zwykle nie ma sensu) więc lepiej tego nie rób.
    Czasem lepiej zainwestować w inną spółkę lub dla zdrowia nie inwestować wcale i pogodzić się ze stratą.
    Czekaj aż podskoczy i wtedy sprzedaj - łatwo powiedzieć trudno zrobić
  • Re: umorzenie akcji Autor: ~aer [37.31.140.*]
    Zbycho !
    Spi.....j z tąd z tym intr ... . Mało łajzo przez ciebie ludzie kasy utopili ?
    Won ty me... !
[x]
REGNON 22,41% 0,80 2020-09-30 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.