chciałoby się powiedzieć ...k..!
zachód w górę w stanach super a u nas ..ciekawe czy fundusze jak było do tej pory w dołkach...sprzedają aktywa zagranicy???? oczywiście żeby w szczytach odkupić...
takie mamy niestety statystyki...widać to też teraz pośrednio w kursie walutowym...
a u nas jakiś osioł dopiął się i męczy spółkę...
mam propozycję jak jesteś taki mądry wystaw to co masz na sprzedaż ...chętnie kupię:) myślę że inni też..
i że zacytuję Lalkę farewell...
ps. Nie wiem czy się odzywać czy nie bo co napisałem do tej pory to było źle i określałeś to jako nie merytoryczne głupoty... mmm....
Jeśli tylko ktoś robi coś zgodnie ze swoją strategią a nie po Twojej myśli to jest głupcem, osłem.... ???
ze smutkiem przyznaję Ci rację ...były to głupoty...wystarczy poczytac Twoje posty , ale widzę że nic się nie zmieniło i dalej masz problemy ze zrozumieniem moich wypowiedzi (uwaga trudne słowo...KONTEKST) Nie martw się jest na to rada...jedz ryby...może wtedy coś sensownego - UZASADNIONEGO ( wreszcie!) napiszesz;)
Ja inteligencji Tobie nie odmawiam.... natomiast to, że Ty postępujesz odwrotnie to ciekawostka bo gdyby ilość inteligencji przełożyć na zwrot inwestycji to podejrzewam że miał byś jej mizerny poziom....
Myślałem, że chodzi nam o to samo, że na giełdzie chodzi o to by maksymalizować zyski ale może się mylę, oświeć mnie jeśli jest inaczej...
Na paniczną reakcję podaży około 16.00 ( kolejny dzień z rzędu ) wywołaną zbiciem kursu za pomocą 300 - 400 akcji do poziomu 13,85 pojawił się w ciągu kolejnej 1,5 godziny silny popyt zgarniając ponad 8 tysięcy akcji w przedziale cenowym 13,75 - 13,81 .
Dnia 2013-02-06 o godz. 18:42 ~sd napisał(a):
> Na paniczną reakcję podaży około 16.00 ( kolejny dzień z
> rzędu ) wywołaną zbiciem kursu za pomocą 300 - 400 akcji
> do poziomu 13,85 pojawił się w ciągu kolejnej 1,5 godziny
> silny popyt zgarniając ponad 8 tysięcy akcji w przedziale
> cenowym 13,75 - 13,81 .
Umiejętne zbieranie od szaraczków
> / leszczyków .
Na wieu spółkach mamy podobną sytuację jak na graalu, czyli sypanie.
Byle to tylko nie świadczyło że duzi wychodzą i zakończeniu trendu na małych spółkach...a jak wiadomo- "trend is your frend"...
dziwne bo indeksy tego nie potwierdzają...raczej mówią o sytuacji odwrotnej:)
od szczytu 20 zeszła najmocniej...a w tym czasie złotówka się raczej wzmocniła (zależnie od waluty)
Potwierdzam święte słowa : trend is your friend !!!
Ożywienie w gospodarkach europejskich nastąpi w II połowie roku ,w tym w Polsce , potem czekają nas wzrosty PKB po ponad 4 % i pytania jak długo potrwa ta hossa , w tym na GPW oczywiście .
A każdy trend musi mieć swoje korekty , jak ostatnio na Graalu .
.... nie raz już tak było na mocnych papierach , że wyjadacze / instytucjonalni po raz drugi sprowadzali kursy na minima z ost. 3 mcy żeby odebrać ile się da za bezcen !!!