• Pan prezes przemówił Autor: ~pryciarz18 [77.254.224.*]
    http://www.tvncnbc.pl/lentex-opusci-plast-box,303785.html

• Re: Pan prezes przemówił Autor: ~ZXC [193.104.71.*]
    link u mnie nie działa
    podpowiedz co powiedzial ??

no troche rozbili ten pakiet z 2,50 ...

• Re: Pan prezes przemówił Autor: ~pankracy [95.160.249.*]
    jest dobrze i brak koleracji kursu i sytuacji w spółce to powiedział pan pióro...
  • Re: Pan prezes przemówił Autor: ~obserwator [83.6.71.*]
    Spółka jest bardzo perspektywiczna i nic się nie zmieniło .Z komunikatu o sprzedaży akcji Plastboxu przez Gamrat i Moskę wynika jedynie to ,że po co tłoczyć jednocześnie pojemniki na oliwę i rynny -czego się trzeba nauczyć jak można coraz lepiej sprzedawać to co produkują od lat .Dla Gamrata o wiele lepiej jest kupić gotową fabrykę Devorex zwiększając skalę i asortyment produkcji, sprzedając akcje Plastboxu .Podejrzewam ,że nabywcą tych akcji może być Gerega wymieniając się na akcje Lentexu-gdyby tak było Lentex w maju będzie po 12 zł ,Plastek w rozliczeniu pójdzie po 4 zł.
  • Re: Pan prezes przemówił Autor: ~pankracy [95.160.249.*]
    gerega juz raz sie wycofal....

drugi raz przeplacac nie bedzie
  • Re: Pan prezes przemówił Autor: ~pryciarz18 [89.68.88.*]
    Ktoś musiał przetrzymać akcje, to fakt, drugi raz się nie ujawni. Mój albo...
  • Re: Pan prezes przemówił Autor: ~zxc [193.104.71.*]
    dlaczego plastek nie skupuje ??
    jest jakis okres zamkniety ??
  • Re: Pan prezes przemówił Autor: ~pryciarz18 [77.254.244.*]
    Przed wynikami powinien być okres zamknięty, ale do wyników z tego co pisałes jeszcze szmat czasu. Lentex tez nie skupuje. Jeśli nie ma okresu zamkniętego to ja nie wiem dlaczego stanęli. Może opublikują raport za IV kw przed wynikami rocznymi? Nie wiem ale poszukam:)
    dziwne
    ja terminu okresow zamknietych, sie nie doszukalem ...
  • Re: Pan prezes przemówił Autor: ~pryciarz18 [77.254.244.*]
    Bo takich nie znajdziesz, ustawowo jest że przed upublicznieniem raportów spółek akcyjnych nie można skupować akcji. Tyle tylko że ten okres zamkniety nie jest dłuższy niż miesiąc. A do wyników rocznych jest musi nieco dłuzej niż miesiąc
    w sumie upublicznili niedawno prognoze finansowa
    wiec moze to ...
    ale od czasu ogloszenia prognozy juz troche minelo
    Okres zamknięty według art. 159 Ustawy z 29.07.2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi jest to okres, w którym osoby mające dostęp do informacji poufnych, zwane insiderami pierwotnymi (art. 156 ust. 1 pkt 1 lit. a ustawy o obrocie instrumentami finansowymi):

"nie mogą nabywać lub zbywać na rachunek własny lub osoby trzeciej, akcji emitenta, praw pochodnych dotyczących akcji emitenta oraz innych instrumentów finansowych z nimi powiązanych albo dokonywać, na rachunek własny lub osoby trzeciej, innych czynności prawnych powodujących lub mogących powodować rozporządzenie takimi instrumentami finansowymi."

A także:

"działając jako organ osoby prawnej, podejmować czynności, których celem jest doprowadzenie do nabycia lub zbycia przez tę osobę prawną, na rachunek własny lub osoby trzeciej, akcji emitenta, praw pochodnych dotyczących akcji emitenta oraz innych instrumentów finansowych z nimi powiązanych albo podejmować czynności powodujących lub mogących powodować rozporządzenie takimi instrumentami finansowymi przez tę osobę prawną, na rachunek własny lub osoby trzeciej".

Dla raportów okresowych kwartalnych, okres zamknięty obowiązuje dwa tygodnie przed datą publikacji raportu.
    Dla raportów półrocznych, okres zamknięty obowiązuje miesiąć przed datą publikacji raportu.
    Dla raportów rocznych, okres zamknięty obowiązuje dwa miesiące przed datą publikacji raportu rocznego.
    reasumujac
    do 20-tego marca zero zakupow

chyba ze zle rozumuje ...
  • Re: Pan prezes przemówił Autor: ~ZXC [193.104.71.*]
    ciagnac temat
    do 20 marca na pewno nie wzrosnie
    a jeszcze spadnie ...
[x]
PLASTBOX 0,00% 2,68 2022-02-01 11:08:53
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?