• DO LECHA Autor: ~BANKIER [83.29.124.*]
    CZEŚĆ

Lechu, kojarzysz mnie może z wasko. Interesuje się Leną, ale nie znam tej spółki. Pociąga mnie trend. Widzę że tu siedzisz, więc mam prośbę abyś napisał, jak to widzisz? pod co tu idzie gra? co się może wydarzyć.
    dzięki.
  • Re: DO LECHA Autor: rkm [188.117.144.*]
    Zamówienia na oświetlenie energooszczędne przez gminy.
  • Re: DO LECHA Autor: ~lol [62.89.68.*]
    no witam, może i nie jestem Lechem, ale też siedzę i bywam na Wasko. Obie spółki moim skromnym zdaniem są obecnie ciekawe (choć ciekawsze były kilka miesięcy temu, Wasko po 2,0-2,1 a Lena po 2,3-2,5), obie mają duży potencjał. Wskaźnikowo bardziej opłaca się Lena, ale jest stres, że obecnie może mieć przejściowo słabsze wyniki i trochę spaść. Na obu spółkach mamy kiepsko z płynnością, więc w 1-2 dni można polecieć o 10% w dół tylko dlatego, że ktoś chce spieniężyć marne 50 tys zł :) Wydarzyć się może wszystko. Ja uznaję, że giełda jest w dużym stopniu podobna do lotto - trzeba mieć mnóstwo szczęścia. Bo co z tego, że takie Wasko wygrywało konktrakty i polepszało wyniki skoro chodziło przez kilka miesięcy po 2,0-2,1. Nagłe wyskoki po 5-6% często były bez żadnych info i to w dni kiedy giełda szła 1% w dół, akurat na przekór szerokiemu rynkowi. No a wracając do Leny - na obecne czasy spółka z taką strukturą bilansu (np. kapitały własne/zadłużenie) to ewenement i moim zdaniem dzięki temu jest bardzo bezpieczna. Czy inni gracze giełdowi biorą to pod uwagę to nie wiem, ale ja śpię spokojnie :)
    P.S. nie zachęcam do kupna żadnej ze spółek, bo sam chętnie wezmę więcej jak będzie jeszcze trochę taniej...
  • Re: DO LECHA Autor: ~lechu [91.225.135.*]
    BANKIER , kolega wyżej ładnie to wszystko wyjasnił. Lene znam jeszcze od starych dobtych czasów jak chodziła na ' niebotycznych " poziomach. ale ..... nalezy sie korekta i tyle . Ja wyszedłem , przy około srednio 3,40. Gdzies czytałem anala która pisał ze Lenka to łakomy kąsek do przejęcia . hmmmm .narazie siedze na Wasko i zaklinam kurs i kolegów aby podciagali , sam nie dam rady.pozdr
[x]
LENA -1,74% 2,83 2025-10-03 15:09:03
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.