Od poniedziałku wrócą do odgrzewanych kotletów czyli samolotu i spróbują zbić kurs żeby pokazać że tu żadne dobre info nie przekłada się na wzrost kursu. Powinien też niedługo pojawić się Jacek pod swoim prawdziwym nickiem, bo obecny jest na tym forum na pewno.
tak się składa, że od pisania kurs nie rośnie-spada a wasze zapowiedzi rychłego odpału już też się stają nieco śmieszne tym bardziej, że wypisują je osoby zawieszone tu przez tak chwalony zarząd na dużo wyższym poziomie....
:) spoko, wiszę coraz niżej
Zawieszone przez Jacka i moją pazerność, nikogo więcej.
Odpał? Ja się go nie spodziewam lada dzień, ale będzie i będę na niego przygotowany.
myślę.że.agroton. będzie.czarnym .koniem .w.tym.roku , dlatego .min. że w tym.roku. ukraina .podpisuje. umowę .stowarzyszeniowa .z UE. a także. chiny. które. mają.wpompowac. w rolnictow. na.ukrainie. miliardy , pamiętacie jaką jazda była gdy .polska weszła.do.ue
mit jest na.celowniku .pcguard.prezes pcguard. pisał. że w tym roku. przejmie .spółkę. z mapami. mit. pasuje. jak ulał. a ostatnie obrot. na spółce. są ciekawe ,
Dnia 2013-01-26 o godz. 20:22 ~jadzia napisał(a):
> tak się składa, że od pisania kurs nie rośnie-spada a wasze
> zapowiedzi rychłego odpału już też się stają nieco śmieszne
> tym bardziej, że wypisują je osoby zawieszone tu przez tak
> chwalony zarząd na dużo wyższym poziomie....
jadzia, tak się składa że niektórzy robią na forach umiejętne nagonki na spadki lub wzrosty a psychika człowieka jest podatna na umiejętne wpisy. Skąd Ty możesz wiedzieć na jakich poziomach kto został "zawieszony" ?
Cały czas mnie ciekawi jaki Ty masz cel pisząc negatywnie na temat spółki, nawet już nie pytam bo unikasz odpowiedzi na takie pytania.
Myślę że dużo osób czeka na odpowiedni moment żeby kupić jak najtaniej, tylko kiedy ten moment będzie?, nikt tego nie wie, zacznie rosnąć będą kupować żeby nie zostać bez akcji, czy jak kupią to ktoś życzliwy znowu nie zasypie, nie wiadomo, także jakby nie patrzeć jest lepiej jednak mieć te akcje bo spółka jest w coraz lepszej sytuacji.
Zapewne wiecie i widać to po zachowaniu kursu że akcje wykupione i to raczej nie jest to tylko "ulica", resztę niech sobie każdy sam przemyśli dlaczego było tyle starań żeby wywołać panikę na forum i zbijać kurs i gdzie są te akcje bo nie jest ich mało w ff.
skąd mam wiedzieć kto na jakim poziomie wisi, własciwie nawet nie chcę ale na pewno większość nie na 21 gr. Ja piszę negatywnie na temat tej spółki? może po prostu piszę nie mając założonych różowych okularów jak 3/4 akcjonariatu i nie podniecam się tymi sztucznymi zyskami z wysoce ryzykownych wejść kapitałowych. Ludzie ta spółka pożyczyła pieniądze od jednego z akcjonariuszy bo żaden normalny bank nie chciał tego uczynić. spójrzcie w przeszłość i sami oceńcie stosunek wysokości dofinansowań ze środków UE a cenę sprzedaży świetnego projektu LGL i czy należało sprzedać go na takim etapie jeśli firmie nie zagrażałoby bankructwo ano właśnie następne pytanie? czy mamy do czynienia z bankrutem?
pewnie zaraz strapieni obrońcy posiadanych przez siebie akcji napiszą po co straszysz, jaki masz cel? takie samo pytanie mogę sama wam zadać tylko w przeciwnym kierunku
Pani Jadzia jak większość osób nie zainteresowanych kupnem AER spędza Sobotę, Niedzielę i teraz Poniedziałk już od 8 rano przed sesją na uświadamianiu inwestorów jaka to spółka jest zła :)
nie spędza tylko zerknie od czasu do czasu - oczywiście powinnam pisać to co niektórzy chcieliby przeczytać nawet jeśli fakty mówią zupełnie coś innego ale co tam był czas żeby się do tego przyzwyczaić... Herodecki nie wiedział co to za firma ADD jak również o wielu innych istotnych rzeczach uznawanych tu na forum za odgrzewanie starych informacji lecz bardzo istotnych....zaniżanie przed odpałem trwa od ponad roku.
Akcjonariusze posiadający około 50% wszystkich akcji wywalili je w rynek,odebrała je ulica i teraz jęczy i marzy od rychłym odpale na "perle"
Główny akcjonariusz, którego przytaczasz uciekł niczym pies z podkuloną nogą bo odwalił wałek z samolotem, sprzedali akcje i zamknęli interes (spółka rozwiązana w UK po akcji) w obawie przed odpowiedzialnością karną! Araby pewnie już spie... do indii czy innej jakiejś biedy i robią za szejków.
Przypominam, że zanim nie wyszło na jaw, że samolotu nie przekażą, to chcieli przejąć kontrolę nad AER kupując akcje z rynku do 60 gr za sztukę zanim Ilski z Herodeckim nie wypuścili 'obronnej' emisji akcji.
Abu Dhabi od początku planowali przejęcie AER stąd weszli z wartym kupę kasy wkładem (samolot) do spółki bo i tak mieliby go dla siebie, planowali mieć kontrolę, ale ich Polacy przechytrzyli! Stracili kontrolę i mogli stracić samolot warty grube miliony więc zabrali samolot, zamknęli spółke i się ulotnili.
prokurator teraz powinine poszukiwania zacząć od ich słupa, Nafez Hussein.
sen miałeś czy widzenie bo jakoś aktualny pan prezes tą informacją nie raczył się pochwalić z akcjonariuszami w odpowiednim czasie, myślenie nie boli więc policz sobie ile ADD z Leo mieli razem przed emisją i bzdur nie wypisuj
Dnia 2013-01-28 o godz. 12:31 ~jadzia napisał(a):
> sen miałeś czy widzenie bo jakoś aktualny pan prezes tą
> informacją nie raczył się pochwalić z akcjonariuszami w
> odpowiednim czasie, myślenie nie boli więc policz sobie ile
> ADD z Leo mieli razem przed emisją i bzdur nie wypisuj
Ale Cię chłopaki zaginają, ale i tak się nie dajesz:-)
ADD z Leo mieli swoje a jeszcze były akcje w ff :-)
Nie sen, nie widzenie tylko trochę dedukcji i kojarzenia faktów.
Abu Dhabi 32%
Hussein Nafez 6,32%
Huntingdon Blue Limited 13%
32+6+13=51
51% czaisz? Wystarczyło, aby dotrwali do walnego i już po Ilskim i Herodeckim. A to było moment przed walnym. Ilski z Herodeckim jakby emisji 'ratunkowej' nie przeprowadzili, to nie mieli by spółki.
przepraszam Leo ująłeś w zestawieniu,przecież gdyby to byłmisterny plan to husajn nie musiałby się tak nagle ujawniać a nadzwyczajne walne w każdej chwili mogli zrobić mając pona 50% prawda?
Mają zyski ze swojej głównej działalności, czyli inwestowania w startupy i ich późniejszej odsprzedaży. Dinard to, choć największy, to nadal tylko 'startup' w fazie rozwoju. Gdy polepszy się trochę koniunktura to też go zapewne sprzedadzą (zwróć uwagę na wycenę 3-4 milionów Euro). Jak tu wypali to wychodzi prawie 2pln na akcje.
Po co ciagle pisac o tym samym? W przypadku tej firmy lot na marsa nawet nie pomoze.ostatnio jadzia dobrze napisala i ja rowniez jestem tego zdania ze dla wiekszosci posiadaczy ruch w zakresie 20- 26 gr to szczyt marzen i nie ma co liczyc na cos wiecej. Ja powolutku koncze to niezbyt mile spotkanie z tym papierem ale wydaje mi sie ze od lipca wystarczy