1) Zarząd jak zwykle ściemnia i kłamie (tylko w sumie nie wiem po co no ale może z przyzwyczajenia) tak jak było w przypadku pewnej prawie na 100% Hiszpanii na jesieni tego roku. Czy innych niemalże pewnych umów które już leżą na biurkach kupujących i czekają na podpis co by nie wspominać 4 literowej nazwy pewnej wiodącej spółki górniczej metali. Prawdopodobieństwo tego scenariusza pow. 95%
2 Zarząd próbuje dać do zrozumienia iż w końcu coś zmienia w spółce i następuje przełom i dlatego komunikaty są emitowane mimo braku formalnych obowiązków do tego. Co by jęków tzw betonowego akcjonariatu nie było że znowu oszukali.
Prawdopodobieństwo tego scenariusza to 100% minus prawdopodobieństwo scenariusza nr 1
jestesmy w czasie trwania emisji wiec pewnie koloryzuja jak moga by zachecic dawcow kapitalu ale zeby wszystko to bylo klamstwo to chyba nie , bo jesli tak to chyba sa psychiczni , przeciez az tak to niemozliwe , w kazdej bajce jest troche prawdy mam nadzieje.
ale trzeba byc swiadomym ze czesc to gruszki na wierzbie
Nie pisaniem bzdur bo zarząd spółki ma wyjne na kurs akcji tu nic złego się nie dzieje a to co widac jest wynikiem spekulacji akcjami chłopcze te akcje będziesz łykał jak pelikan jeszcze po 5 zeta jeśli oczywiście interesuje cię sama spółka a nie zarobek na krótko pajacu
Dnia 2013-01-25 o godz. 12:01 ~xyz napisał(a):
> Prawdopodobieństwo tego scenariusza to 100% minus
> prawdopodobieństwo scenariusza nr 1
I tak jak kiedyś pisałem, obecny kurs jest iloczynem tego prawdopodobieństwa i ceny rzędu 10zł, po której notowana byłaby spółka która rzeczywiście realizuje scenariusz nr 2... Co jest mniej więcej zgodne z Twoimi szacunkami - tyle, że rynek jest bardziej optymistyczny - 7% vs 5% :)
Panie maciekk , miesza Pan pojecia , wprowadza nieprawdopodobne dane do modelu ,
matematyka jest chyba Panu zupelnie obca .
prosze wybaczyc ale jak czytam takie bzdury ktore moga namieszac w glowach niezorientowanym akcjonariuszom to szlag mnie trafia ,
niech sie Pan nie wyglupia prosze
Dnia 2013-01-26 o godz. 16:05 ~mis 12 napisał(a):
> Panie maciekk , miesza Pan pojecia , wprowadza
> nieprawdopodobne dane do modelu ,matematyka jest chyba
> Panu zupelnie obca .prosze wybaczyc ale jak czytam takie
> bzdury ktore moga namieszac w glowach niezorientowanym
> akcjonariuszom to szlag mnie trafia ,niech sie Pan nie
> wyglupia prosze
Panie mis12, a skąd nagle taka troska o akcjonariuszy?
Jeśli ogłoszone i "wiszące w powietrzu" umowy okazałyby się jakimś cudem prawdą, można ostrożnie założyć 30-40 mln zł przychodu, które przy marżach jakie przynajmniej kiedyś spółka deklarowała, dawałoby pi razy oko 10-15mln zł zysku. Przy 25 - a nie jak niektóre puchate zwierzątka o bardzo małym rozumku by chciały 250 - milionach akcji, około 50 groszy na akcję. Taki wynik uzasadniałby wycenę 10zł za akcję, stąd owe 'nieprawdopodobne dane'.
Może się oczywiście szanowny mis12 nie zgadzać, liczyć na to, że uda mu się "osiągnąć" kurs 10 ale groszy - proszę mi natomiast nie zarzucać mieszania w głowach, bo w tym nie ma Pan sobie równych. Chylę czoła.
oj Panie maciekk , nawet Pan nie wie jak ja sobie zycze takiego scenariusza , zyski i przychody na wysokich poziomach to moje marzenie z tej przyczyny , ze posiadam akcje a wole zarobic niz staracic , wiec trzymam kciuki.
niech Pan nie uzywa obrazliwych sformulowan bo to tylko o piszacym swiadczy
Witaj Mintaj! Masz jeszcze akcje Atonka? Na moim koncie pare kilo zostalo , ale ogolnie niezle poplynolem na tej spolce. Teraz widze jednak jakies swiatelko w tunelu.....a moze mam omamy ha ha ha! Powiedz co o tym wszystkim myslisz. Pozdrowionka.
Pozwolicie Panowie, że skieruję dyskusję na właściwy tor - oficjalnie stwierdzony zgon pacjenta. Chciałbym szanownym kolegom zwrócić uwagę, że przed Wami raport za 2012 r. Jak myślicie, co się wtedy stanie ?
A może były jakieś sprzedaże, o których nie informowano :)
Nie łyknąłem "Hiszpanii", ale jestem za tym żeby ................ (wstawcie w miejsce kropek właściwe słowo) za to rozliczyć i za parę innych ściem.
Wracając do wątku, scenariusz nr 1 uważam za nr 1 :)