Na dzis chyba wystarczy. W ciagu 3 dni przemielilo sie ponad 2 mln akcji, to ok 20% tego co jest na rynku. jesli jest skup przez slupy ze SKOK to do przymusowego wykupu musza miec 95%. Ostatnie akcje beda dobrej cenie. W pierwszym wezwaniu nie wszyscy im odpowiedzieli. PO 3 latach kiszenia i wymeczeniu jak zaproponuja tyle co 3 lata temu to im 90% z tych pozostalych odda. W tym i ja.
Spolka jest Uzdrowiona , ma silne fundamenty, a wskazniki jeszcze nie pokazuja tego.
Nie zdziwilbym sie gdyby skok chcial miec calosc dla siebie.
Skok skupowal od zarzadu i od ulicy po 72 gronie, wowczas wszyscy nie odpowiedzieli.
Ja wowczas wszedlem po raz pierwszy, zaryzykowalem, bo myslalem ze zrobia drugie wezwanie i podbija cene wyzej. Tak sie jednak nie stalo.
technicznie opor widze na 39gr, jak przebije lecimy na 65 gr.
zycze udanych inwestycji
Przy takiej pompie I tak malym ff nie ma sensu robic zadnych analiz, trzeba miec po prostu szczescie I wcisnac sell nie za szybko i nie za pozno. Ja przy 0.6 chyba wymiekne bo nie mam zdrowia na to patrzec.
Korekta moze byc ale do poki popyt rosnie jest OK, ja z rakiety nie wyskakuje, papier jest przegrzany, i co ciekawe wielu siedzi gapi sie a to sie pnie, leszcz sie boi i na pewno nie kupuje, starch przed korekta i mysl ze 3 dni temu to bylo po 17 gronia. Ten co kupuje teraz jest pewny swego i tego co bedzie.
Pomysl z psychologicznie i zadaj sobie pytanie?
- czy wchodzisz w papier ktory rosnie ponad 100% w 3 dni ( strach jest ogromy, wolisz siedzic i sie gapisz a kurs rosnie)
- powtorze ten co zbiera jest pewien swego i nie cyka. glowa do gory.
Jesli chodzi o leszcz co stoi na peronie lub wymiekl przy 17 gr, to jak poczytasz forum to bedziesz po nikach wiedzial ktory dal sie wyleszczyc lub ktory zaklina rzeczywisosc i kreuje wizje konca swiata.
Przy dużych wzrostach lub spadkach giełda zawiesza notowania spółki na tzw. widłach. Widły to zakres możliwych wzrostów/spadków bez interwencji GPW.
Powyżej tego zakresu - dziś pierwsze widły były na 0,37. Ponad godzinę giełda trzymała i puściła wyżej na 0,39. Trez trzyma bardzo długo i pusci obrót akcjami dopiero zapewne na fixie. Ale to mój guess jedynie.
Takie regulacje pozwalają na przemyślenie decyzji inwestycyjnej przynajmniej według instytucjiją stanowiących.
W USA w wielu przy[padkach wiudeł brak i był przypadek gdy w czasie krachu w ciągu kilku minut spólka zleciła ze swojej wysokiej ceny na 1 cent!! Podobnie jest ze wzrostami bez ograniczeń!
Ja jestem zwolennikiem systemu jaki jest w USA, większa wolnosc obrotu bez interwencji.
Zauważcie proszę iż wiele wydmuszek na polskiej GPW wykorzystuje widły do trzymania kursu i wyciągania bez dużej ilości transakcji. I to pewnie dlatego one są...
wiem ze siedzisz na tym badziewiu tyle co ja albo i dluzej. Doskonale wiesz ze papier to super gniot, gdzie obroty siegaly 10 -20 k stk na sesje. Spekulacja w takie spolki z duzym ryzykiem wchodzi. Bo teraz wyobraz sobie ze koles zebral 1 mln akcji. w ciagu 3 dni przemilelio sie ok 3 mln akcji. Znajac popyt wczesniejszy, nie ma szans na sprzedaz z zyskiem ulicy. Tu musi byc cos grane i wyglada na skup papiera ile sie da od ulicy i nie po to by pozniej wywalac, bo cena by zlecial do kilku groszy.
Pozdro