Taka tu cisza.
Zatem rekomenduję kupuj .
Obecna cena 1,47.
a można było kupić sporo taniej np. po 1,35 .
jestem przekonany że w tym roku będzie można na akcjach Rowa uzyskać satysfakcjonującą stopę zwrotu.
1,14 - jak można być takim idiotą i sprzedawać po takiej cenie ?
Cóż , frajerzy zawsze sprzedają na dołku.
W tej chwili mamy cenę niższą niż przy ostatniej emisji i nie trzeba się zapisywać.
KUPUJ KUPUJ KUPUJ.
Stopa redukcji zapisów dodatkowych w ofercie akcji serii I Rovese wyniosła 93,74 proc.- poinformowała spółka w komunikacie.
Spółka podała, że w trakcie subskrypcji akcji serii I złożono 2.146 zapisów podstawowych na 536.295.014 akcji serii I. Złożono także 220 zapisów dodatkowych na 74.525.067 akcji. Stopa redukcji zapisów dodatkowych wyniosła 93,74 proc. i przydzielono z zapisów dodatkowych 4.665.092 akcje.
Ta spółka jest tyle warta ile Cała PO (Platforma Obywatelska).
Dokładniej jak Tuska i Komorowski.
Jeśli chodzi o akcjonariat to tyle ile sami Polacy.
W/g Badań Polacy mają ograniczony intelekt.
Patrz ..... PO......
Rovese przyjęło nową strategię:
skoro nie szło im z produkcja płytek ceramicznych,
to przestawili się na drukowanie akcji, którymi też można sobie
wyłożyć ściany w łazience ;)
Rovese miał w III kw. 20,9 mln zł straty netto wobec 48,9 mln zł
zysku netto rok wcześniej.
Tymczasem konsensus rynkowy zakładał zysk na poziomie 12,8 mln zł.
Zysk operacyjny grupy w III kw. spadł do 16,9 mln zł z 49,7 mln zł przed rokiem.
Średnia prognoz analityków mówiła o 27,4 mln zł EBIT.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Rynek mocno się sparzył na wynikach III kwartału.
Wszystkie prognozy i przewidywania analityków (speców od fundamentów Spółki)
totalnie się rozminęły z ich wyliczeniami.
Pewnie wszyscy teraz podchodzą z wielką rezerwą do wyników IV kwartału.
Trudno też powiedzieć, czy odkupione od Sołowowa spółki są rentowne
i czy konsolidowanie z nimi wyniki zniwelują straty grupy, a może je powiększą....
Spadkowe zachowanie kursu raczej dyskontuje ten gorszy scenariusz.
Czekam do wyników: tu może być padaka jak na Barlinku.
Pomimo ostatniej sporej emisja po 1 zł, kurs w jedną sesję zleciał z 0,92 na 0,75 !
Przestałem się łudzić, że cena emisyjna nowych akcji jest pewnym wsparciem
dla notowań.
Nie zdziwiłbym się, gdyby notowania Rovese spadły nawet do 80 groszy.
Barlinek zaliczył dno na poziomie 65 gr :/
Dnia 2013-02-26 o godz. 11:04 ostry- napisał(a):
> a czytałeś warunki na jakich Rovese kupiło te spółki od
> Sołowowa?
znaczy się to pod jakimi warunkami zostanie
> wypłacona druga transza należności ?
Czytałem.
Pytaniem jest, kiedy te warunki zostaną spełnione: w tym roku, a może dopiero za dwa lata?
to nie ma większego znaczenia ( przynajmniej dla mnie)
bardziej istotne jest to jaka będzie cena akcji w momencie gdy Rovese wykaże 500 mln zysku .
oczywiście może być to wielka ściema i te spółki nie były warte nawet tego co już dostał, ale nie zapominajmy że lwią część tych pieniędzy sam wyłożył kupując akcje nowej emisji po cenie mniej więcej takiej jaka jest obecnie na giełdzie.
Od jakiegoś czasu obserwuję Rovese.
Spodziewałem się, że dynamiczny spadek na widłach do 1,1 to tylko emocjonalna panika
i że kurs zaraz równie dynamicznie odbije.
A tu okazuje się, że zadomowił się na tym poziomie na dobre i wciąż ktoś wywala kolejne setki tysięcy akcji
Jest zbyt płasko, co na mój nos świadczy nie o sile, a o słabości papierów. : /
Kolejny płaski schodek w trendzie spadkowym.
Ostry ty parszywy naganiacz..Rovese leci i poleci jeszcze do ok 0,30 - 0,40 zl..Na poldku wypisujesz takie bzdury ze bankrut (PND jest najlepiej stojaca spolka w dev..i jest sprzedawana za grosze) a ty kazesz ludzia sie pozbywac akcji...Widzialem Cie na kilku spolkach zawsze piszesz odwrotnie pewnie pracujesz dla Grubasow...Swinia jestes i tyle ludzi pozbawiasz pieniedzy..
Dnia 2013-03-06 o godz. 09:31 ostry- napisał(a):
> to jest ten moment w którym leszcze z rozdziwionymi gębami
> patrzą na to co się dzieje
Podaż bezlitośnie wykorzystała euforię wokół Sołowowa (super dywidenda na Synthosie)
i przez dwa dni wypchnęła tu 2 mln akcji po niemal historycznie niskich cenach !
od 1,47 do 1,05 to chyba lekkie przegięcie
ile procent na wózku ?
nie było sl ? nie wywaliło ?
chyba ciśnienie 2 miechy już chodzi
a dopiero połowa odrobiona
i czym sie podniecać .....
"ostro" poszalałeś specjalisto
ja tam mam po wyższą średnią
ale ja to leszcz jestem
spójrz na wykres i rusz makówką - myslisz że siedzę tu od 1,50 ?
Przecież widać było jak na dłoni gdzie jest wsparcie więc wiadomo było gdzie zejdzie i skąd ewentualnie może wybić .
1,08 zatankowałem full - to było tak proste że mój siedmioletni syn mógłby to zrobić.
No więc teraz będzie albo korekta ubiegłotygodniowych dynamicznych wzrostów albo powrót do trendu - wiadomo jakiego.
Idealnie dla byka byłoby gdyby kurs nie spadł poniżej 1,20 w cenach zamknięcia.
Jest oczywiście też możliwe że pójdzie za ciosem i przebije linię trendu spadkowego która w tej chwili przebiega w okolicach 1,40 -1,50 ale na to daję nie więcej niż 15% szans.
warto mieć spółkę na oku ale odradzam lokowanie większych środków przed wynikami.
1 wpis to rekomendacja
a potem zjazd na podwójne dno
ja to w ogóle nie kupowałem drożej niż 1,05
i sprzedam na górce - tak na samej
dałeś dupy i tyle - taka karma
ostry masz jeszcze te akcje ?
chyba sie wszyscy spodziewali ze nie bedzie on najlepszy, ale wszystko juz w cenie.
Nie sadze ze by mialo duzo spasc dzis i wczoraj ktos kupowal z ukrytego sporo towaru
pozdr t
oczywiście że nie mam, przecież pisałem przy jakim poziomie wychodzę i że przed wynikami nie ma się co pakować.
a co jest w cenie przekonamy się jutro.
Myślisz że wyniki są już w cenie? Po co spółce ponad 400 000 tyś. cashu? Ktoś coś wie o jakiś inwestycjach / przejęciach? Ustawiać się na ten rok czy nie?
Bardzo słaby ubiegły tydzień na GPW , bardzo słaby też dzisiejszy dzień a Rovulus ani drgnie.
Zastanawiające.
Gdyby nie dość mocne wykupienie na wskaźnikach tech.to bym dziś już napakował ile wlezie.
ale jest mocny ostatnio , warto mieć na niego oko.
Wytrzepany tu sie dopiero zaczyna długoterminowy trend wzrostowy.
Kiedykolwiek kupisz gwarantuje że za rok dwa bedziesz do przodu.
Sołowow ma jeszcze troche do odrobienia strat.