heheh dobre, no to zakładam że dzisiaj powinni to rozebrać. Przydałoby się ruszyć tym kursem trochę. A tak na marginesie to niebawem powinni podać wyniki za grudzień
bardzo jestem ciekaw czy ta produkacja rynien bedzie taka oplacalna czy raczej nie
budowalanka nie ma sie zbyt dobrze
mowia ze ten rok bedzie duzo gorszy
zobaczymy ...
Zyskalibyśmy to że plastek stałby się duzo bardziej rentowną spółką, dwa razy większą. Należy zwrócić uwagę że Gamrat ma full kasy i biznes który daje olbrzymie możliwości w Europie. Stracić? Nie wydaje mi się aby mógł coś stracić. Jeśli doszłoby do takiej fuzji plastek musiałby tylko wyemitować akcje dla właścicieli Gamratu i wsio:)
pytanie czy emisja byłaby z korzyścią dla nas drobnych ??
bo wiesz
wszystko pięknie ładnie, firma sie rozrasta, jest cudownie
wszyscy się ciszą
ale co z kursem ??
bo to dla mnie - bardzo drobnego jest najwazniejsze
Hmmm tego nikt nie wie bo to nasza hipotetyczna historyjka... Ale biorąc pod uwagę że właścicielem Gamratu jest Lentex a właściciele lentexu grają pierwsze skrzypce w plastboxie to wydaje mi się że akcjonariusze tego ostatniego tylko mogliby zyskać.
Kurs mogłby się nie zmienić bo w zamian za wniesiona wartość wyemitowane zostałyby nowe akcje. Ale to moje scenice fiction;)
dla mnie marzenieme na dzien dobry jest szybszy,
zdecydowanie szybszy skup akcji
a potem niech bedzie emisja
ale z pipkami ...
to by kurs wystrzelił ...
:-)
Prymus posiadał akcje plastka i to znaczący pakiet. Zszedł jednak poniżej 5% w momencie kiedy akcje zaczął kupować Gamrat. Licho wie czy coś jeszcze posiadają czy wszytko przeparkowali...