29.01.2013 to nie piątek tylko wtorek... a podobne spotkanie już nam ktoś proponował podając nawet, że rozmawiał na ten temat ze Stowarzyszeniem Inwestorów Indywidualnych, które zgodziło się wesprzeć nas i których przedstawiciel miał być rzekomo na tym spotkaniu. Spotkanie nie doszło do skutku, chociaż data była podana, a organizująca je osoba zebrała od nas kontakty emailowe, ale nigdy się na nie nie odezwała... oczywiście SII o sprawie nic nie wiedziało i nikt się z nimi w tym temacie nie kontaktował - ktoś się naszym kosztem zabawił lub ktoś sprawdzał jak silna jest grupa niezadowolonych, więc nie wiem czy ktoś na to wezwanie się odezwie.
Ja mam to ścierwo ale po 1 gr dlatego pytam kto to wciskał? bo jakoś kojarzy mi się to z WDM a oni teraz znowu wyciągają ręce do ludzi na nowe "okazje inwestycyjne" he he. Ale może źle kojarzę to mnie poprawcie.
Ostrzegać ludzi można zawsze - pytanie czy z tego skorzystają? Świadomy inwestor sprawdzi czy warto im zaufać i w Internecie znajdzie całą masę informacji i opinii na temat WDM-u - wnioski sam wyciągnie. A nieświadomy inwestor często i tak nie słucha - wiem to z doświadczenia. Możemy ostrzegać, mogą istnieć listy alertów KNF itd., ale obiecany zysk często przysłania rzeczywistość i na daleki plan spycha ryzyko z inwestowaniem związane.
Pozdrawiam :)
Prezesem wszystkich Novianow byl Piotr Chmielewski i to on oferowal inwestorom wszystkim akcje Novianow. Teraz ukryl sie i z tylnego siedzenia doi spolke.
Piotr Chmielewski - pomyslodawca i organizator projektu Novian. Dzisiaj jego najwiekszy beneficjent - z tylnego fotela wydaja spolke i z nas, was sie smieje. A w zarzadzie jego slupy. Pora dobrac mu sie do dupy
Tak to jest jak się inwestuje na nierównych warunkach. 66% ma akcje właściwie za darmo, a reszta finansuje całą zabawę. Lepiej niech mały inwestuje z mały a duzi niech się sami naciągają i doją. W tej chwili na ibne.pl powstaje projekt bazy inwestorów indywidualnych, której celem jest stworzenie zaplecza inwestycyjnego dla prawdziwych spółek i uczciwej giełdy pt. "Prawdziwa giełda inwestorów indywidualnych". Można się zapisać do bazy lub na newsletter. Jest to ciekawe przedsięwzięcie, które w przyszłości może przyczynić się od zmiany wizerunku rynku NewConnect.
Czy komuś udało się już pozyskać informacje na temat godziny spotkania od organizatora? Strona miała być zaktualizowana w tym temacie w sobotę - dziś już poniedziałek i nadal cisza.
Przepraszamy za opóźnienie, lecz ktoś ewidentnie nie chce aby spotkanie się odbyło. Z powodu wielu połączeń z pogróżkami z numerów zastrzeżonych, połączenia takie będą odrzucane.
Spotkanie odbędzie się w Piątek 25.01.2013r w Katowicach w Kancelarii Adwokackiej Witolda Niełacnego, ul. Staromiejska 6/5, 40 - 012 Katowice, o godzinie 16. Chętnych zapraszamy godzinę wcześniej w restauracji "TATIANA" znajdującej się na przeciwko kancelarii.
Obecny Novian to dawna Ibiza Ice cafe - której akcje w ofercie prywatnej przed debiutem na NewConnect sprzedawał WDM i z tego co pamiętam był też w IIC zaangażowany kapitałowo.
Ibiza to był twór WDMu, ale się sypnął i trzeba było ratować dupę, pojawił się Pan Piotr Chmielewski i zaproponował im świetny interes. Stare akcje to był margines jak dodrukowali 1,75mld nowych akcji, ale objęli dużo. A resztę Chmielewski poprzez WDM sprzedawał w całej Polsce. I jak ktoś mu się do skóry nie dobierze to ja już w KNF i Sądy w Polsce nie wierzę. Popatrzcie jakie inne interesy giełdowe prowadzi Pan Chmielewski. Osobiście nie polecam.
Proszę o potwierdzenie obecności na spotkaniu opisanym na www.oszukaninanovian.pl poprzez wysłanie maila na adres podany na stronie.
Spróbujmy razem walczyć także na drugim froncie! Jeżeli znasz innych akcjonariuszy Noviana - poinformuj ich o akcji! Naszym kolejnym celem będzie zebranie minimum 5-10% akcjonariuszy, co pozwoli nam szerzej walczyć o nasze pieniądze (np. zwołanie walnego zgromadzenia). W pojedynkę zdziałamy niewiele, w grupie możemy więcej!
Dziękuje bardzo za piątkowe liczne spotkanie, mamy nadzieje ze wspólnie wyciągnięte wnioski pomogą nam skutecznie walczyć o nasze dobra. Zapraszamy do dołączenia się do naszej grupy osób poszkodowanych oraz informowaniu innych akcjonariuszy o jej istnieniu.
Coś mi się wydaje, że Ci oszukaninanovian.pl to jedna wielka LIPA :)
Jak składałem zawiadomienie do prokuratury to nikogo nie było a tera z niby udało się zorganizować ludzi?? Telefon cały czas wyłączony, na maile nikt nie odpisuje a na stronie teksty rodem z PRLu "dziękujemy za tak liczne przybycie". Po prostu LIPTON.
Witam, w dniu dzisiejszym nawiązał ze mną kontakt Pan z grupy oszukaninanovian.pl. Muszę przeprosić za poprzedniego posta, gdyż okazało się, że inicjatywa jest bardzo poważna. Problemem był kontakt z członkami tej grupy, ale usłyszałem obietnice poprawy :) Uzyskałem zapewnienie, że od jutra pod nr tel. ze strony będzie dostępny Pan, który będzie informował osoby chętne dołączyć do grona osób zainteresowanych prześwietleniem Noviana. Planowane jest również spotkanie we Wrocławiu wszystkich, którzy czują się oszukani. Postaramy się to tak zorganizować, aby możliwe było jednocześnie złożenie zawiadomienia do prokuratury przez kolejnych pokrzywdzonych. Przypominam, że na m.in. mój wniosek Prokuratura Rejonowa Wrocław Stare Miasto pod sygn akt 2 ds. 308/12 prowadzi postępowanie w sprawie.
Sluchajcie, a nie prosciej zebrac grupe i udac sie na spotkanie do siedziby noviana w Warszawie, spotkac sie z Panem Piotrem CH i zadac zwolania walnego na ktorym scalenie, skup akcji za 3 miliony?
Jakby skupili za 3 mln to kurs bylby 10 gr
Kamilla, co Ty na to?
Dnia 2013-02-09 o godz. 00:55 ~kris napisał(a):
> Sluchajcie, a nie prosciej zebrac grupe i udac sie na
> spotkanie do siedziby noviana w Warszawie, spotkac sie z
> Panem Piotrem CH i zadac zwolania walnego na ktorym
> scalenie, skup akcji za 3 miliony?
Jakby skupili za 3 mln
> to kurs bylby 10 gr
Kamilla, co Ty na to?
Co wam da prokuratura? Bez sensu!
Stracone lata i kasy nie odzyskamy.
Nie lepiej zadanie zwolania, scalenie i skup za 3 miliony?
Po takim niusie kurs oszaleje.
Jestem otwarty na wszelkie propozycje ;) gnojówki też. Osobiście uważam że bezwarunkowym jest skup akcji przy obecnej sytuacji turbo minimum w zakresie 1-3gr. Jest bardzo wielu akcjonariuszy, którzy chcieliby wyjść nawet z olbrzymią stratą, ale wyjść z tego łajna. Ja się zaliczam do nich :) Namawiam wszytskich do wchodzenia na stronę oszukaninanovian.pl
Myślę że aż tak nisko nie możemy stawiać sprawy "za wszelką cenę..." bo wówczas nic nie dostaniemy....
Myślę że może dobrym pomysłem byłoby się z nim spotkać lub wysłać do niego list otwarty np przez str www oszukani... że będziemy śledzić wszystkie jego posunięcia biznesowe i będziemy informować potencjalnych jego nowych klientów "o co w tym wszystkim chodzi..."
Gnojówka gnojówką - choc pewnie to tez by sie Panu P. CH. nalezalo. To co my powinnismy zrobic to zebrac sie i przy minimum 5% glosow w spolce zarzadac zwolania walnego zgromadzenia udzialowcow i w porzondku obrad wpisac: scalenie akcji oraz skup akcji za 3 mln zl. Te 3 mln zl pozwoli kursowi urosnac do 5 gr i wyjsc z inwestycji tym ktorzy chcieliby dawno juz sprzedac a nie moga. Piszmy do Noviana listy, ze zadamy takiego walnego i takiego skupu.
no i sensownym byloby skontaktowac sie z chlopiną Tadeuszem Dykiel - on dluzszego czasu walczy z Panem P. CH. aby zwolac walne. On ma powyzej 5%. on ma drukarnie w rzeszowie wiec kontakt telefoniczny mozna znalezc w internecie. Kamillo, probowales takiego kontaktu?
Naprawdę namawiam wszystkich do kontaktu z Panem z oszukaninanovian.pl. Im więcej nas będzie tym lepiej. Planujemy spotkanie pod koniec lutego we Wrocławiu.
PLAN (proponowany):
1) Złożenie zeznań w postępowaniu prowadzonym przez Prokuraturę we Wrocławiu - Prokuratura ma odpowiednie narzędzia żeby sprawdzić każdą złotówkę i ewentualnie postawić zarzuty.
2) Zawarcie porozumienia akcjonariuszy oraz wyznaczenie pełnomocnika na walne, tak aby wspólnie głosować
3) Zwołanie walnego i projekty uchwał w sprawie skupu akcji własnych w celu umorzenia za kwotę 3-5mln zł. Następnie scalenie akcji.
4) Pomimo statutowych uprawnień SPQR wymusić na nich wprowadzenie przedstawiciela porozumienia akcjonariuszy do zarządu i/lub rady nadzorczej.
No i jeszcze trzeba będzie powołać audytora do spraw szczególnych co by zbadał kulisy zakupów wszystkich tych śmieci. Materiał na pewno przyda się prokuraturze.
"AKCJONARIUSZE REPREZENTUJĄCY co najmniej JEDNĄ DWUDZIESTĄ kapitału zakładowego MOGĄ natomiast ŻĄDAĆ zwołania NWZ i umieszczenia określonych spraw w porządku obrad tego zgromadzenia. Jeżeli nie zostanie ono zwołane w terminie dwóch tygodni, upoważnienie dla akcjonariuszy występujących z żądaniem do jego zwołania może udzielić sąd rejestrowy."
Trzeba tylko zadbać o wszystkie szczegóły, żeby żądanie zwołania NWZ było kompletne i prawidłowe, inaczej wyjdzie jak w przypadku p.T.D.
Data będzie podana po uzgodnieniu z Panią Prokurator prowadzącą sprawę, tak aby za jednym zamachem przesłuchać jak najwięcej akcjonariuszy. Realny termin na chwilę obecną to początek marca, ponieważ w Prokuraturze są bardzo zapracowani :) a my termin chcemy podać z odpowiedni wyprzedzeniem, żeby osoby miał czas pobrać wolne itd. Może będzie możliwe ustalenie terminu na piątek to od razu jakieś piwko za Noviana wypijemy, co by nam nie zbankrutował.