• Ich Libe Libet Autor: ~Pan Jakiśtam [195.205.202.*]
    AT ... RSI - miesięczny
  • Re: Ich Libe Libet Autor: ~asd [89.191.152.*]
    Mam nadzieję, że ostatnie systematyczne wzrosty przełożą się na wysoki kurs w perspektywie 2 miesięcy.

Jakich wyników się spodziewacie?
  • Re: Ich Libe Libet Autor: recroot [89.191.159.*]
    Moim zdaniem jeszcze przed wynikami zobaczymy kurs powyżej 3,50.
  • Re: Ich Libe Libet Autor: ~poinformowany [78.31.167.*]
    podbijają kurs by was ubrać o po wynikach szczególnie tych za 1 kwartal 13 wtedy zobaczycie co znaczy dolna granica,,,a le wtedy będzie już za pózno...
  • Re: Ich Libe Libet Autor: ~Mysio Pysio [217.153.117.*]
    Ubrać?

Kolego, masz gorycz wynikającą ze strachu wejścia w niego.

Co to za ubranie 30tyś papiera bije kurs o 20%?
    Klucz Libetu to ściśnięte dupy i małe obroty.
    Jak wyżej wspomniane istotny jest kurs 3,5zł jego przebicie będzie stanowiło długoterminowy wzrost. Koniunktura w budowlance kiepska ale bieda nie trwa wiecznie. Należy pamiętać że libet pierwszy odczuje zmianę na lepsze bo jest dystrybutorem materiałów a nie finalnym wykonawcą który zawsze jest w dupie.
    IV kw 2012 i I kw 2013 nie spodziewam się rewelacji, ale resztę roku widzę w dobrych kolorach.

• Re: Ich Libe Libet Autor: ~xx [173.212.232.*]
    Ja nie wiem co będzie w przyszłym tygodniu, tym bardziej za miesiąc czy dwa. Wiem natomiast, że w ostatnim czasie 2,20 wydawało się wysoką ceną, 2,40 też, a później 2,50. Teraz jest 2,69 i spodziewam się, że trochę tutaj posiedzimy, bo nie będzie przecież szło w nieskończoność.

Problem na Libecie jest taki, że nie można kupić rozsądnego pakietu akcji bez podbicia o kilka procent. A to oznacza, że nie można zarobić dużo, bo poniżej 3 zł jest niewiele papiera. Powyżej 3 zł opłaca się wejść przy założeniu, że kurs przebije 4 zł, ale czy tak się stanie?

Ja mam niewielki pakiecik i trzymam kciuki za wyniki.
  • Re: Ich Libe Libet Autor: ~Mysio Pysio [217.153.117.*]
    Dokładnie jest tak jak piszesz.
    Obroty pojawią się przy wyższym kursie, wtedy będą puszczać zwieracze tych co po 4 zł byli uwięzieni.
    Fundamentalnie spółka wygląda dobrze (c\wk - ok). I technicznie nieźle RSI dalej ma dużo rezerwy, mam na myśli tygodniowy i miesięczny.
    No to mamy patową sytuację jak u Tarantino. Nikt nie oddaje na lewo, bo perspektywa wzrostu jest niezła. Nikt nie bierze z prawej, bo nie ma pewności, czy pójdzie do góry :) Kto pierwszy wyciągnie broń?
    ok panowie może sie i z wami zgodze ale do cholery na gpw nie rzadzi rozsadek analiza i takie tam tylko SPEKUŁA pamiętajcie o tym
    Na GPW rządzi spekuła, to prawda. A co my tutaj robimy? Za miesiąc wyniki i spekulujemy. W ciągu ostatnich 3 miesięcy urosło o 40%, a moim zdaniem nie jesteśmy nawet w połowie drogi do górki, która nastąpi po wynikach.

Spekulacje spekulacjami, jednak zakup akcji firm, które mają solidne fundamenty jest mniej ryzykowne. Jeśli w dodatku dana spółka przechodzi okres mniejszych zysków, to dodatkowo jest bardziej łakomym kąskiem. Jeśli jest spółką dywidendową, to jest to kolejny plus.

Te warunki spełnia właśnie Libet (choć dywidenda w tym roku nie będzie tak pokaźna jak rok temu).

Pojawiają się zlecenia z lewej, niedługo nastąpią mocniejsze ruchy zdejmujące niewielkie ilości z prawej. Zobaczycie, w ciągu kilku sesji będziemy powyżej 3,00 zł :)
    zobacz tpsa co się stało jak ogłosili że dywidenda będzie ale mniejsza a chyba przyznasz że tam spódzielnie mają troszkie mniej do powiedzenia a i kapitał płynnosc itd itp nie jest na korzysc libetu sam się przyznam żeby nie było że cwaniakuje na libecie straciłem byłem od debiutu a tez mialo byc różowo ale spekulanci wyleczyli mnie skutecznie
    To już chyba nigdy nie ruszy. A może zrobimy tak: każdy dokupi 20% tego, co już ma i do wyników kurs wróci do ceny emisyjnej. Do 3,00 zł włącznie leży 16496 akcji, czyli trzeba ok 42 tys, żeby podpić kurs o 8%. Kolejne zlecenie jest dopiero na 3,10 zł.
    W końcu arkusz zleceń wygląda lepiej. Pocieszające jest to, że nikt nie chce wyrzucać za 2,73 zł, choć jest ku temu najlepsza okazja od kilku miesięcy. Mam nadzieję, że oferta kupna powisi trochę, a później kupujący zacznie brać z prawej.

Brak chętnych na sprzedaż w tej cenie jest spowodowany jedną z dwóch opcji: albo oznacza to wiarę w spółkę, albo zainteresowani sprzedażą nie śledzą na bieżąco sesji :)
    poprostu ludzie tyle wtopili ze nie chca oddawac za bezcen a zima długa są punkty sprzedarzy gdzie od miesięcy nie sprzedano ani jednej kostki wiec pomyslcie o wynikach za 1 kwartał to dopiero będzie zwała
  • Re: Ich Libe Libet Autor: ~km [91.196.56.*]
    Nie nadmierny optymizm co do rynku budowlanego a w szczegolnosci kostki? Jestem ciekaw wynikow bo branza przezywa zakret a to jedna z niewielu spolek publikujaca wyniki, inna kwestia beda wyniki za pierwszy kwartal ale one po prostu nie beda mogly byc dobre, bo kryzys i mocniejsza niz zwykle zima (zreszta to czas remontu maszyn a nie sprzedazy mat.).
    W pierwszym kwartale spółka zawsze notuje straty, które odrabia w pozostałej części roku. Zima nie była mocniejsza, była lżejsza niż w latach poprzednich.

Osobiście wydaje mi się, że spółka pokaże zysk za IV kwartał i sumarycznie 2012, choć trudny, będzie na plus. Ty natomiast sprawiasz wrażenie kogoś, kto chciałby kupić akcje i nagania na spadki.
    z całym szacunkiem nikogo nie namawiam na sprzedarz poprostu wkurza mnie jak oszukują ludzi którzy inwestują tu swoje nie rzadko ciężko zarobione pieniądze prosty przykład atrem przy 18 obiecali złote góry dzis 5 trakcja 3.2 dzis poniżej 1 itd to nie jest kwestia gorszych wyników ale spekulacji a wyniki to tylko pretekst tu też obiecali rokroczny wzrost dywidendy a co powiecie jak w tym roku będzie 20groszy wtedy 1.50 moja rekomendacja
  • Re: Ich Libe Libet Autor: recroot [89.191.152.*]
    20gr dywidendy? Ja na tyle bym nie liczył. Będzie super, jak dostaniemy 5gr.
    Prawdę mówiąc, jeśli 2012 zamknie się na plus (w moim zdaniem tak właśnie będzie), to jest to bardzo dobry wynik jak na spółkę budowlaną, bo w czasie największego kryzysu nie zanotuje strat i widzę tutaj potencjał do skromnych wzrostów w okolice 3,00-3,20 zł.
    ja też uwazam że na plusie bo było euro konczyli drogi /przynajmiej wieksza ich czesc/ ostatnie podrygi budownictwa mieszkaniowego na tak wysokim poziomie wiec jak podbija to nie poto by sami mieli kupowac skoro wiedza że ten rok to będzie ...dopowiedzcie sobie sami co do dywidendy na tpsa dawali 1.5zł przy kursia 16-18 srednio dzis gdy jest info o 1zł dywidendy kurs wynosi 7ok gdzie sama tpsa to jednak potążne konsorcjum nieporuwnywalne z libetem
    choc swoją droga dziwi mnie zaangażowanie leg mason no ale cóz i im sie błedy zdażają
[x]
LIBET 1,61% 1,57 2025-09-23 16:38:14
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.