procka a co on mogl wiedziec czy wy jego posty braliscie na powaznie no ludzie prosze was-smiac mi sie chce i bede sie smial zawsze z tych zacietrzewionych barankow co gowno wiedza o tym syfku igrowym a sie sadza jakby rozumy pozjadali-pozdrawiam cie
A gdzie Ty widzisz w mojej wypowiedzi (tej i poprzednich), że ja wierzę w "źródła" Zajączka ?
W sumie ciekawi mnie jak to rozegrają technicznie, tzn. dla ilu podmiotów i jakich będzie emisja i czy wszystko za jednym zamachem czy inaczej.
Zauważ, że po emisji wszystkich akcji będzie łacznie dokładnie 10 x tyle co jest teraz, co - oczywiście tylko teoretycznie - daje free float na poziomie 10%.
Jak to więc podzielą żeby nie przekroczyc 66%, 33% itd.
Na pewno którys próg poprzekraczają i o wszystkich ruchach będa musieli informowac.
Czy będą te akcje trzymac czy - wg wielu wieszczy - wpuszczą je w rynek ?
Jakim cudem to zrobią i ile im to zajmie przy obecnym poziomie obrotów i "sztucznym" popycie.
Całkiem to interesujące, nie powiem...
tobie gosciu ddddaaaawwwww--to jakby napluli w twaz to bys powiedzial ze deszcz pada--zawsze potrafisz odwrocic kota ogonem nadawalbys sie na polityka-bywaj
Ale wy macie źle w głowach.
Napisałem agentowi, że jak 11 lutego będzie nie będzie wyżej przyznam się do błędu. Nie widzę w tym problemu.
10 gr- to nie to czego sam oczekiwałem, przyznam, że jestem zawiedziony, bo wiele drobnych osób może się wysypać.
procka
Chcesz sprzedawaj PKC mnie to nie obchodzi.
A czemu Cię dziwi 40 mln - zgodnie ze Statutem do 26 kweitnia Zarząd tylko o tyle może podwyższyc kapitał zakładowy.
Co do tego, że będzie się działo - to na pewno. W poniedziałek wszyscy sprzedadzą akcje PKC - tylko komu ? ;)))
I kto wtedy kupi od tych, co obejmą - przecież nowych będzie 9 x tyle, a popytu nie ma...
To oczywiście sarkazm - kluczowe sa kolejne komunikaty, tylko ciekawe ile będzie trzeba na nie czekac...
Jeszcze do Jesssaaa - nieważne czy wierzyc Zajączkowi czy nie, ale z flaszką dla Kopenhagi okazał się honorowy, więc najzwyczajniej po ludzku jestem ciekawa jak skomentuje dzisiejsze wieści...
Z flasza okazal sie honorowy tylko nijak jest odebran zaklad. Nawet miasta nie podal skad jest, bo moze przy okazji czlowiek by sie po ludzku spodka i pogadal przy piwie o du..pie marynie i o prelkach.
Jak mozna przejac w Inv jezeli Igroup bedzie miec kapital 45 milionow ? To ile bedzie jeszcze tych emisji po 10 groszy ? Ile milionow akcji wyemitowanych?
ale wy jesteście naiwni, zajączek pisał jedno robił drugie ... pisał wam, że kupował, a wtedy sprzedawał :-)
jeszcze tylko dodam, że mam małą satysfakcję, że moje źródło ZUPEŁNIE się nie pomyliło i nie wprowadziło mnie też w błąd.
Napisałem kilka sesji temu, że będzie ostatnia podbitka kilku osób pod wyjście i była podbitka, napisałem, że mam sygnały żeby uciekać. Teraz są potwierdzone wszystkie moje stwierdzenia. Teraz swojaki, aaddww i inni wsiadajcie na mnie i możecie mnie opluwać. z faszystowskim pozdrowieniem popijając dobrego łyskacza wznoszę wasze zdrowie ;-)
DDDDaaaawwww spokojnie - czy ja napisałam, że sprzedam PKC ? - ale "parę" osób może się takich znaleźc;)
Uważam, że nie mamy kompletu informacji, czyli kiedy emisja, dla kogo i ile dla poszczególnych - zanim to podadzą ja bym nie sprzedawała tak ochoczo...
Po drugie spójrzcie na to w inny sposób - dlaczego na Petrolu emisja jest po 10 zł a kurs wiadomo jaki - myślę, że jak by miały byc takie wałki, to raczej cenę emisyjną by zawyżyli...
Naprawdę myslicie,że "Ich" chytry plan polega na tym, że nadrukuja sobie po 10 groszy i puszczą w rynek po np. 12, 15 czy nawet 20 ?
Może jestem naiwna, ale mi to jakoś nie pasuje do układanki...
a tak po za tym to ciekawe że w sądzie jest wniosek o ogłoszenie upadłości spółki a tu tym czasem uchwalają sobie emisje bardzoooooooo ciekawa ta spółka jest można powiedzieć że robią sobie co chcą
Co do 40 mln to wystarczy pomyśleć dlaczego za cholerę to nie pasuje i dlaczego jest mało.
Do tego wyraźnie szykuje się przejęcie jest komitet audytu teraz chyba nikt nie ma wątpliwości.
A tych wszystkich od buahahaha itd. mam powyżej uszu, królowie parkietu, liczący, że inny straci.
Ja mam czas będzie trzeba to i tak wyjdę tu na swoje o mnie się nie martwcie. Lepiej troszczcie się o swoje rachunki.
Straciłem ochotę na pisanie tu :)
11 lutego się odezwę, jak będzie poniżej 19 będziecie się mogli cieszyć, że nie jestem na swoim :)
Dnia 2013-01-11 o godz. 19:47 ~ddddaaaawwww napisał(a):
> Co do 40 mln to wystarczy pomyśleć dlaczego za cholerę to
> nie pasuje i dlaczego jest mało.
Do tego wyraźnie szykuje
> się przejęcie jest komitet audytu teraz chyba nikt nie ma
> wątpliwości.
A tych wszystkich od buahahaha itd. mam
> powyżej uszu, królowie parkietu, liczący, że inny straci.
> Ja mam czas będzie trzeba to i tak wyjdę tu na swoje o mnie
> się nie martwcie. Lepiej troszczcie się o swoje rachunki.
> Straciłem ochotę na pisanie tu :)
11 lutego się odezwę, jak
> będzie poniżej 19 będziecie się mogli cieszyć, że nie
> jestem na swoim :)
Straciłeś ochotę na pisanie tu... i to jest dobre info ;)
Powtarzam, to co napisałem kilkanaście dni temu, a co się potwierdza.
Wiśniewski nie ma żadnego interesu, aby teraz spółka (jako IGR) miała rosnąć. Uważam wręcz , że byłby głupi gdyby dopuścił teraz do wzrostu.Celowo pozbyli się nadmiaru akcji .
Powstanie nowa spółka , przejmą pakiet większościowy i dopiero wtedy będą podnosić wartość nowej spółki , po to by zarobić.
Trzeba więc poczekać, aż wszystko zrealizują. Gracze na krótko podniosą larum i rozumiem ich. Mi i tym co tu od dłuższego czasu umoczyli pozostaje jeszcze poczekać (myślę, że kilka miesięcy). Jestem tu od półtora roku, więc mi to teraz wisi.
Plusem jest to, że potwierdzili emisję akcji, więc nie wycofują się z biznesu.
Weżcie to na chłodno. Tu nie chodziło o rekatywację tego śmiecia IGR, tylko jego wykorzystanie na giełdzie w celu postania czegoś nowego (a niektórzy, nie wiem dlaczego tu piszą od kilku tygodni , że mają żal do dobrego wujka milionera , że z dobrego serca nie przywrócił tej beznadziejnej spółki do życia). Powtarzam. Nie miał takiego zamiaru.
Jeżeli ktoś uważał, że ogłoszą emisję po cenie wyższej niż jest teraz na giełdzie to niech to dokładnie uzasadni, ale jestem pewny ,że nie znajdzie żadnego powodu, biorąc pod uwagę plany Wiśniewskiego, do których się przyznał że chcy wykorzystać IGR aby wprowadzić WInwst. na giełdę.
Pozdrawiam.
Wg. mnie łatwy do przewidzenia spadek akcji (nawet do 10gr), potem zmiana statusu prawnego (nowa spółka) i jedziemy do góry.
Kto teraz sprzeda,a nie musi i może poczekać- to wg. mnie frajer.
Do Ciebie spejalnie jessssssssss , żebyś tu się nie pocił za bardzo i nie wyskakiwał nie wiem z czym:
Tak, ta spółka to śmieć, ale już niedługo przestanie istnieć. I tak do tego teraz trzeba odjść.
a Ty nie spociles sie od tego pisania-- w koncu napisales cos konkretneg byl jest i zostanie smieciem igr az do zmiany nazwy ja pisze o tym od 2 lat -w koncu ktos to zobaczyl
czyli co wiśniewski odda udziały w swojej perełce za darmo?
pojechali po bandzie to prawda, ale mi też tutaj jak Tobie procka brakuje jeszcze klocków w tej układance
gdzie jakieś info o sprawie upadłości?podają emisyjną, audyt a nie prostują nijak sprawny wniosku z sądu
ale swoją drogą to paskudne zagranie, kiedy ff prawie cały leży na ulicy po powiedzmy 20-60gr szlachta emituje sobie po 10...
nie wiem co tym mysleć, ja wiem że swojej makulatury nie oddam szybko...trudno poczekam z tym jeszcze nie wiem jak długo bo nie wierzę ze wisniewski odda swoje skarby za bezcen bo tak by wychodziło z tego infa
PROCKA niemożliwe jest jak słusznie piszesz żeby oni to puścili w rynek, jak?
pozostaje mieć nadzieję że te akcje pozostaną w ich łapach a wtedy to z pozostałymi w naszych może być bardzo róznie bo jesli dostaną tyle za 10gr to jak nawet nam pozabierają za ileś tam więcej to będą zarobieni i mieli wszystkie
cóż do wakacji pozostaje z tym poczekać, ja dam radę((
Ja tego nie widzę w ten sposób, że ulica po 20-60, a "wybrańcy po dychu" i bombardowanie w rynek - przecież tu nie ma na to warunków, nie widzicie tego ?
Tak można zrobic na mega płynnej spółce, w dodatku "dorzucając" tylko do gara, a tu mamy garnuszek z 44 mln akcji, który rzekomo ma byc zasypany 400 milionami - naprawde nie zapala Wam się żadna żaróweczka ?
Powtarzam: bardzo ale to bardzo ciekawi mnie jakie będzie rozdanie kart.
Przecież 66% i 33% rodzi koniecznośc wezwania, jeżeli zaś nikt nie przekroczy takiego progu, to emisja musi byc dla podmiotów kompletnie ze sobą niepowiązanych - jak to zrobic, skoro chodzi o wykup akcji WI, gzie 72% jest w jednych rękach.
Przyznaję - z jednej strony cena mnie "delikatnie" przygięła, z drugiej jednak z powyższych względów pozytywnie nakręciła mnie ilośc, bo - jeszcze raz popatrzcie - emitują 9 razy tyle akjci ile już istnieje, a za tym musi byc "coś", a nie prosty schemat wałkowany na Petrolu czy innych drukarniach - w dodatku nawet na tych drukarniach nie robią dodruku kilkakrotnie przewyższającego ilością dotychczasowy wolumen będący w obrocie...
piszę pod Twoim postem, ponieważ jesteś jedną z niewielu osób które poważnie interesują się tą spółką, wręcz się martwisz tym co się dzieje (w końcu to Twoje pieniądze)...otóż będzie tak...najbliższe info będzie dotyczyło wycofania wniosku o upadłośc, który miał tylko dezorientowac, co do emisji to nie pójdzie tak szybko w rynek bo nikt tego nie kupi, przeznaczone zostanie dla nowego inwestora który stworzy coś zamiast IGR, a częśc zostanie w łapach aktualnego zarządu, który sprzeda je kiedy nowy twór zacznie drożec. to niestety trochę potrwa. pozdrawiam i cierpliwości
Wersji jest tyle, ile forumowiczów - i każdy wierzy w prawdziwośc swojej. Twój wariant też jest realny, ale przeciez gwarancji nie ma - no chyba, że po prostu wiesz i już (wtedy nie byłoby tak źle), pozdr.:)
nie powiem, ze wiem...wierze w racjonalnosc ich decyzji...i jakas logike, w ktorej mam nadzieje wzieli pod uwage przedewszystkim rozwoj, a nie szybki zysk...pozdrawiam
Co sie lamiesz, jak drukna taka ilosc i beda miec 90% to zrobia wezwanie po 11 groni, dajac kazdemu dyskont do nominalu 10 %. Czesc odda a czesc zostanie z makulatura
Tylko po raz enty juz napiszę, że wezwanie musi byc po co najmniej 35 groszy, chyba że nie będzie ono ogłoszone ani przez WI ani przez żaden podmiot z nim powiązany...
Ja tego przepisu nie wymyśliłam
Zajączek, nie pisz o źródłach i konkretnych info, bo ktoś ci jeszcze narobi problemów.
Ale nie martw się W Investmens w około 450 mln sztuk akcji jest warte więcej niż 10 gr za akcję, dużo więcej.
To 10 gr zadziała na niemyślące jednostki typu buahahahahaha.
Kupuje się plotki cena nie będzie czekała.
A nawet na stronie W Investemens jest info o pojawieniu się na parkiecie przez IGR
Ile jest warte W Investmens ile będzie warty sam ich portfel w momencie wejsćia na GPW...
DDDDaaaawwww, to do Ciebie, ale myślę, że też do innych:
To oczywiste, że emisja 40 mln nie odzwierciedla wartości WI.
Warto w tym miejscu wyjsnic taką rzecz:
1. Emisja na 40 mln zł to emisja w ramach art. 444 ksh czyli taka, o jakiej może zadecydowac Zarząd, bo jest uprawniony do tego Statutem - wystarczy jedna uchwała Zarządu i mamy emisję, o której dzisiaj mowa.
Limity jakie temu towarzyszą to max 40 mln zł i termin do 26 kwietnia.
2. Ale do tego może dojśc jeszcze emisja w ramach art. 448 ksh, o tej juz decyduje Walne Zgromadzenie i tu mamy limit 106 mln zł.
Mogą ją śmiało zrobic po tej pierwszej emisji, wtedy ci co obejmą pierwszą emisję - przegłosują tą drugą, inaczej byłby kłopot, bo jeżeli ulica ma 100%, to kto w dniu dzisiejszym miałby niby głosowac za emisją miliarda akcji ?
Obstawiam więc, że po obecnej emisji, która sama w sobie jest ciekawa ze zględu na rozdanie nowych akcji i głosów, kolejnym etapem będzie ogłozenie NWZ z uchwałą o emisji na kolejne akcje.
Cały czas pozostaje w zanadrzu opcja rozliczenia gotówkowego (bez emisji), o którym coś tam było "bąknięte", ale nie ma co na razie tego rozważac - choc nie jest to wykluczone.
Wtedy DDDDaaaawwww - chcesz czy nie - będziesz miał w efekcie wartośc WI.
Niezaleznie od powyższych wyliczen powiem Wam, że: jeżeli ktoś mysli prostym schematem: "emisja po 10, rzut w rynek, co robic? - panika: szybko PKC bo i tak spadnie", to nie ma siły, by mu przetłumaczyc, że będzie inaczej.
Ja osobiście uważam, że wcale nie musi spaśc nie tylko do 10, ale nawet w ogóle.
Duża spółka z jakąś tam renomą ma wejśc na GPW, nie z zamiarem szachrajstwa i nie z zamiarem dalszych dodruków, z corocznymi zyskami i chyba z pozytywnymi planami na dalszy rozwój - czy z intencją bycia spółką groszową ?
I czy z zamiarem, żeby takim manewrem jak tu co niektórzy podejrzewają - wzbogacic się na dotychczasowej drobnicy, która ma 44 mln akcji - przecież ci dotychczasowi jak sie "obrażą" to nie tylko nie kupia dalszych akcji, ale i nowi "frajerzy" się na to nie nabiorą i plan się posypie, więc chyba jednak nie taki jest plan Nowego Zarządu.
Spójrzcie na to bardziej całościowo.
Może niekoniecznie jest tak źle, jak myślicie ?
Póki co mamy jedną emisję po której kurs musiałby być ponad 100% wyżej niż teraz. Weźmy też pod uwagę, że wszystko wskazuje na to, że rynki będą teraz zyskiwały, to jest dobry czas na wejście, bo niebawem wycena portfela W Investmens może być dużo wyższa.
Jeśli będzie walne i projekty uchwał i tam będzie emisja to będziemy myśleć wtedy, bo będzie na to czas od informacji do zgromadzenia póki co uważam nie ma co pisac czarnego scenariusza, panikować.
Na dziś dzień po pierwsze kurs jest za niski, ci co wezmą akcje po 10 nie mogą się z nich tak nisko wysypać, nie mają gdzie i musiałby być najpierw duży wzrost-to raz, po drugie nie mogą ponieważ w tej cenie niosłoby to ze sobą zagrożenia dla W Investemens . Jak na razie nie widzę powodów do obaw.
Wg. mnie kurs nie powinien spadać- ale znając panikarzy może ale tylko chwilowo.
Uważam, po przemyśleniu, że owe 10 gr ma umożliwić zbieranie akcji i nie jest w porządku ale nie trzeba im tych akcji oddawać.
Ja nie zmieniam zdania, że celem są wyższe poziomy już niebawem.
Zobaczymy.
procka jeszcze dodam, ze to może brzmieć jak teorie spiskowe ale taka jest prawda, robi się wszystko aby zebrać akcje bo gra jest o pieniądze. Tu nie mają sentymentów, chodzi o zyski.
Nie jestem pierwszy raz na Igr. Te wnioski o upadłość to już mnie śmieszą , zawsze tu są jakieś cyrki, mam nadzieję, że wraz z przejęciem całkowitej kontroli, wejściem kogoś z renomą jak W Investmens to się zmieni na lepsze, bo choć na Igr sporo zarobiłem, to nie tyle co oczekiwałem a planami byłem nie raz wprowadzany w błąd.
Kopenhaga często o tym pisze i ma dużo racji ale też tu zarabiał doskonale to pamiętam i jestem pewny, że nie jeden nick robi tu to samo.
Miałem nie pisać ale będę na złość im.
Nadal jestem dobrej myśli ja akcji nie oddam, za wiele już nie dokupię i trochę teraz mi panika by nie pasowała, bo żałowałbym, że nie mogę kupić więcej.
Zobaczymy ilu poleci, może rano będzie - a później wrócimy na 19 :)
Może czekają nas kolejne niespodzianki i może jakieś dobre:D
pozdrawiam.
DDDDaaaawwww, Ty chyba nie do końca rozumiesz, z jakim nastawieniem ja to napisałam.
Ja jestem po Twojej stronie, tzn. nie uważam, że są jakiekolwiek podstawy do spadku, ale zdaję sobie sprawę, że panikarze sprzedadzą oraz że niewiedza lub niejasna sytuacja oznacza niepokój, więc częśc osób sprzeda "na wszelki wypadek".
Ale nie zgadzam się w dwóch punktach:
1. Ty cały czas twierdzisz, że emisja ma "załatwiac" całą wartośc WI. A skąd wiesz, że tak będzie ? Przeciez mogą to zrobic etapami i ta emisja może byc wzamian za np. 25% akcji WI.
Dlaczego nie bierzesz tego pod uwagę ?
Odpowiedź będzie wkrótce, gdy powiedzą dla kogo, po ile i resztę szczegółów...
2. Uważam, że cena 10 groszy nie jest z powodu chęci "wydarcia" akcji od Malutkich - przecież to bzdura - gdyby tak miało byc, to lepiej wydrukowac sobie jeszcze więcej po 10 zamiast skubac z rynku... To zły tok rozumowania.
Wg mnie tutaj jest wyjasnienie raczej rachunkowo-matematyczne i jeżeli dotychczasowi akcjonariusze trochę by nad tym pomysleli, to cena rynkowa nie musiałaby miec nic wspólnego z ceną emisyjną, a chodzic sobie własnymi ścieżkami (na dóżo wyższych poziomach)...
Tylko że nie da się przekonac wszystkowiedzących, bo to walka z wiatrakami, a szkoda...
Przydałby się ktoś z siłą przekonywania, za kim "tłum" by poszedł, bo przy dobrych chęciach utrzymanie a wręcz wzrost kursu wcale nie jest niewykonalne...
Tylko że wspólny front na giełdzie to z założenia chyba utopia;)))
procka czytaj kobito uważnie.
Nigdzie nie napisałem, że jedna emisja ma załatwiać całą wartość ale, że na razie o jednej jest mowa a ewentualna druga nie pojawi się znikąd z dnia na dzień, ja nie piszę po prostu czarnego scenariusza jak się pojawi będę reagował, teraz nie mam zamiaru.
Wielokrotnie przeżyłem na własnej skórze na GPW zabieranie akcji wszelkimi sposobami, piszących opłacanych naganiaczy też, zagrania poniżej pasa, przez które niedoinformowany akcjonariat mniejszościowy wpadał w błoto albo tracił akcje.
Tak niestety jest, tu nikt się z nami cackał nie będzie są plany, które pewne osoby realizują i my musimy realizować swoje.
Ja ci nic nie narzucam i zgadzać się nie musimy, przedstawiam mój punkt widzenia.
Musimy decydować sami, każdy musi odpowiadać sam za swój rachunek.
procka to, że nie daje uśmiechów nie znaczy, ze piszę w nerwach, specjalnie go dałem w innym komentarzu.
Nawet nie masz pojęcia jaki ja jestem cierpliwy i ile potrafię czekać jeśli trzeba. Nie baw się w mojego psychologa po wpisach proszę cię :)
Wiem, że jesteśmy po tej samej stronie.