• Zmiany w Makorze? Autor: ~bober [178.56.4.*]
    Już na początku lutego zbiorą się akcjonariusze Makory Krośnieńskiej Huty Szkła S.A. Jakie zmiany szykuje Spółka? ...

http://www.debiutync.pl/homepage/newconnect24/14421-zmiany-strukturalne-w-makorze
  • Re: Zmiany w Makorze? Autor: ~Olivier [213.156.113.*]
    Mam nadzieje że tylko same pozytywne i ruszy się wszystko ...
  • Re: Zmiany w Makorze? Autor: ~makoreczek [178.182.127.*]
    czas leci a zmiany zachodzą:) coraz więcej dobrych informacji ze środka, widać że Zarząd działa
  • Re: Zmiany w Makorze? Autor: ~xyz [83.9.214.*]
    kwestia czasu jak wrócimy w normalne poziomy
  • Re: Zmiany w Makorze? Autor: ~ja [89.230.143.*]
    hmmm. wszystko ładnie pięknie, tylko skąd oni wezmą kasę na nabycie akcji? Wystarczy spojrzeć na ostatni raport i widać, że się nie przelewa, a wręcz przeciwnie. Po uruchomieniu skupu własnych akcji kupili raptem kilka tys. sztuk, a przecież mogli skupować kiedy kurs szurał po dnie. To daje trochę do myślenia.
    jak zarząd podpisuje list intencyjny i robi due dilligance to raczej nie po to aby uwalić kasę tylko rozwinąć działalność jak spojrzysz na przełomie ostatniego roku co wydarzyło się w spółce to zobaczysz że Makora to nie jest już huta szkła tylko ewaluujące przedsiębiorstwo które powoli staje na nogi,
    List intencyjny to nic wiążącego ale zgodzę się, że powód do wzrostów jest.
    oczywiście że nic wiążącego, Zarząd pisal również o tym że przeprowadzi DD, znając branże i obostrzenia można przewidywać że DD będzie ok, natomiast co do samego zakupu to Zarząd podejmując takie działania zapewne zrobił rekonesans na rynku o możliwości finansowania i jeżeli podpisał list to sądzić można że są możliwości finansowania, ale to czas pokaże
    Wszystko brzmi OK ale nadal pozostaje pytanie skąd oni wezmą na to kasę?
    Zresztą widać po kursie, ze zaczyna się obsuwa
    pytanie skąd wezmą kasę to należy kierować do Zarządu, myślę że w swoim czasie Zrzad się na ten temat będzie musiał wypowiedzieć
[x]
MAKORA 16,67% 0,07 2019-04-17 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.