• A jednak Altus............ Autor: ~etr610 [89.228.117.*]
    No to teraz juz wiemy dlaczego tak w pośpiechu wyszli z hotbloka. Prawie 12 mln akcji od p. Bauera poszło
  • Re: A jednak Altus............ Autor: ~lds [178.36.9.*]
    A mógłbyś kolego bardziej rozwinąć myśl bo nie bardzo wiem o co chodzi a też czasu nie mam na samotną dociekliwość
    dzieki
  • Re: A jednak Altus............ Autor: ~etr610 [89.228.117.*]
    http://mojeinwestycje.interia.pl/news?inf=1881279
    Ciekawe po ile ?? po 2 złote . 2,50 ??? hehe
    Ajjj... po co budowac hute?!? na handlu najlepiej sie zarabia a jak do tego nie potrzeba magazynów, towaru zalegającego , 100 pracowników , etc...
    Altus kupił za pieniądze narodu i stać go zeby przepłacić ;-))
    Tak to sie robi , tylko sie uczyc od takich i żyć jak człowiek mając bloga i kosztowne hobby :-)
  • Re: A jednak Altus............ Autor: ~etr610 [89.228.117.*]
    średnia !,1 zł
    1 zł ??? w komunikacie brak ceny
    Jest w drugim komunikacie - cena 1,10zł

Rafale B. niniejszym oczyszczam cie z powyższych niepokrytych faktami domysłach !! :-))
    sorki stary
  • Re: A jednak Altus............ Autor: ~atomek [78.9.76.*]
    przecież Progress FIZAN to fundusz zamknięty w którym jednostki ma zapewne tylko Blacklion czyli tranzakcja bez znaczenia
  • Re: A jednak Altus............ Autor: ~atomek [83.23.157.*]
    dla przypomnienia

Data sporządzenia: 2010-02-12
    Skrócona nazwa emitenta
    PROGRESS
    Temat
    Przejęcie zarządzania Progress FIZAN przez Altus Towarzystwo Funduszy Inwestycyjnych S.A.
    Podstawa prawna
    Art. 56 ust. 1 pkt 1 Ustawy o ofercie - informacje poufne

Treść raportu:
    Zarząd Narodowego Funduszu Inwestycyjnego Progress S. A. ("Emitent") informuje, iż powziął w dniu dzisiejszym informację o dokonanej w dniu 9 lutego 2010 r. zmianie Statutu Progress Funduszu Inwestycyjnego Zamkniętego Aktywów Niepublicznych, na podstawie której zarządzanie tym funduszem inwestycyjnym przejęło Altus Towarzystwo Funduszy Inwestycyjnych Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie. Dotychczasowym zarządzającym funduszem była Ipopema TFI S.A. Jedynym uczestnikiem Progress Funduszu Inwestycyjnego Zamkniętego Aktywów Niepublicznych jest Emitent.

• Re: A jednak Altus............ Autor: ~Fishman [94.140.182.*]
    Panowie,
    Przypomnijcie mi proszę do kogo należy ALTUS?
    I po ile ostatnio pozbywał się akcji Blackliona?
  • Re: A jednak Altus............ Autor: ~nifek [78.9.76.*]
    http://www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/companiesStatements/ebi/info/457248,scanmed_multimedis_sa_realizacja_prognoz_finansowych_na_2012_oraz_publikacja_prognoz_na_lata_2013_i_
  • Re: A jednak Altus............ Autor: ~nifek [83.23.162.*]
    ALTUS zarządza dwoma naszymi FIZami, Zachodnim FIZAN i Progress FIZAN,
    http://www.altustfi.pl/fundusze
  • Re: A jednak Altus............ Autor: ~Fishman [194.237.142.*]
    Panowie, pogubiłęm się troszeczkę. Ktoś pisał, że gdzie trafiły akcje to bez znaczenia.
    Akcje były w BLI w celu umożenia. W tej chwili są w FIZAN. Fizanem zarządza altus. A Altus należy do kogo? Do Ziętary, czy Wandza czy któregoś z naszych ulubieńców. Zgadza się? Jeśli nie to poprawcie mnie prosze bo faktycznie nei jestem pewien.
    Tak więc chyba to nie to samo co akcje w celu umożenia....
  • Re: A jednak Altus............ Autor: ~rumburak [78.8.218.*]
    http://analizy.bgz.pl/information/news/id/65039/title/warto-aktyw-w-netto-altus-tfi-wzros-a-o-9-5-r-r-do-n-9-mld-z-w-ene-r

nie wiadomo do kogo to należy
  • Re: A jednak Altus............ Autor: ~rumburak [78.8.218.*]
    tu jest akcjonariat

http://www.altustfi.pl/files/media/altus-tfi-prezentacj.pdf
  • Re: A jednak Altus............ Autor: ~lds [178.36.6.*]
    Altus TFI SA:
    -Piotr Osiecki Prezes Zarządu Altus TFI m.in. - 2001-2004 Prezes Zarządu NFI Progress

-Rafał Mania – Przewodniczący Rady Nadzorczej Altus TFI w 2008 prezes zarządu Narodowego Funduszu Inwestycyjnego Progress

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Ciekawostka z 2008r:

"Kolejna osoba z branży TFI postanowiła zmienić działkę. Rafał Mania, który przed rokiem zrezygnował z fotela prezesa BPH TFI, by tworzyć własne Altus TFI, odszedł od swojego autorskiego projektu i zajął się innym - wszedł na rynek private equity i nieruchomości. Współtworzył firmę Asset Management Equity Fellows, której stał się prezesem i udziałowcem. Firma Rafała Mani wkrótce podpisze z NFI Progress i NFI Zachodni umowę o zarządzanie ich aktywami - napisał "Parkiet". "

Źródło: Parkiet

Ciekawostka z 2009r

Zarzad „Narodowego Funduszu Inwestycyjnego Progress” Spółka Akcyjna z siedziba w Warszawie (dalej
    „Fundusz” lub „Emitent”) informuje, e w dniu 6 listopada 2009 r. otrzymał od Pana Rafała Mania zawiadomienie o
    nastepujacej tresci:
    “Ja, Rafał Mania, w imieniu własnym oraz mojej spółki zalenej Barmontas Limited z siedziba w Nikozji (Cypr)
    niniejszym informuje na podstawie art. 69 ust. 1 pkt 2) ustawy o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania
    instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych („Ustawa”) (Dz. U. z
    dnia 23 wrzesnia 2005 roku, Nr 184, poz. 1539, z pózn zm.), e wskutek zawarcia przez Barmontas w dniu 29
    pazdziernika 2009 r. Umowy Sprzeday akcji na okaziciela NFI PROGRESS S.A., mój udział posredni w ogólnej
    liczbie głosów w Narodowym Funduszu Inwestycyjnym Progress S.A. (dalej „Progress”), zmniejszył sie poniej
    progu 5%. W wyniku ww. transakcji nastapiło zbycie przez Barmontas 4.759.623 (słownie: cztery miliony
    siedemset piecdziesiat dziewiec tysiecy szescset dwadziescia trzy) akcji zwykłych na okaziciela NFI Progress S.A.
    w ramach transakcji poza rynkiem regulowanym w dniu 29 pazdziernika 2009 r.
    Przed zmiana udziału, ja Rafał Mania posiadałem przez spółke zalena Barmontas 4.759.623 (słownie: cztery
    miliony siedemset piecdziesiat dziewiec tysiecy szescset dwadziescia trzy) akcje Progress, reprezentujace 6,01%
    kapitału zakładowego Progress, uprawniajace do 4.759.623 (słownie: cztery miliony siedemset piecdziesiat
    dziewiec tysiecy szescset dwadziescia trzech) głosów stanowiacych 6,01 % w ogólnej liczbie głosów w Progress.
    Wskutek ww. transakcji, nie posiadam obecnie przez spółke zalena Barmontas głosów w Progress.
    Brak jest podmiotów zalenych od zawiadamiajacego posiadajacych akcje NFI Progress S.A. Art. 69 ust. 4 pkt 6
    ustawy o ofercie nie ma zastosowania.”
    Podstawa prawna: art. 70 pkt 1 ustawy o ofercie.
    NARODOWY FUNDUSZ INWESTYCYJNY PROGRESS SA

Jakieś pytania jeszcze ??? :-)
[x]
SOHODEV 8,03% 0,15 2026-05-05 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.