Ciekawe po ile ?? po 2 złote . 2,50 ??? hehe
Ajjj... po co budowac hute?!? na handlu najlepiej sie zarabia a jak do tego nie potrzeba magazynów, towaru zalegającego , 100 pracowników , etc...
Altus kupił za pieniądze narodu i stać go zeby przepłacić ;-))
Tak to sie robi , tylko sie uczyc od takich i żyć jak człowiek mając bloga i kosztowne hobby :-)
Data sporządzenia: 2010-02-12
Skrócona nazwa emitenta
PROGRESS
Temat
Przejęcie zarządzania Progress FIZAN przez Altus Towarzystwo Funduszy Inwestycyjnych S.A.
Podstawa prawna
Art. 56 ust. 1 pkt 1 Ustawy o ofercie - informacje poufne
Treść raportu:
Zarząd Narodowego Funduszu Inwestycyjnego Progress S. A. ("Emitent") informuje, iż powziął w dniu dzisiejszym informację o dokonanej w dniu 9 lutego 2010 r. zmianie Statutu Progress Funduszu Inwestycyjnego Zamkniętego Aktywów Niepublicznych, na podstawie której zarządzanie tym funduszem inwestycyjnym przejęło Altus Towarzystwo Funduszy Inwestycyjnych Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie. Dotychczasowym zarządzającym funduszem była Ipopema TFI S.A. Jedynym uczestnikiem Progress Funduszu Inwestycyjnego Zamkniętego Aktywów Niepublicznych jest Emitent.
Panowie, pogubiłęm się troszeczkę. Ktoś pisał, że gdzie trafiły akcje to bez znaczenia.
Akcje były w BLI w celu umożenia. W tej chwili są w FIZAN. Fizanem zarządza altus. A Altus należy do kogo? Do Ziętary, czy Wandza czy któregoś z naszych ulubieńców. Zgadza się? Jeśli nie to poprawcie mnie prosze bo faktycznie nei jestem pewien.
Tak więc chyba to nie to samo co akcje w celu umożenia....
Altus TFI SA:
-Piotr Osiecki Prezes Zarządu Altus TFI m.in. - 2001-2004 Prezes Zarządu NFI Progress
-Rafał Mania – Przewodniczący Rady Nadzorczej Altus TFI w 2008 prezes zarządu Narodowego Funduszu Inwestycyjnego Progress
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ciekawostka z 2008r:
"Kolejna osoba z branży TFI postanowiła zmienić działkę. Rafał Mania, który przed rokiem zrezygnował z fotela prezesa BPH TFI, by tworzyć własne Altus TFI, odszedł od swojego autorskiego projektu i zajął się innym - wszedł na rynek private equity i nieruchomości. Współtworzył firmę Asset Management Equity Fellows, której stał się prezesem i udziałowcem. Firma Rafała Mani wkrótce podpisze z NFI Progress i NFI Zachodni umowę o zarządzanie ich aktywami - napisał "Parkiet". "
Źródło: Parkiet
Ciekawostka z 2009r
Zarzad „Narodowego Funduszu Inwestycyjnego Progress” Spółka Akcyjna z siedziba w Warszawie (dalej
„Fundusz” lub „Emitent”) informuje, e w dniu 6 listopada 2009 r. otrzymał od Pana Rafała Mania zawiadomienie o
nastepujacej tresci:
“Ja, Rafał Mania, w imieniu własnym oraz mojej spółki zalenej Barmontas Limited z siedziba w Nikozji (Cypr)
niniejszym informuje na podstawie art. 69 ust. 1 pkt 2) ustawy o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania
instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych („Ustawa”) (Dz. U. z
dnia 23 wrzesnia 2005 roku, Nr 184, poz. 1539, z pózn zm.), e wskutek zawarcia przez Barmontas w dniu 29
pazdziernika 2009 r. Umowy Sprzeday akcji na okaziciela NFI PROGRESS S.A., mój udział posredni w ogólnej
liczbie głosów w Narodowym Funduszu Inwestycyjnym Progress S.A. (dalej „Progress”), zmniejszył sie poniej
progu 5%. W wyniku ww. transakcji nastapiło zbycie przez Barmontas 4.759.623 (słownie: cztery miliony
siedemset piecdziesiat dziewiec tysiecy szescset dwadziescia trzy) akcji zwykłych na okaziciela NFI Progress S.A.
w ramach transakcji poza rynkiem regulowanym w dniu 29 pazdziernika 2009 r.
Przed zmiana udziału, ja Rafał Mania posiadałem przez spółke zalena Barmontas 4.759.623 (słownie: cztery
miliony siedemset piecdziesiat dziewiec tysiecy szescset dwadziescia trzy) akcje Progress, reprezentujace 6,01%
kapitału zakładowego Progress, uprawniajace do 4.759.623 (słownie: cztery miliony siedemset piecdziesiat
dziewiec tysiecy szescset dwadziescia trzech) głosów stanowiacych 6,01 % w ogólnej liczbie głosów w Progress.
Wskutek ww. transakcji, nie posiadam obecnie przez spółke zalena Barmontas głosów w Progress.
Brak jest podmiotów zalenych od zawiadamiajacego posiadajacych akcje NFI Progress S.A. Art. 69 ust. 4 pkt 6
ustawy o ofercie nie ma zastosowania.”
Podstawa prawna: art. 70 pkt 1 ustawy o ofercie.
NARODOWY FUNDUSZ INWESTYCYJNY PROGRESS SA