Jako dyżurny czarnowidz napiszę tak: myślę, że rynek zaczeka na "twarde dane" np: wyniki za IQ 2013. Obawiam się, że prawdziwym celem powyższych trzech komunikatów jest przygotowanie gruntu pod wywalenie papierów przez wiodących akcjonariuszy, którzy jak dobrze pamiętam do marca nie mogą tego robić. Celem może być również korzystne cenowo uplasowanie kolejnej emisji akcji.
Obym się mylił, a ty Tomaszu obyś miał rację i żebyśmy zobaczyli tu w tym roku cenę 1 PLN.
bo to spółka z bardzo długimi perspektywami, które będą poprzedzane wieloma obietnicami etc. a tak wogóle to, ale jaja - to rośnie - wracam do swoich 10 groszy, jeszcze może kochana spekuła pociągnie to na 20 - 30 gr.
Przede wszystkim to sie zastanawiam czy ci ktorzy sie wypowiadaja to cokolwiek czytaja. Prognozy za 2013 juz byly. Wiec po co je mieli publikowac ? Najwazniejszy jest dokument ostatni z komunikatow. Co do ucieczki z akcjami to juz zupelna bzdura bo po co ktos by wkladal 1,2 mln w cashu w spolke na ponad pol roku, ponosil koszty a na koncu sprzedawal na hurra akcje aby stracic. Wg mnie beda kolejne podwyzszenia kapitalow pod przyszle inwestycje spolka bedzie kwitnac. Z padaki ktora nie miala nic zrobila sie dobrze dzialajaca spolka z majatkiem bardzo rzeczywistym. Malo kto tak wyglada na newconnect.
"Co do ucieczki z akcjami to juz zupelna bzdura bo po co ktos by wkladal 1,2 mln w cashu w spolke na ponad pol roku, ponosil koszty a na koncu sprzedawal na hurra akcje aby stracic".
Chodzi właśnie o to, że sprzedaż nie będzie się wiązać z poniesieniem straty, a wrecz przeciwnie, bo do marca jest jeszcze trochę czasu i przy cenie 0,15(pesymizm czy optymizm?) z 1,2mln zainwestowanego cashu robi się 1,8mln.
spojrzalem na spolke z ciekawosci gdy zobaczylem jaki zysk obiecuje w przyszlych latach. potem przeczytalem o tym super biznesie w ktory wchodza i za glowe sie zlapalem. czy oni wogole wiedza co na rynku sie dzieje??! takiego bajkopisarstwa dawno nie widzialem.
to jest piekna spekulacyjna spoleczka, ktora bedzie chwialo, jak papierowa łódka na wodzie, a z drugiej strony ja mam ok 37k tego czegos po 10 gr i podniecanie sie, ze to padlo, czy ze nic nie warte jest traceniem czasu. strace te 3700, to trudno, odbije na czyms innym i komentarze typu sprzedalem, ucieklem, zesralem sie swiadcza, ze inwestujecie zaskurniakami i 500 zl. to dla was jakas mega kasa. a tak z drugiej strony wielu z was siedzi tu od 65 czy wiecej groszy i dostaje sraczki co dalej. prawda jest taka, ze kupowac nalezy teraz w przedziale 8-15 gr, by sprzedac za 2-3 lata po 50 - 60 gr, a nawet wyzej, jak to bywa na takich smieciach
"Dnia 2013-01-04 o godz. 10:17 ~mezz napisał(a):
> spojrzalem na spolke z ciekawosci gdy zobaczylem jaki zysk
> obiecuje w przyszlych latach. potem przeczytalem o tym
> super biznesie w ktory wchodza i za glowe sie zlapalem. czy
> oni wogole wiedza co na rynku sie dzieje??! takiego
> bajkopisarstwa dawno nie widzialem"
Rozumiem że Fachowiec od mieszkalnictwa w Polsce zajął stanowisko :-)
Nie podoba się spółka, masz prawo, zmykaj ;-)
Mam ale to długoteriminowa inwestycja. Zakup po 10 gr. obecnie dokupuje sukcesywnie.
Patrzę realnie na wartość spółki, dla mnie są dwa wyznaczniki:
- zabezpieczenie majątkiem rzeczywistym spółki kapitałów. W tym wypadku nieruchomości.
- generowanie zysku i skłonność do wypłaty dywidendy.
Zarzad nie pobiera wynagrodzenia, chce żyć z dywidendy. Tak wynika z opracowania.
To dobrze, bo jak on chce żyć z tego to i da żyć innym.
I z tego co widzę będzie dobrze.
Spólka była pusta a dziś przynajmniej kapitały są realnie pokryte jak również prowadzony biznes dla mnie jest poprostu realny.
tak może być ale to ja wchodze tą spółkę więc juz ci mogę powiedzieć że tak nie bedzie jak zaczałem zakupy to nie skończę tak szybko chociaż nei zalezy mi na podbijaniu kursu w krótkim czasie stopniowo zbierać trzeba a nie przepłacać!!!
Puste haslo nic nie wnoszące. Jakie ma znaczenie kto gdzie pracowal. Nie wiem o co chodzi ale tekst godny Agenta Tomka ;-))) kazdy gdzies pracowal i o czym to ma swiadczyc? Klepanie nic nie wnoszace do spolki. Pewnie nie masz ani jednej akcji i jedyne co ci zostalo to pisac bzdury w necie ;-))) uwielbiam takich specjalistow od rynkow kapitalowych ;-)
FMC Managment Sp. z o.o. kto jest jednym z udziałowców tej spółki - poprzedniego pracodawcy prezesa firmy sporządzającej analizę? Podpowiem ma 25% akcji?
Chyba kolega pracuje na starych danych
polecam odświeżanie informacji i inwestycje kilku PLN w dostęp do danych online.
bo jak widać samo wyszukanie w necie nie wystarcza.