Zarząd spółki Internet Group S.A (dalej "Spółka") informuje, że w dniu 3 stycznia 2013 roku Spółka powzięła wiadomość, iż w dniu 4 grudnia 2012 roku w stosunku do spółki Webtel sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie (KRS: 0000088129, dalej: "Dłużnik") złożono w Sądzie Rejonowym dla m. st. Warszawy w Warszawie, X Wydział Gospodarczy dla spraw upadłościowych i naprawczych, wniosek o ogłoszenie upadłości Dłużnika poprzez likwidację jego majątku.
Kwota główna wymagalnych wierzytelności przysługujących Spółce od Dłużnika wynosi 475.000,00 zł i stanowi istotną należność Spółki.
INTERNET GROUP SA - wniosek o ogłoszenie upadłości obejmującej likwidację majątku Internet Group SA
Raport bieżący 2/2013
Zarząd spółki Internet Group S.A (dalej: "Spółka"), działając na podstawie § 5 ust. 1 pkt. 24) Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim informuje, że w dniu 3 stycznia 2013 roku powziął wiadomość o złożeniu w Sądzie Rejonowym dla m. st. Warszawy, X Wydział Gospodarczy dla spraw upadłościowych i naprawczych, wniosku o ogłoszenie upadłości Spółki obejmującej likwidację majątku Spółki. Wniosek został złożony w dniu 2 stycznia 2013 roku przez spółkę HRO Center sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (dalej: "Wierzyciel").
Zarząd Spółki informuje, że niezwłocznie podejmie działania mające na celu osiągnięcie porozumienia z Wierzycielem i wycofanie wniosku o upadłość Spółki.
Więcej na: biznes.pap.pl i biznes.pap.pl/espi.
kom espi pif/
Jest kolejne dobre info Czytać!!!
03.01. Warszawa (PAP/ESPI) - Raport bieżący 2/2013
Zarząd spółki Internet Group S.A (dalej: "Spółka"), działając na podstawie ő 5 ust. 1 pkt. 24) Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim informuje, że w dniu 3 stycznia 2013 roku powziął wiadomość o złożeniu w Sądzie Rejonowym dla m. st. Warszawy, X Wydział Gospodarczy dla spraw upadłościowych i naprawczych, wniosku o ogłoszenie upadłości Spółki obejmującej likwidację majątku Spółki. Wniosek został złożony w dniu 2 stycznia 2013 roku przez spółkę HRO Center sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (dalej: "Wierzyciel").
Zarząd Spółki informuje, że niezwłocznie podejmie działania mające na celu osiągnięcie porozumienia z Wierzycielem i wycofanie wniosku o upadłość Spółki.
dokładnie tutaj nikt nie czyta ze zrozumieniem, a ci co sprzedali na poziomach 40-60 to kretyni, bo twardziele trzymają nadal i uśredniają. :) same dobre infa, fajny początek roku... a ppoljadlo odjechało
Takich opluwaczy na "nie" jak tu, pełno było jeszcze parę dni temu na intakusie i co się z nimi stało? znikneli. Tutaj też znikniecie jak poranna mgiełka, jeszcze chwil kilka, a jak słoneczko wzejdzie wyżej to już będzie po was cieniasy.
to nie będzie słońce o poranku tylko napalm! Ja już wygrzebałem Walkirię Wagnera, jak będziecie tonąć to sobie odpalę... a może Prokofiewa jeszcze wrzucę, bo też lubię w takich chwilach pojechać klasykiem :)
1. Jak można wnioskowac o likwidację majątku, jeżeli wiadomo, że majątek IGR wynosi ZERO ?
2. Jeżeli sobie wykombinowali, że po wejściu aktywów WI nagle majątek już nie będzie wynosił ZERO, to po ich zaspokojeniu jeszcze sporo zostanie, więc na upadłośc to się raczej nie nadaje...
3. HRO Center w maju 2011 opowiedziała się za układem, potem w samej treści układu podanej w raporcie nie są z nazwy wymienieni, ale skoro się zdeklarowali za jego akceptacją, to nie wiem czy można 2 razy występowac o to samo roszczenie.
Chyba, że ostatecznie za układem nie głosowali - nie wiem, jak to wtedy się rozgrywa...
4. Pan Prezes HRO to kolega z harcerstwa naszego Harcerza - co może zainteresowac Kopenhagę, bo to jego ulubiony temat;)
Podsumowując - jednak zabawna w swej żałosności jest ta spółka... i jak chcą jakoś wyjśc z twarzą, to niech lepiej się pospieszą z jakimiś dobrymi informacjami...
Witaj Procka
To z tym harcerstwem to pewne źródło?
Bo szukałem, ale nie mogłem znaleźć w jakim harcerstwie (konkretnie jaki teren, funkcja) działał JRW.
Nigdy nie doszukiwałam się szczegółów w tym temacie, przyjmowałam to za gotową informację, ale jeżeli Cię to interesuje, to przykład jest tutaj:
"Zanim trafił do biznesu, wykonywał wiele różnych prac. Zaczynał jako nauczyciel w małej wiejskiej szkole pod Poznaniem.
Po kilku latach zostałem dyrektorem osiedlowego domu kultury w Poznaniu. Tam, jako harcmistrz, tworzyłem niemal od podstaw osiedlową organizację harcerską - wspomina Jan Wojciechowski.
Szło mu tak dobrze, że ściągnięto go do Warszawy, do kwatery głównej ZHP, aby unowocześnił organizację. Nie udało się, choć Wojciechowski w opowieściach z sentymentem powraca do tamtych lat."
To urywek z Pulsu Biznesu z sierpnia 2008 - dostępny np. na stronie IGR w 'Media o nas'.
Procka dzięki za namiary na ten artykuł.
Możliwe, że to zbieg okoliczności z tym Zbigniewem Winiarkiem, że też ktoś taki jest harcerzem i bawi się w to w Garwolinie.
Ciekawe jaka będzie reakcja Wiśniewskiego.
Wojciechowski został wydy.. przez Wiśniewskiego i teraz wali spółką, ktora jest powizana osobowo z dawnym zarzadem IG. Jest takie przysłowie o ogrodniku i jego zwierzęciu.
Też tak mi się zdaje, że Wojciechowski chce zrobić porządek ze spółką po swojemu tzn. likwidacja lub wymusić jakieś konkretne działania na spółce.
Ciekawe z czego wynikają wierzytelności wobec HRO Center sp. z o.o.?
Jak na mój gust to musi byc jakaś śmieszna kwota, a bardziej chodzi o narobienie dymu czyli ktoś komuś chce trochę pobruździc (tak jak Ad.Net przed układem).
W sumie to trochę dziwne, bo jak wspomniałam wyżej - złożyli w maju 2011 oświadczenie, że będą głosowali za układem, a potem nie są wymienieni z nazwy w żadnej z grup wierzycieli objętych układem - chyba tu jest jakaś pomyłka, bo nie wierzę, żeby wtedy podarowali.
Jeżeli nawet tak było, to ile mogło się nazbierac - pewnie kilkadziesiąt lub skrajnie - kilkaset tysięcy złotych.
Jeżeli ich roszczenie jest uzasadnione to:
1. albo WI się przestraszy, nie będzie żadnego przejęcia, a wtedy upadłośc w ogóle nie ma sensu, bo i tak nikogo nie będą w stanie zaspokoic, a IGR samo w sobie będzie "pustą" spółką na daną chwilę bez perspektyw, chyba, że liczą wówczas na ta kase z upadłości Webtel czy jak to tam się nazywa.
(Gdyby jakimś cudem WI nagle zrezygnowało, to nie wierzę, że nagle nie pojawi się ktoś z klimatów Technoboardu - MS na przykład - i na nowo podejmie temat.)
spółka chachmętów nie ma co ! Ale o czym tu rozmawiać jaka giełda tacy" byznesmeni". Zagrywki żenujące- dziecinada . Myślę jednak, że jeszcze to da zarobić .....................
człowieku da zarobić? pewnie tak , ale od jakich poziomów 0,10-0,15 suuuuper 50% , albo 0,08-0,16 jeszcze bardziej suuuper bo 100% . tu jest 80% ludzi z kolosalnymi stratami , wchodzili po 0,30-0,50 i wyżej. redukcja strat o 50 % to szczyt marzeń.
doradzę wam... kilka osób podpomuje kurs o 1-2 gr. NIe wiem czy im się uda, zrobią to żeby się wysypać. To będzie ostatni moment, później już tylko będzie jazda 18... 17..16.15... przepaść. Wtedy pojawi się racjonalizacja typu: tyle straciłem to im nie oddam. Im o to chodzi! O to chodzi od samego początku, abyście łykali te akcje i pod żadnym pozorem ich nie wywalali. To czysta psychologia i nie na darmo w zarządzie byli ludzie zajmujacy się psychologią biznesu. Wykreowali to pięknie :) Dla mnie to mistrzostwo co tutaj się dzieje.
tydzień temu na intakusie powiedział byś to samo
a wyszło inaczej
a tak swoją drogą czemu tak ci zależy żeby wszystkich ostrzegać
czemu nie dostrzegasz dobrych aspektów na tej spółce
intakusa nie znałem i nie interesowałem się dopóki nie zacząłem mielić tematu ganta i wrocławskich developerów. Budowane domy INTAKUSA widziałem na własne oczy kilka miesięcy temu i podczas ostatnich świąt. Specjalnie pojechałem obejrzeć co oni tam budują. Jestem przekonany, że będzie źle... czy spółka da zarobić pod małe podbitki tego nie wiem. Jak widać dała zarobić, ale ile osób kupiło na tych znikomych obrotach? Bo chyba nie napiszecie mi, że przy obrotach rzędu w porywach 20 000 zł każdy obłowił się w dołku :))) no chyba, że są to te pakiety wartości po 1000 zł.
co do pozytywów IGR kiedyś naprawdę miałem tu kupę kasy i dziękuję, że kilka osób mnie z tej spółki wyleczyło + zrobiłem swój niezależny research nt. sytuacji tej spółki i osób tam siedzących... gdybym nie wyszedł z tej inwestycji prawdopodobnie straciłbym więcej niż na PBG, które kupiłem tuż przed upadłością. Na szczęście PBG wbrew IGR kilka razy odbiło i po samym ogłoszeniu upadłości też za jakiś czas odreagował, tutaj nie ma nawet odbicia zdechłego kota. Są sztuczki i mielenie stałej ekipy dymającej ludzi :) Pozdrawlaju
p.s.
pisałem brać POLJADLO po 18 gr... jest po 23 będzie znacznie drożej. Już niedługo/
Jestes Poljadle to wracaj na swoje forum, zawołamy cię jak cię jak was wyprzedzimy :) Czekam tu nie pierwszy raz , czekałem na wielu spółkach nie raz i na nie jednej czekam nadal o mnie nie musisz się martwić.O innych raczej też nie.
Nie masz tych akcji więc nie powinny cię obchodzić a historię o dobroci, ostrzeganiu, wyleczeniu ze spółki zostaw dla naiwnych.
Jesteś jedną z oznak przyszłych wzrostów.
Co do Intakusa strasznie się myliłeś i mylisz. Do tego by inwestować nie jest potrzebne jeżdżenie po budowach :) Tu kupujesz przyszłość, plany, przejęcia :) No właśnie przejęcia.
Wracaj do siebie naganiaczu, a jak chcesz tanio kupić to nie kłam chociaż :)
Dnia 2013-01-03 o godz. 16:15 ~fck napisał(a):
> Kwota
> główna wymagalnych wierzytelności przysługujących Spółce od
> Dłużnika wynosi 475.000,00 zł i stanowi istotną należność
> Spółki.
Mają tyle mln zysku, że te kilka tysięcy straty nie powinno zachwiać solidnymi fundamentami Spółki.
Jak dla mnie... "rakieta". ;)