lekko zdechłego kocurka, trzy dni sesyjne przed upublicznieniem informacji o podpisaniu umowy na te 100 baniek, pod warunkiem uprzedniego wydania co najmniej 330 baniek, to oczywiscie zbieg okoliczności i KNF takimi perdołami nie będzie się zajmować.
Swoją drogą patrzcie jak chłopaki ciężko pracują, wyniki pokazują zazwyczaj w nocy, a tutaj zerwali się skoro świt i to w sobotę. Wprawdzie lekko im się daty poprzestawiały, ale to nieistotny szczegół.
Gratuluję spekulantom /nie mylić z cwaniakami od wykorzystywania poufnych informacj/. pozdr. moja@
Bez przesady blacklion fatycznie ma problemy ale to nie żeloman od atlantisa i inych spółek córekco nie prowadzi dział. i zatrudnia 1 osobę.
A wzrosty to raczej związane są według mnie z medycyną raczej . Jeśli sie mylę to proszę mnie poprawić.
Hehe, mówisz bez przesady ? Spojrzyj w tabelkę, link poniżej. Tam masz jak na dłoni giełdową wycenę biznesu firmowanego nazwiskami Wandzla, Bauera i Ziętary.
Teraz pewnie chłopcy poszli do spowiedzi i w ramach pokuty będą reanimować lekko zdechłego kocurka. Zresztą zdechłego wyłącznie dla mniejszościowych, bo dla tej ferajny przy korycie to od lat dojna krowa.
https://www.bankier.pl/inwestowanie/profile/quote.html?symbol=BLACKLION&format=detailed
Powodzenia w interesach. pozdr. moja@
mają pół roku na zapewnienie finansowania... w sumie mozna powiedzieć, ze na gwałt potrzebne ponad 300 mln złotych...
Spekulanci mogą-podkreslam mogą- liczyć na pompke kocura...
Tu emisja 0,10zł nie wchodzi w grę tu gra idzie o jak najwyzszą cenę...
Chyba, ze zbiorą ponizej 100mln zł i niestety projekt z powodu braku środków ("sponsora") nie dojdzie do skutku - ale 100mln zł bedzie na inne wymysły Bajera celem wyprowadzenia na prywatne konto oszczędnosciowe haha
Inna opcja to to, ze do projektu przyłączy sie jakas zewnetrzna instytucja (kolejny sponsor typu TFI z kapitałem nic nie wiedzącego szarego człowieka) i rzuci na stół ok 200mln zł w zamian za coś...
Bedzie ciekawie chetnie poobserwuje... i tylko poobserwuje :-)
Widzisz nifku te akcje muszą jeszcze sporo zostac podpompowane żeby osiagnęły poziom, po którym wychodziłem z tej mojej nieudanej, nie przeczę, inwestycji w kocurka. Sprzedałem ostatnie szt po 0,83 pln i udało mi się już przy pomocy Św. Mikołaja oczywiście, odrobić poniesione straty. Masz rację, żal mi dupę sciska, że tak późno zdecydowałem się na ten krok.
Ale to pikuś, ważniejsze dla dotychczasowych akcjonariuszy jest uzmysłowienie sobie faktu, że do zdołowania kursu doprowadziły akcje Wandzla, sprzedane do Altusa, że o wycenie 18 mln akcji kocurka po 1,1 pln nie wspomnę. Z tego wynika, że okupująca kocurkowe koryto ferajna ma w głębokim poważaniu takich gości jak my, liczy się tylko ich interes.
Korzystając z okazji w nadchodzacym Nowym Roku życzę Ci oraz wszystkim byłym i obecnym kocurkowym akcjonariuszom mniejszościowym, samych zyskownych inwestycji. moja@
Bauer tez jest ok.... zapomniales dodac haha
Tylko dlaczego same straty w raportach Q ????
Potrzebne 340 baniek zywej gotowy a Ty piszesz o jakims browarze za 1,5 mln czy scanmedzie za 20 bo chyba nie wiecej.
Jak beda chcieli na emisje wydobyc z Twojego portfela jak najwiecej to beda pompowac kurs ale po pp to bedzie "walcie sie na ryj". Szansa jest na ew wejscie teraz na kilkanascie %.
Powodzenia:-)
ale jaja sobie robicie , spółka dostała 1zł/akcję dofinansowania przy kursie 70gr
finansowanie znajdą bez problemu, 100mln mają, 50 wezmą z emisji a potem wezmą kredyt pod to co zrobione i będzie cacy, biorąc się za tą inwestycję wiedzieli jakie koszty i że będzie potrzebna kasa
Błędnie rozumujesz kolego...
Sytuacje postrzegasz tylko pod kątem tego, ze fundusz znajdzie finansowanie..wybuduje hute itd...
Tylko pomyśl w perspektywie czasu co TY z tej inwestycji mozesz miec??????
Nie mysl o BLI... oni dadzą sobie rade a byc moze jak piszesz znajdą finansowanie bez problemu... jak nie znajdą i projekt nie wypali to tez dadzą rade..
ALE wtedy akcji bedzie ok 350mln sztuk... raporty beda na duzym minusie przez długi okres... inwestycja w hute to pare lat....
Radze pod tym kątem myslec...CO JA Z TEGO BEDE MIAŁ ???? Czy oby nie wiecej śmieciowych akcyjek na koncie ???
Mozna sprobowac pograc na krotko ale zalezne tez to jest od tego co uknuja po Nowym Roku. Chętnie popatrze jak to rozegrają.
Kazdy niech robi jak uważa.
Pozdrawiam i Happy New Year 2013 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-)
lds i @moja mają duzo racji ale chyba jednak nie do końca... bo jesli dalej kurs mialby byc dolowany to po co B brałby akcje a nie np 2xwiecej obligacji...? A teraz ma przeceiż tego juz kilkanaście mln i ma spore znaczenie czy akcje sa po 50 gr czy po 1,5 zl...Że o Wendzlu i Zientarze nie wspomnę.... Nową emisje też obejmą i beda tych papierów mieli trzy razy tyle... Co do wyników to niestety słabo to wygląda, chyba że objema Próchnik i wyciagna (łatwo) kurs o 100% to będzie aktualizcja wyceny i kilkadziesiąt baniek do przodu, zresztą soho to juz też koncowka inwestycji, skanmed za 20 mln? Zartujesz... 50% kilka razy mniejszego Carintu poszło za 16 mln - zakladajac nawet że skanmed jest 10 razy mniejszy niz Luxmed (chociaz Luxmed ma ok 80 własnych placówek a scanmed 20) to kwota wychodzi trochę inna - przypominam że Luxmed poszedł za 1,6 mld!
Browaru za 1,5 mln nie chce mi się nawet komentować...
Cały czas nie kumacie o co mi chodzi....
Nie wiem ile dokładnie wart jest Scanmed ale puenta wszystkiego co dotychczas napisałem to : CO DROBNY INWESTOR BĘDZIE MIAŁ Z DALSZEJ DZIAŁALNOŚCI BLACK LION SA ??????
Przypominam , ze Scanmed i wiele innych jest juz od dawna w portfelu BLI a cena akcji jakoś tak sobie spada od roku czasu !!!!
Prosze mi odpowiedziec na pytanie jak przyszłe inwestycje wpłyną na kurs akcji bo mnie to najbardziej interesuje. Jestem inwestorem i gówno mnie obchodzi czy sprzedadza Scanmed czy 300 mln zł znajdą na ulicy ja chce tu zarobic a nie ich dorobić!
Inwestycja w hute to proces długofalowy - ew zyski za kilka lat - a co bedzie dzialo sie w tym czasie z kursem podaczas gdy akcji bedzie 350 mln sztuk ???
Bauer i jego eustis wszedl po to w BLI, zeby miec dalej dostep do koryta i miec dalej wplyw na dzialalnosc tego parafunduszu w razie czego... proste... koszty poniósł ale odbił to sobie na sprzedazy Recykling Park, ktorego ma zamiar doic w przyszlosci...haha
lds dzieki za rady ale każdy podejmuje decyzje sam - pewnie że duzo przemawia przeciwko spółce a najbardziej właśnie sposób traktowania akcjonariuszy mniejszościowych wliczając w to w szczególnosci jej tragiczną polityke informacyjną, ale tez duzo przemawia ZA - jak chociażby śmieszna obecna wycena przy aktywach wartych 4-5 razy tyle... Ile z tego przełoży się na kurs nie wiem ale sądzę że wcześniej czy później musi to znacząco odbić, tak jak Ty sądzisz że będzie odwrotnie - obie to tylko opinie i żaden z nas nie wie co będzie dalej - ja obstawiam podbitkę
Co do finansowania huty to nie zdziwiłbym się gdyby po prostu weszli w tę inwestycję z kims do spółki poprzez sprzedaż np połowy udziałów w Recyklingu, bo że to będzie dobry interes to chyba nikt nie ma wątpliwości
Kolego... świetne info !!! :-)))
W koncu ktoś zabrał sie rzetelnie do pracy w SII...
BRAVO !!!! czekamy na wyczerpujace odpowiedzi...
W koncu czegos ciekawego tu bedzie mozna sie dowiedziec mam nadzieje
Mam małą satysfakcję, że jeszcze parę innych osób poczuło w końcu kocurkowy smrodek zalatujący od poczynań tzw. "grupy trzymajacej władzę".Teraz "transparentność" poczynań tej ferajny dojącej dotychczas kocurka, zostanie bardziej upubliczniona, co uchroni byc może parę osób przed umoczeniem w tym interesie swojej ciężko zarobionej kasy.
Po odpowiedziach na postawione pytania, nie oczekiwałbym przełomu. Wszak od dawna znana jest jedna z fundamentalnych zasad prowadzenia interesów "gdy cię złapią za rekę", w trakcie przekrętów, żeby nie było niedomówień, "to mów, że to nie twoja ręka".
Sadzę, że 'grupa trzymajaca władzę" będzie się tego trzymać do końca. W tym przypadku, do końca grupy, bądź akcjonariatu mniejszościowego.
Wskazana natomiast byłaby akcja powierzenia pełnomocnictwa przez akcjonariat mniejszościowy osobie rekomendowanej przez SII i wprowadzenie do RN kocurka swojego przedstawiciela. Juz były takie przypadki i małym akcjonariuszom zazwyczaj wychodziło to na zdrowie.
Sam widzisz jak wszyscy pieją z zachwytu, że SII dobierze sie temu kotu do tyłka...
Ale cóz większość wciąż chyba wierzy w cud i oczyma wyobrazni widzi przepiękne kominy tudzież dookoła nich ogromne budowle a wszędzie tylko uśmiechniętych ludzi a wszystko to w ... Kamionce niedaleko Chodzieży haha
A na GPW w tym trans-śnie nastąpi przełom: BLI w WIG20 a OFE będą na wyścigi kupować akcje bo Racykling Park bedzie ze smieciowych akcji robic butelki...co oznacza, ze akcjonariusze zostana zrobieni w butelke haha