Rok 2013 to czas odwrócenia bessy na tej spółce.
Odwrócenie trendu może nadejść nieoczekiwanie powstanie wtedy dynamiczny proces ze strony popytowej gdzie po tak dużych i dość długotrwałych spadkach euforyczna pogoń za akcjami z taki małym ff kończy się osiągnięciem nowych maximów z testowaniem podstaw AF. Spółka powinna być widziana w sposób wieloplanowy i rozwojowy, proszę zauważyć iż po uruchomieniu pełnego procesu odzyskiwania ołowiu, i otwarcia linii Vrla produkty staną się bardziej konkurencyjne, z możliwością produkcji dla wielu konkurencyjnych podmiotów pod ich markową nazwą. Kryzys spowodował ograniczone możliwości działań ,,Dumpingowych" przez duże koncerny które koncentrują się na przejmowaniu podmiotów konkurencyjnych lub wdrażaniu ich do swojego procesu handlowego.
Wczorajszy dzień był ostatnim dniem księgowania strat za rok 2012 stąd na wielu akcjach wyprzedaże. Poświątecznym postoju zazwyczaj następuje odkup akcji. Piszą państwo o wynikach , jakie mają być przy tak dużej i nie rozłożonej w czasie inwestycji w modernizację zakładu.
Czwarty kwartał 2012 powinien byc punktem zwrotnym w produkcji i sprzedaży, rolowanie długu i często wspominany duży partner powinny zmienić wizerunek i i subito firmy. To jest inwestycja nie na miesiąc czy dwa kurs powinien powoli powracać w kierunku północnym a dobry raport za czwarty kwartał może przynieść nieoczekiwany zwrot.Powrót do korzeni 11 zł czy kiedykolwiek mo.zliwy najwcześniej za 2 lata, jeśli tylko spółka uruchomi w pełni produkcję Vrla które to akumulatory otrzymały prestiżową nagrodę na targach w Niemczech jest szansa na pełne odwrócenie trendu. Przyszły rok ciekawy dla wszystkich akcjonariuszy Westy tych większośćiowych jak i drobnych których w tej chwili okradają z akcji ci co wiedzą i przewidzeli scenariusz na najbliższy czas jak i długodystansowo.
Nic w życiu nie jest pewne za wyjatkiem śmierci i podatków.
Na Deepend napisałem mój scenariusz sprawdza się dość realistycznie, PSW CA zbijanie kursu trwa.
Westa to diament lecz nie oszlifowany proszę zauważyć położenie makro- ekonomiczne, powstałe stosunki polityczne i geopolityczne, wartość polityczną i ekonomiczną Westy.
Aby napisać cokolwiek o wzroście czy zagrażającej bessie trzeba umieć posługiwać się odpowiednimi narzędziami tworząc analizy, spekulacje i magia to zły pomysł.
Cena akcji na poziomie śmieciowym, proszę zauważyć na arkuszu zleceń zagrywki maklerskie niszczące ,,drobnych "i niedoświadczonych akcjonariuszy.
Domknięcie luki na 0,98 które jest i tak nieuniknione, trzeźwa ocena sytuacji spółki która jest w dynamicznym rozwoju i z perspektywicznymi produktami wraz z raportem z czwarty kwartał 2012 na stałe powinny uświadomić państwa w przekonaniu że warto posiadać choć mały pakiet.
Podoba mi się stwierdzenie ,,a świstak siedzi i owija w sreberka".
Odniosłem się do wcześniejszych wypowiedzi że giełda jest nieobliczalna, jednak skłaniam się do opinii że w dość krótkim czasie pożegnamy te smieciowe poziomy, ci którzy chcieli skorzystać z ,,ulgi podatkowej" zrobili to do wczoraj. Sezon zakupowy już się zaczął i chętnych powinno przybywać to tym dość leniwym świątecznym okresie.
Teraz kupują zapobiegliwi.
Można już zauważyć, że zleceń kupna z lekka zaczyna dyskretnie przybywać.
Natomiast zlecenia sprzedaży tak jakby wygasały.
Jak na okres zbliżających się świąt ruch zbytnio nie zmalał, chociaż wygasają dzisiaj kontrakty i jest to może też większe zainteresowanie papierami.
Oczywiście lecimy już na nowy rok rozliczeniowy, więc można co nieco poszaleć.
Może się uda wskoczyć na 0,7.
Do 0,70 akcje wyzbierane następny poziom 0,80 i tak dalej pisał to w swoim wątku pan moon-dial.
Maklerzy świętują i brak sztucznej podaży pozwolił na określenie kierunku akcji 2 lata i powróci ten stłamszony papier na kilkanaście złotych w roku 2013 być może zgodnie z analizą Financial Times 6-8
W dniu dzisiejszym większy zakup do górne widły metodologia stara jak świat otwarcie z luką w dół panika i jest 30% do wyzbierania.
Jak zrobi się głośniej mogą zawieszać niektóre spółki z NC współczuję im.
Najbardziej trafna analiza pana Moon-dial duzi nie zbijają kursu jest wysoce prawdopodobne iż zakupy na dość niskich poziomach do 1,30 zostały zakończone
nie pomyliłem się obroty z 19 października wtedy mali sprzedawali.
Smak goryczy dla tych którzy liczyli na tanie zakupy - zgodnie z analizą FT nadal jest tanio i stanowczo za tanio.
Gratulacje dla tych którzy zdążą odkupić do poziomu pierwszej fali wzrostowej.
Jeżeli walor do połowy stycznia jednak zrobiłby świecę 1,30 wróżący 3 zł na koniec trzeciego kwartału mogą mieć rację choć ja sam ostroznie podchodzę do tematu.
Info o VRLA powinno być jednym z decydujących w tej fazie wzrostu.
Najprawdopodobniej wygrani będą pod koniec roku 2013 gdy fundy będą realizować zyski.
poziom trudny do ustalenia lecz przewidywalny dla rozgrywających.
Spóźnialscy właśnie odkupują prawdziwe obroty kwestia czasu i wytrzymałości powyżej ostatniej czarnej świecy.
Można próbować DT jednak z pakietem do 10k powyżej można zostać bez akcji drogi panie.
Ja i tak ze swoim pakietem skazany jestem czekać na koniec tego roku i mam nadzieję osiągnąć swój cel kilku złotowy nie piszę jaki Amerykanie pięknie to opisali w jednym z wcześniej wymienianych pism branżowych.
Drugi poziom 0,80 dość dynamicznie osiągnięty zamknięcie luki i szczyt pierwszej fali wzrostowej powyżej poziomu 1,05 ?
Za wcześnie na analizy tu gra się na longa.
Pozdrawiam i sukcesów życzę.
Proszę spojrzeć na linie trendu jak się ładnie zamyka wszystko.
Wniosek z tego prosty, że musi wybić w górę lub w dół.
Resztę niech sobie każdy odpowie sam.
Nie opieram się wyłącznie na AT ale biorę to mocno pod uwagę.
Tak przy okazji Beria coś dla Ciebie.
http://www.czasnazysk.pl/wykres/sgr
Też obserwuje tą spółeczkę ale teraz może być gorąco.