jestem ze średnia 1.15 - i już nie wiem co robić , komu wierzyć , poczekać mogę tylko niech mi ktoś powie ........ na co .............. ????????? a już tyle razy uśredniałem .
Ot taki wywód przed gwiazdkowy ...
Myśle, że po wynikach się wyjaśni.
Każdy liczy na dobry wnik ale dla mnie dobry wynik to będzie nie to, że na plusie ale lepszy jak w zeszłym roku.
Na co licze:)
Podzielam pańskie zdanie mamy okres przeglądania wykresów, AT i AF i wielu inwestorów pokusi się o zainwestowanie 10-20 tys na pewien okres w tego typu spółkę na jak długo każdy oceni sam jak niewiele jest do stracenia a jak dużo do zarobienia. O luce nie będę pisał temat zdarty, ja za 2 lata myslę wyciągnąć z dzisiejszej ceny 1500% w tym roku może 500% każdy lepszy raport a tak się stanie powinien powodować powrót do korzeni.
Większość to zrozumie przy cenie kilkukrotnie wyższej niż obecna.
Każdy swój ogonek chwali , powracając do luki 0,98 powstała w celu spokojnego skupu w dobrych widełkach cenowych bez podciagania waloru powyżej 1zł
Dziekuje za odszyfrowany manuskrypt...
zrozumiałem-
znaczy sie trzeba kupić ziemniaki i wrzucic na dwa sezony do piwnicy do czasu kiełkowania potem jak juz lekko przygniją zacząć widłami po trochu wyrzucać na pole tak, zeby zbytniego hałasu nie narobić bo sąsiady ciekawe spostrzegną wywalanie i sami zaczną wywalać te co dopiero do piwnicy wrzucili bo pomyslą ze niedobre latoś i na nasadzeniaka niezdatne ...
Tak jednak wszedłem przypadkiem po 1,6 w Sadovaya uznając to za dołek trzymam nie robię kółek. Wyszedłem z Polskiego węgla PSW tam zbliża się masakra.
Myślę na poziomie około 60 groszy o Midasie
CDRED 6,20 16.01.13 rozprawa ws.Kluski
Petrol przed ostatnim wybiciem dołek 1,28 ..30% powinni zrobić w górę i wodospad.
A zgniłe irysy, atole, bronka nie porównywać mi z Westą obserwujcie spólki zelżne i poszczególnych członków kontrakty.
15.01.2013 Vesta zwa nie Mylić z Westa jednak klucz jest wspólny.
Ukraińskie spółki lubią cyrki mamy przykład pewnej spółki cukrowniczej kosztowała w granicach 8 zł na forum płacz a świstak siedział dzisiejszy kurs 60,x 700% .
Nie namawiam obserwuję ruchy na Midasie , Westa swój pakiet zakupiłem , Petrol spekulacyjnie, PSW Capita NC dramat ubranych ludzi.
Największe nadzieje pokładam w Westa i CDRED pod wydanie nowej gry to mega produkcja która po prawie 2 latach odpoczynku poruszy papier ale nie z 60 gr a z 6 złotych, mam zasadę kupuj plotki jak dotąd nie zawiodła.
Ten Bosch cały czas nie daje mi spokoju.
moze kiedys to pojdzie do gory ale na razie jak Ing zeszedl ponizej
5% to nie wiadomo co zrobia z reszta ,mysle ze jeszcze uwala kurs
ponizej 0,4 tak ze zwieracze docisnac i moze za pol roku cos sie odrobi
MERRY CHRISTMAS
Dnia 2012-12-21 o godz. 20:18 ~878 napisał(a):
> moze kiedys to pojdzie do gory ale na razie jak Ing zeszedl
> ponizej
5% to nie wiadomo co zrobia z reszta ,mysle ze
> jeszcze uwala kurs
ponizej 0,4 tak ze zwieracze docisnac i
> moze za pol roku cos sie odrobi
MERRY CHRISTMAS
jak podali info tzn. że już nie mają akcji ...zobacz kiedy mieli poniżej 5%
dziwi mnie, że nie podnosili kursu, aby wyjść.... moim zdaniem zrobi to przy wspaniałej przysłudze Zb. Porczyka z BZWBK ...stracili około 60 mln. przyszłych emerytów...ale im to jak widać wisi zrobią odpis z innych zyskownych operacji, aby zakończyć rok....tymi operacjami OFE ING jak i BZWBK za prospekt emisyjny prokuratorzy powinni ocenić prace tych instytucji..... jak widać i czuć jest zima i duże mrozy zwłaszcza na wschodzie akumulatory będą schodzić .... nie wytwarzajcie atmosfery i pretekstów do czarnowidztwa bilans roczny był korzystny
te akcje zapewne w 90% przejęli znajomi, którym jeszcze na dodatek pomogli zjechać do śmieciowego poziomu
- Ing wykazał strate ładne kilkadziesiąt baniek
- znajomi mają akcje i dołek mogą ruszać na północ
- akcjonariusze jak zwykle są jeb.... w dup.. (choć moim zdaniem to chwilowe)
ale nie przejmujcie się ing odkupi je za pół roku po 4-5 zł od tych co im sprzedał i wszyscy będą szczęśliwi :)
ING bo kupił akcje perełki po 5 zł ,
emeryci bo podobno fundusz zarobi 100% w rok i sprzeda po 10zł
kolesiostwo bo zarobiło 500 -800% w pół roku zgodnie z prawem
i my też jeśli się nie zesramy sprzedając po 60-70gr.
Majaczycie przyjaciele ktoś większy przeszkodził ,,Makrelom" i nie mogli niżej uwalić kursu dość duże obroty, powrót w rejon 0,7xx uwalenie próba w dół skup z ukrytego szybki powrót na 0,69 a jednak ktoś nie poszedł na firmową wigilię i śmieciowym pakietem zepchnął kurs na 0,68 aby zbyt wielu chętnych nie zachęcać do kupna tych akcji.
Czepiam się luki nie po raz ostatni takich przepaści będzie wiele służą do zebrania w przedziale 0,63-0,98. Każdy kupuję to z myślą aby poleżało jeść nie chce DT kiepścizna.
Moje subiektywne odczucia ING jeszcze sprzeda swoje akcje po cenie wyższej niż kupowali a sęk w tym że zwiększając płynność wyskrobali trochę z rynku, tam nie siedzą frajerzy.
W CIA fundy wchodziły po 18 zł i wyżej gdzie byli wcześniej ?
Powstał omawiany na łamach tego forum problem odkupu akcji przez tych którzy sprzedali powyżej 1 zł oni ze stratą jednak są zarobieni gdyż mogą wykupić swoje akcje z 20% binifikatą, Makrela to wie i robi ustawki na arkuszu popyt się podnosi zlecenia sprzedaży topnieją. Tutaj jeden ruch załatwi sprawę i zamkniecie 0,98 załatwione.
Aby nie nudzić:
Skoro ktoś chce skupić na maxa do zamknięcia pierwszej luki to rozumiecie w czym rzecz i dajcie już spokój z giełdą sesja za tydzień niżej dużo nie spadnie zaczna panikować ci co się gapili na straszaki w przedziale do 0,70 na koncu jak zawsze kupią po 1,30 albo i drożej na dłuższy termin teraz trzeba brać i niech leży nie gnije jeść nie chce dzisiaj jakby był chętny na 100K górne widły i wiszą Makrele nie kombinowały na arkuszu sesja przebiegała w miarę normalnie fix jak zawsze.
Wesołych pogodnych zdrowych i rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia życzy wszystkim
J23
Całkowicie popieram, a po świętach systematycznie dokupuje.
Papier jest tani i nawet jak się osunie jeszcze niżej to więcej dokupię.
Wesołych świąt :-)
zeby bylo jasne!ING sprzedal tylko ok 135k papiera co pozwolilo mu zejsc ponizej 5%,teraz pomyslcie dlaczego?
zeby zrobic strate fiskalna?
zeby wyjsc calkiem ze spolki(na podbitce)?
zeby za chwile uwalic kurs do 0,2-0,3 i odkupic
moze cos wiedza co nie jest powszechnie wiadomo
jakos nie wierze ze wychodza zeby zaraz wejsc zpowrotem
wiadosci ze spolki ostanio nie najlepsze byly/strata,dlugi/
przyszlo9sc nie znana,tylko nie piszcie ze sroga zima cos tu pomoze
bo srogie zimy to mamy co roku
haslo 2,5 w pierwszym kwartale to raczej zyczenia wypowiadaneprzez zwierzeta w wigilie.
co nas czeka ?jak macie jakies przemyslenia to walcie.
Dnia 2012-12-23 o godz. 18:46 ~878 napisał(a):
> zeby bylo jasne!ING sprzedal tylko ok 135k papiera co
> pozwolilo mu zejsc ponizej 5%,teraz pomyslcie dlaczego?
> zeby zrobic strate fiskalna?
zeby wyjsc calkiem ze
> spolki(na podbitce)?
zeby za chwile uwalic kurs do 0,2-0,3
> i odkupic
> jakos nie wierze ze wychodza zeby zaraz wejsc zpowrotem
> wiadosci ze spolki ostanio nie najlepsze byly/strata,dlugi/
> przyszlo9sc nie znana,tylko nie piszcie ze sroga zima cos
> tu pomoze
haslo 2,5 w
> pierwszym kwartale to raczej zyczenia wypowiadaneprzez
> zwierzeta w wigilie.
co nas czeka ?jak macie jakies
> przemyslenia to walcie.
Nadchodzą Święta zajmij się nimi, sobą póki czas i nie wypisuj spraw o których nie wiele wiesz
Dnia 2012-12-23 o godz. 18:46 ~878 napisał(a):
> zeby bylo jasne!ING sprzedal tylko ok 135k papiera co
> pozwolilo mu zejsc ponizej 5%,teraz pomyslcie dlaczego?
> zeby zrobic strate fiskalna?
zeby wyjsc calkiem ze
> spolki(na podbitce)?
zeby za chwile uwalic kurs do 0,2-0,3
> i odkupic
> jakos nie wierze ze wychodza zeby zaraz wejsc zpowrotem
> wiadosci ze spolki ostanio nie najlepsze byly/strata,dlugi/
> przyszlo9sc nie znana,tylko nie piszcie ze sroga zima cos
> tu pomoze
haslo 2,5 w
> pierwszym kwartale to raczej zyczenia wypowiadaneprzez
> zwierzeta w wigilie.
co nas czeka ?jak macie jakies
> przemyslenia to walcie.
Nadchodzą Święta zajmij się nimi, sobą póki czas i nie wypisuj spraw o których nie wiele wiesz. BĘDZIE DOBRZE A NAWET BARDZO DOBRZE WSPOMNICIE MOJE SŁOWA W 2013 ROKU.