• ROPCZYCE-STRATEGICZNY Autor: ~xtx [31.182.129.*]
    Tak jak pisałem wcześniej cena w wezwaniu nie ma większego znaczenia jest to tylko formalność prawna,tu są ważne dwie kwestie ,po pierwsze sprawne połączenie dwóch podmiotów powstanie z tego czytelny obraz spółki i sprawa druga to wejście i przejęcie Ropczyc przez duży zagraniczny podmiot z ceną nie niższą jak 50 zł.i to jest realny scenariusz na nie odległą przyszłość.
  • Re: ROPCZYCE-STRATEGICZNY Autor: ~gucio [176.97.81.*]
    bzdura
  • Re: ROPCZYCE-STRATEGICZNY Autor: ~xtx [31.182.129.*]
    Dnia 2012-12-18 o godz. 16:04 ~gucio napisał(a):
    > bzdura
    dlaczego ?
  • Re: ROPCZYCE-STRATEGICZNY Autor: ~zenek [84.203.38.*]
    mówimy nie dla perfidnych naciągaczy.
    dobry produkt nie potrzebuje reklamy ani naganiaczy
  • Re: ROPCZYCE-STRATEGICZNY Autor: ~zenek [84.203.38.*]
    w pełni się z Tobą zgadzam
  • Re: ROPCZYCE-STRATEGICZNY Autor: ~Zysk [80.54.105.*]
    Posiadanie 51 % akcji przez GI ROPCZYCE jest zrobione pod potencjalnego strategicznego inwestora. 14 % jest wymuszone prawem(powinni jednak na wezwaniu rzucić większą cenę). Aby strategiczny przejął te 51 w zupełności wystarczy potem niech martwi sie o resztę( pytanie czy naprawde są chętni na przejęcie ROPCZYC). Kurs bardzo dziwnie się zachowuje, jakby ktoś ciągle podkupywał niewidziałną ręką. Pomimo nieciekawej ceny na wezwaniu.
  • Re: ROPCZYCE-STRATEGICZNY Autor: ~Zysk [80.54.105.*]
    Dnia 2012-12-18 o godz. 15:58 ~xtx napisał(a):
    > Tak jak pisałem wcześniej cena w wezwaniu nie ma większego
    > znaczenia jest to tylko formalność prawna,tu są ważne dwie
    > kwestie ,po pierwsze sprawne połączenie dwóch podmiotów
    > powstanie z tego czytelny obraz spółki i sprawa druga to
    > wejście i przejęcie Ropczyc przez duży zagraniczny podmiot
    > z ceną nie niższą jak 50 zł.i to jest realny scenariusz na
    > nie odległą przyszłość.
    Posiadanie 51 % akcji przez GI ROPCZYCE jest zrobione pod potencjalnego strategicznego inwestora. 14 % jest wymuszone prawem(powinni jednak na wezwaniu rzucić większą cenę). Aby strategiczny przejął te 51 w zupełności wystarczy potem niech martwi sie o resztę( pytanie czy naprawde są chętni na przejęcie ROPCZYC). Kurs bardzo dziwnie się zachowuje, jakby ktoś ciągle podkupywał niewidziałną ręką. Pomimo nieciekawej ceny na wezwaniu.
    ma taczke spokojnie siwiec sie zmiesci:)
  • Re: ROPCZYCE-STRATEGICZNY Autor: ~xtb [31.63.162.*]
    a moim zdaniem ta paniczna obrona poziomu 17 pln długo nie potrwa..... w sumie to przykre, taka dobra spółka a kurs chwieje sie jak u bankruta
    masz taczke?kilka osob kwalifikuje sie na wycieczke:)
  • Re: ROPCZYCE-STRATEGICZNY Autor: ~ed [176.97.81.*]
    obys mial racje,ktos ciagle podbiera i 3ma kurs,jutro juz bedziemy pracowac na podatek w 2014,wiec zniwa czas zaczac
  • Re: ROPCZYCE-STRATEGICZNY Autor: ~leon [193.19.165.*]
    Jak tak czytam wypowiedzi na tym forum to w sumie nie dziwię się że akcje Ropczyc są notowane tak nisko. Większość z "inwestorów" nie ma pojęcia o imnwerstycjach. Aby inwestować w Spółkę trzeba znać podstawy jej biznesu. Tutaj widzę że nieliczni to wiedzą. Moja rada - czytajcie uważnie informacje ze spółki - w nich wszystko jasno napisano. Nie ma co obrzucać inwektywami zarząd (jak robi to niejaki gucio_) gdyby nie ten zarząd to dziś nie byłoby Ropczyc. I jeszcze jedna rada - szczególnie dla Gucia - "dopuki dzban wode nosi doputy się ucho nie urwie" - uważaj z tymi obraźliwymi i nie mającymi pokrycia w faktach wp[isami bo może się to dla Ciebie źle skończyć. Wiem co mówię - mam na myśli te wykresolone przez MODERATORA WPISY i nie tylko .... . Co to znaczy zgadnij sam, ..... sama. Wiem że profesjonaliści się już tym zajmują.
    Pozdrawiam wszystkich - więcej wiary.
    O Ropczyce bądźmy spokojni.
[x]
ROPCZYCE 0,42% 23,70 2025-10-08 16:12:52
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.