Tak jak pisałem wcześniej cena w wezwaniu nie ma większego znaczenia jest to tylko formalność prawna,tu są ważne dwie kwestie ,po pierwsze sprawne połączenie dwóch podmiotów powstanie z tego czytelny obraz spółki i sprawa druga to wejście i przejęcie Ropczyc przez duży zagraniczny podmiot z ceną nie niższą jak 50 zł.i to jest realny scenariusz na nie odległą przyszłość.
Posiadanie 51 % akcji przez GI ROPCZYCE jest zrobione pod potencjalnego strategicznego inwestora. 14 % jest wymuszone prawem(powinni jednak na wezwaniu rzucić większą cenę). Aby strategiczny przejął te 51 w zupełności wystarczy potem niech martwi sie o resztę( pytanie czy naprawde są chętni na przejęcie ROPCZYC). Kurs bardzo dziwnie się zachowuje, jakby ktoś ciągle podkupywał niewidziałną ręką. Pomimo nieciekawej ceny na wezwaniu.
Dnia 2012-12-18 o godz. 15:58 ~xtx napisał(a):
> Tak jak pisałem wcześniej cena w wezwaniu nie ma większego
> znaczenia jest to tylko formalność prawna,tu są ważne dwie
> kwestie ,po pierwsze sprawne połączenie dwóch podmiotów
> powstanie z tego czytelny obraz spółki i sprawa druga to
> wejście i przejęcie Ropczyc przez duży zagraniczny podmiot
> z ceną nie niższą jak 50 zł.i to jest realny scenariusz na
> nie odległą przyszłość.
Posiadanie 51 % akcji przez GI ROPCZYCE jest zrobione pod potencjalnego strategicznego inwestora. 14 % jest wymuszone prawem(powinni jednak na wezwaniu rzucić większą cenę). Aby strategiczny przejął te 51 w zupełności wystarczy potem niech martwi sie o resztę( pytanie czy naprawde są chętni na przejęcie ROPCZYC). Kurs bardzo dziwnie się zachowuje, jakby ktoś ciągle podkupywał niewidziałną ręką. Pomimo nieciekawej ceny na wezwaniu.
Jak tak czytam wypowiedzi na tym forum to w sumie nie dziwię się że akcje Ropczyc są notowane tak nisko. Większość z "inwestorów" nie ma pojęcia o imnwerstycjach. Aby inwestować w Spółkę trzeba znać podstawy jej biznesu. Tutaj widzę że nieliczni to wiedzą. Moja rada - czytajcie uważnie informacje ze spółki - w nich wszystko jasno napisano. Nie ma co obrzucać inwektywami zarząd (jak robi to niejaki gucio_) gdyby nie ten zarząd to dziś nie byłoby Ropczyc. I jeszcze jedna rada - szczególnie dla Gucia - "dopuki dzban wode nosi doputy się ucho nie urwie" - uważaj z tymi obraźliwymi i nie mającymi pokrycia w faktach wp[isami bo może się to dla Ciebie źle skończyć. Wiem co mówię - mam na myśli te wykresolone przez MODERATORA WPISY i nie tylko .... . Co to znaczy zgadnij sam, ..... sama. Wiem że profesjonaliści się już tym zajmują.
Pozdrawiam wszystkich - więcej wiary.
O Ropczyce bądźmy spokojni.