prawda jest taka, ze nawet tym razem przejmie ktos IGR i wyemituje 360 mln akcji to kurs zleci ponizej 10 groni. Birac pod uwage taka emisje i nominal 10 groni, jestem sceptyczny by ktos wladowal 36 mln PLN. Bardzie wydaje sie ze troche gotowki kilka baniek a reszta w formie jakiegos podmiotu liczona sobie jako 2-3 gronie jako 10 gr.
Koles sciagnie, jasli ma mozliwosc odpis a akcje ozeni na gieldzie.
Co by nie mowic jestescie w czarnej D.... i albo wywalicie teraz albo jeszcze poczekacie na wieksza strate.
Tyle ze - podobo IGR ma zmienic nazwe na gieldzie ?
I wlasciciel chce miec 66-72 procent akcji ? Emisja ma byc tylko jedna i ma byc wezwanie, wiec w jaki sposob bedzie wedlug ciebie to zrobione ? To, co moze emisji bedzie wiecej ?
IGR ma sowj kapital i spolka bowego wlasciela ma swoj kapital? Jak rozumiem cos mialoby zniknac ? Moze zle mysle ?
jak wierzysz w to co piszesz to pozostaje tylko kupowac ile wlezie. Kupuj im wiecet teraz kupisz tym wiecej zarobisz. Wezwanie nie rozsmieszaj mnie? ty bys robil wezwanie ?
Postaw sie w miejsce kolesia, mimo ze swita za pasem to watpie by mial biala brode i czerwony mundurek. Reniferami pewnie tez sie nie porusza. Ten co chce wejsc musi zarobic, a by ktos mogl zarobic ktos musi stracic i 99% przypadkow sa to leszcze.
ale Ty człowieku gadasz bzdury.... wg Twojej teori Wisniewski który posiada majatek wart 167 mln zł roztwoni na giełdzie za 30 mln zł. Czy Ty jestes normalny ?
aktualnie z dzisiejszą pakietówką poszło 7 862 550 akcji.
LB w komunikacie o zejściu poniżej 5% informuje, że z ilości 10 669 476 zeszli do 1 789 476. Czyli sprzedali 8880000. Jeżeli sprzedali to 4 osobom to na każdego przypada po 2 200 000 akcji. Czyli dokładnie tyle ile posiadał Pan Wiśniewski 4,99%. W momencie kiedy dokupił 9 000 akcji już wszedł na poziom powyżej 5% (5,01%).
6 600 000 akcji przypadło na 3 słupy. Bez dwóch ostatnich pakietówek wyszło 6 162 550 akcji, które poszły najprawdopodobniej w rynek. Możliwe że któryś słup zatrzymał sobie część akcji. A dwa ostatnie pakiety w ilości łącznej 1 700 000 akcji są albo dokończeniem transakcji w co osobiście wątpię, albo ściągnięte z rynku pod kogoś.
Takie luźne przemyślenia z dozą danych liczbowych. Może te liczby podpowiedzą komuś i zechce się z nami podzielić swoim merytorycznymi spostrzeżeniami.
Trochę się zastanawiałam na temat tych pakietów i wymyśliłam następującą rzecz:
1. Tak jak kiedyś pisałam LB sprzedało 4 podmiotom po 2.220.000, z czego już dzisiaj wiemy, że jednym był WI;
2. Pozostałe 3 podmioty nic nie sprzedały i nadal sobie trzymają, by w odpowiednim momencie wrzucic wszystko do jednego worka czyli do WI;
3. Zostaje nam LB z ilością około 1,8 mln akcji, o których nie musi nikomu nic mówic, bo to poniżej 5%.
4. Dodatkowo mamy Alior - animatora IGR od 3 grudnia.
5. LB kupił od JRW 11,7 mln akcji, z czego oprócz sprzedaży 8,88 mln 4 podmiotm i 590 tys. Panu Szprotowi musiał jeszcze komuś sprzedac 456 tys. akcji żeby zostało mu tyle ile podali po głównej transakcji - obstawiam, że poszło to na porzeby Aliora - tak na dzień dobry - żeby z czymś wystartował jako animator.
6. No i teraz mamy od kilkunastu dni sytuację, że Alior jest sobie animatorem z ilościa startową 456 tys. sztuk i równoczesnie maklerem akcji LB czyli tego pakietu prawie 1,8 mln sztuk i tak sobie robi zabawy z kursem, a pakiety są pomiędzy nimi w te i wewte, tak, żeby żaden z nich nie przekroczył 5%, bo jak zsumowac 456 tys. i te dokładnie 1.789.476 szt. to wychodzi nam 2.245.476 czyli 5,07%.
Mają więc gorący kartofel, do którego się nie chcą przyznac, ale i nie chcą się pozbyc i dzięki temu z kursem sobie moga robic wiele - i to całe rozwiązanie :)
7. Wnioski z tego są takie, że:
- pozytywny: nie tylko 2,22 mln nie poszło w rynek (bo ma je WI), ale nawet dodatkowe 6,66 też nigdzie nie poszło tylko sobie spokojnie czeka na właściwy moment:)
- negatywny: zabawa potrwa tak długo, aż ktoś zdecyduje, że ma się skończyc...
Jeszcze na koniec tak sobie pomyślałam, że nasze wcześniejsze rozumowanie było złe, bo popatrzcie:
a) gdyby ktoś skupował i komuś przekazywał, to w końcu trochę by się nazbierało i musieliby zawiadomic, a tego nie robią,
b) gdyby słupy wywalały, to już dawno wywalac by skończyły - dużo więcej się przewaliło, więc kto niby wywala nadal ?
c) czemu codziennie jedna pakietówka na w sumie niewielką ilośc - gdyby chcieli jeden z drugim zrobic handel, to zawarli by 1 dużą pakietówkę, albo kilka większych a nie kilkanaście takich jak było i nie wiadomo czy nie będzie więcej,
d) co by komuś dawało robienie to takimi etapami - brak logiki...
Biorąc pod uwagę, że moja koncepcja jest słuszna, czyli że ktoś trzyma dla WI jeszcze 6,66 mln sztuk, to do tego wiemy, że wezwanie nie może byc niższe od 0,35 i do tego mamy "sugestie" Zajączka o emisji po 0,32 lub nawet po 0,5 i wyżej - myślę więc, że jednak jest nieźle, a będzie dużo lepiej.
Ale to tylko taki mój pomysł / wymysł i kompletnie nic pewnego :)))
Ciekawe. Wydaje mi sie ze w przyszlym tyg bedzie info emisji i info o posiadaniu przez WI znacznego pakietu akcji. Slopow moze byc wiecej niz te 4 o ktorych pisze procka. Bycmoze jest ich znacznie wiecej i nikt nie przekracza 5%. Az tu nagle wszystko wezmie WI pana W. Pozdrawiam. Czuwajcie. Aha. Moze mnie nie byc kilka dni. Na islandii slaby zasieg:) do uslyszenia!!!!!