• Fakty a plotki Autor: ~1973 [46.169.64.*]
    Informacja ze spółki z października.

Grupa JHM Development spodziewa się w 2012 roku wyników zbliżonych rok do roku i sprzedaży około 170 lokali. Na rok 2013 planuje trzy nowe inwestycje na około 600 mieszkań, które sfinansuje ze środków własnych ze wsparciem bankowym.

Czyli emisji nie ma a prognozy na 2012 zostaną przekroczone-bo już jest ponad 200 lokali.
  • Re: Fakty a plotki Autor: ~jkl [83.22.101.*]
    jaki moze być zysk na jednym mieszkaniu?10.000 zł?
  • Re: Fakty a plotki Autor: ~mir [89.76.15.*]
    Na jednym 10.000 a na innym 80.000(hel)
    o czym wy wogóle gadacie
    jakis petak podszył się pod nick stałego forumowicza
    a wy juz macie wode z mózgu
    nie bedzie emisji celowej bo nikt teraz nie zapłaci złotówki za papier
    a groszowej z pp nikt nie bedzie przeprowadzał bo ponad 3/4 musiałyby mirbud i mirgosy wywalić to ile by z rynku zebrali (5 mln? dzielać się majątkiem za 20% wartości???)???
  • Re: Fakty a plotki Autor: ~Zenek [83.4.96.*]
    Wczoraj napisałem to co jako "Cieć" usłyszałem, zastrzegając, że informacja jest zasłyszana (a wiadomo: głuchy jak niedosłyszy to zmyśli), ale dziś po dalszych nasłuchach (nie mylić z podsłuchem) myślę, że coś jest na rzeczy, emisja byłaby bez PP za dług JHM DEV wobec Mirbudu więc Mirbud objąłby akcje a JHM DEV zmniejszył zadłużenie (jak JHM DEV myśli o dalszych inwestycjach to nie będzie w stanie oddać pożyczki) - transakcja bezgotówkowa, która powoduje, że koszty JHM DEV będą niższe bo dług mniejszy to i odsetki niższe więc zysk wyższy (proste prawda i robi wrażenie).
    A np. gdyby doszło do wezwania to przy wezwaniu liczyłby się kurs w granicach około 0,35 zł czyli prawie 5 razy mniej niż cena emisyjna więc to by się Mirbudowi bardzo opłacało. A jakby nie było wezwania to za rok a może wcześniej Mirbud opyli akcje powyżej 1,00 zl i to też by mu sie opłacało.

• Re: Fakty a plotki Autor: ~artudit [83.26.6.*]
    cale to twoje rozumowanie zenku sprowadza sie do kontrowersyjnej tezy ze akcje za rok beda po zlotowke jakby bylo to obecnie choc troche prawdopodobne to fundusze z calego swiata by sie tu zbiegly drogi zenku bo lepszych inwestycji legalnych na swiecie nie ma niz potrojenie kapitalu w rok niesatety o 1 zl mysla tylko ci bez gotowki za to z akcjami kupionymi duzo drozej popytu brak obroty mizerne nic nie wskazuje na wzrosty
  • Re: Fakty a plotki Autor: ~ttt [81.210.65.*]
    własnie tak masz mysleć
    300% na giełdzie w rok? nie takie jazdy widziałem w 6 m-cy
  • Re: Fakty a plotki Autor: ~1973 [77.115.95.*]
    Artudit- a miałeś ty np ABPL (mozna było chyba w 2009 kupić poniżej 3 zł -spadał z ponad 20 zeta ) i wyobraź sobie że fundusze sie nie garneły na tych poziomach z kupnem choć było atrakcyjnie. Ja kupiłem wtedy pakiet po 2,80 sprzedając po 11 a Przypomnę ci że kurs poszedł z powrotem na ponad 20 zeta ) Więc nie opowiadaj że okazje inwestycyjne się nie zdarzają bo to kłamstwo! a przykładami można rzucać wieloma. Okazja i niedowartościowanie jest wtedy kiedy spółka jest zyskowna, ma perspektywy rozwoju a jest wyceniana na poziome śmieciowym/bankruta ( takich przykładów bywa sporo wbrew pozorom) i tylko na takich spółkach można się bezpiecznie dorobić sporego kapitału.
    JHM tez jest tego typu przykładem.
  • Re: Fakty a plotki Autor: ~artudit [5.173.74.*]
    ja nie mowie ze nic nie moze wzrosnac 300 proc sam mialem optimus zanim sie w cdreda zmienil po 1.3 zl kupowanego a doszedl do 9.70 ale tam byl motyw tu nie ma a obroty sa tak mizerne i wystawionych na s tak malo ze nawet na moje skromne potrzeby to za plytka spolka a tym bardziej dla funduszy przy minimalnym skoku ok 3% aby tu kupic nawet za smieszna sume akcji trzeba podbic o 15 % a skupowac po 3 tys sztuk to szkoda pradu szczegolnie ze nie widze motywu a widza je tylko posiadacze akcji i to kupionych znacznie wyzej jak tu czytam
  • Re: Fakty a plotki Autor: ~1973 [83.23.225.*]
    Rozumiem że sobie oglądasz tak tę bezsensowną -zyskowną firmę z nudów.
    Twoje prawo.
  • Re: Fakty a plotki Autor: ~1973 [83.23.225.*]
    Jak Ganta ciągną-to JHM przy nim jest sztabą złota ( O niebo zdrowsze fundamenty i perspektywy )
  • Re: Fakty a plotki Autor: ~stein111 [83.28.137.*]
    Dziś znów troszkę zwiedziłem terenu; byłem w Skierniewicach, Rawie Mazowieckiej, widziałem rozpoczynającą się budowę w Żyrardowie.

Wcześniej w tym tygodniu byłem na Marywilskiej.

Przyłożyłem ucha tu i tam, rozmawiałem z wieloma ludźmi i powiem wam jedno; kto ma wolną gotówkę niech mocno się zastanowi nad nabyciem akcji JHM w tej śmiesznej cenie.

I to nie jest naganaianie ani spekulacja...realnie od strony spółki wygląda to bardzo dobrze.

Giełda jest giełdą i czasami kurs jest oderwany od realnej wartości spółki w jedną lub w drugą stronę. Tak właśnie jest w przypadku JHM; spółka jest skrajnie niedowartościowana.

Sprzedaż mieszkań w ostatnim czasie świetna, wyniki ostatniego kwartału będą bardzo dobre, Marywilska się kręci, dochodzi wynajem powierzchni komercyjnych dla Biedronki i Nomi...

Popatrzcie także na Mirbud; ile budów kończą w przyszłym roku...wpływy będą...kolejny przykład niedowartościowania.

• Re: Fakty a plotki Autor: ~raf [62.61.37.*]
    Luknijcie na DEPEND tam idzie info za 200 mln usd!!!!
  • Re: Fakty a plotki Autor: ~ttt [81.210.65.*]
    chyba o nowej stracie mówisz
  • Re: Fakty a plotki Autor: ~artudit [79.189.194.*]
    wpadlem tu troche z nudow ktos mi tam o tym gadal w kontekscie marywilskiej i tak sobie obserwuje na tle budowlanki nie wyglada zle ale kompletnuy brak popytu obroty jak w kiosku ruchu i to niezbyt ruchliwym nie widac zadnych oznak ozywienia jak je zobacze i bede mogl za kilkadziesiat tysiecy zlotych kupic nie wplywajac na kurs to moze i kupie na razie nie ma jak i po co
  • Re: Fakty a plotki Autor: ~stary na forum [31.11.226.*]
    A ja bym tak nieśmiało prosił, żebyś jednak kupił i wpłynął na kurs. :)
  • Re: Fakty a plotki Autor: ~1973 [77.114.23.*]
    Takich jedno- rodzynkowych sztuk nie ma co nagabywać. Dobra spółka jak pokaże wyniki i progres sama się tym obroni, wzrośnie wolumen i zainteresowanie.
[x]
JHMDEV 0,00% 1,76 2019-12-16 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.