Rozważałem Twoją Zenek "informację" i albo to "kaczka", albo ....
Myślę tak: emisja poniżej 10 mln akcji jest nic nie dająca, a powyżej 10 mln akcji spowoduje, że Mirbud przekroczy granicę zobowiązującą do wezwania. Jeśli tak to albo myślą wycofać z giełdy JHMDEV za 1/5 ceny emisyjnej, albo ... ? Więc trzeba się zastanowić co robić !
Ktoś chce kupić taniej akcje, bo na niższych poziomach praktycznie nie ma sprzedających, puścił plotę, a już wielu jest posranych.
A najśmieszniejsze jest to, że rozważają co będzie jak będzie emisja.
A to takie proste
Wystarczy zadzwonić do firmy, ja zadzwoniłem, a tam manager mówi mi, że pierwszy raz coś takiego słyszy. Zwykła plotka kwalifikująca się pod manipulację.
Takie ploty o emisji zgłosić do KNF i ten podszywany Zenek może mieć w gaciach mokro
spokojnie zaraz wróci do normy niech się leszcze wykruszą i pójdziemy powoli do góry wszystko jest git mocne wsparcie na 0.34 i nic tego nie zmieni takie wahania względem
najbliższego półrocza nic nie znaczą.
pozdrawiam rozsądnych
No dziś ja nie wytrzymałem i zadzwoniłem, Pani powiedziała, w odpowiedzi na moje zapytanie czy jest planowana emisja akcji, że pracownik, który zajmuje się tymi sprawami jest do dziś na chorobie a ona nie jest uprawniona do wypowiadania się w tym temacie.
No to jeszcze nie wszystko jest jasne.
Poza tym musi być zwołane walne, projekty uchwał co najmniej trzy tygodnie podane wcześniej do opinii publicznej, do wiedzy wczystkich akcjonariuszy.
Walne ma to zatwierdzić.
I tu liczy się ilość głosów.
I znowu decyduje Mirbud - czyli mąż i żona Mirbudowie.
Tak działa giełda - a nie pytaj panienki.
Panienka to może ci najwyżej loda zrobić.
Dnia 2012-12-14 o godz. 11:59 ~hello napisał(a):
> decyduje Mirbud - czyli mąż i żona Mirbudowie.
Panienka to może ci najwyżej
> loda zrobić.
hello, jeśli twoja wiedza o giełdzie jest taka jak wiedza o "mąż i żona Mirbudowie" to nie dziwię się, że myśli masz przepełnione "lodami panienek".
Tak dla twojej wiedzy: "Mirbudowie" to Matka i Syn a nie "mąż i żona", a dwa to poczytaj statut JHM DEV a dowiesz się, że to nie Walne lecz Zarząd może zdecydować o emisji.
Dnia 2012-12-14 o godz. 12:32 ~ttt napisał(a): "jełopki to nawet nie jest maż i żona tylko matka i syn na petrol z taką wiedza o spółce"
Do ttt:
odpowiadając na wpis ~hello, napisałem:
Tak dla twojej wiedzy: "Mirbudowie" to Matka i Syn a nie "mąż i żona", a dwa to poczytaj statut JHM DEV a dowiesz się, że to nie Walne lecz Zarząd może zdecydować o emisji.
- myślę więc, że ttt pisząc "jełopki" chyba nie miałeś podstaw do użycia liczby mnogiej i nie mnie miałeś na myśli ?