Decyzja zależy do nich. Zakładając, że skupią powyżej 24% to mogą nas wycisnąć i bedziemy musieli sprzedać po tyle.
Skupili po 8 i teraz spółka szoruje po dnie. Przez spór z PTFI nie pokazują wyników, ale dalej już tak nie chcą ciągnąć. Wolą wycofać z giełdy skupując za bezcen.
Na pewno nie uda się dobić do 90%, ale pocieszające jest to, że i tak będą dążyli do wycofania. Bo sprzedać nie mają szans, chyba, że drobni mają już dośc czekania.
Tu jest potrzebna KNF,chcą skupić za 25 procent ceny.
A należy się akcjonariuszom cena godziwa.
Trzeba poprosić KNF o interwencję,to należy do ich obowiązków-interwencja w sprawie nieuczciwej ceny w stosunku do akcjonariatu mniejszoszciowego
Skupić akcji za taką cenę to jest największa niegodziwość wobec nas drobnych.Jeszcze dwa miesiące temu uśredniałem podbijając cenę do 1,09,ale jak ktoś wystawił 20 k na S po 0,70 to szczęka mi opadła.Odnośnie w/wymienionej informacji wynika,że terminy skupu będą przesuwane to i cena się przesunie.Pozdrawiam wytrwałych jak stal akcjionariuszy Mispolu bo obserwując notowania a raczej manipulację kursem widziałem ,że nikt z drobnych akcjonariuszy nie wystawia zleceń po tak zaniżonej cenie.Teraz tutaj będzie jeszcze można ładnie zarobić dokupując akcje.
NO PIEKNY KONIEC SZYKUJA LITWINI DLA MISPOLA.WEZWANIE PO ZLOTOWCE A SAMI KUPOWALI PRAWIE PO 8 ZL.I JESZCZE PISZA ZE TO STRATEGICZNA INWESTYCJA.DROBNI NIE POWINNI ODPOWIADAC NA TO ZLODZIEJSKIE WEZWANIE.NIE PO TYCH CENACH.CIEKAWE CO NA TO JUTKIEWICZ
Moim zdaniem też nie sprzeda. W ogóle o tym wezwaniu można zapomnieć.Nic z niego nie będzie, wykorzystali tylko średnią z ostatnich 6 miesięcy i szukają osłów.
Polsat pojawił się w akcjonariacie. Razem z Jutkiewiczem, który zadeklarował że nie sprzeda nazbierało się tego prawie 9% papiera. Do 10% bardzo blisko, tym bardziej, że zawsze część drobnych nie odpowiada. Moim zdaniem będzie podwyższenie ceny. Bo to ostatnia okazja dla Litwinów żeby kupić po takiej resztę akcji.
Może chcą sprawdzić czy PTFI nie wytrzyma. Jak ich nie stać na dwa procesy to może będą chcieli się pozbyć akcji, mając w perspektywie zamrożenie gotówki na nastepne lata i koszty prawników.
Ja mam kilkadziesiąt tysięcy i po 1 zeta nie oddam. Po 4 zacznę się zastanawiać, po ile sprzedać. Wszystko mi jedno czy strace wszystko, a nie dam im satysfakcji. Frajerow szukaja bracia Litwini
Głupiś, czy co? Po co miałbym kłamać? To co mam, to i tak zaledwie promile. Ale dla mnie to dużo i nie oddam za bezcen, bo będę czuł, że mnie zrobili w balona.
Zarząd napisał w komunikacie jaka jest WK na 1 akcję - wynosi 4,27zł . Uważam, że za ok. 3,50zł większośc odda, reszta będzie wyciśnięta, takie prawo....
Chyba mówisz o sobie . Ja niżej niż 15zł nie oddam, ani jednej akcji. Chyba że wejdzie taka ustawa że siłą będą mogl zabrać w naszym państwie wszystko jest możliwe. Dla mnie nigdzie się nie śpieszy mogę jeszcze pare lat poczekać .
Jak będą mieli ponad 90% to oddasz po cenie do jakiej dojdą, podwyższając ceny w wezwaniu - takie prawo. O 15zł możesz zapomnieć. Wg mnie może na koniec 2013 dadzą trochę ponad 4,27zł / akcja
Niestety słobo idzie z tym podniesieniem ceny, a tym samym kursu. Jak widać starcza sił do 1,14zł wyżej brak zainteresowania, na plus fakt że też nikt nie sprzedaje, choć sam od kilku dobrych dni czekam aż wpadnie jakiś większy wolumen do portfela.
Jetsem strasznie ciekaw jak to się skończy - co będzie najpierw podniesienie ceny w wezwaniu, poprawa wyników i wyceny giełdowej czy kolejne słabe wyniki i kierunek bankructwo...