"Jak wyliczył GUS, w trzecim kwartale tego roku zwiększyły się nakłady w większości sekcji, w największym stopniu w górnictwie i wydobywaniu (o 28,7 proc.) (...)"
Dnia 2012-12-08 o godz. 17:57 ~Zosia napisał(a):
> "Jak wyliczył GUS, w trzecim kwartale tego roku
> zwiększyły się nakłady w większości sekcji, w największym
> stopniu w górnictwie i wydobywaniu (o 28,7 proc.)
> (...)"
Czym Zosia jeszcze chce zaskoczyć leszcza wreszcie?,..
Tak, tak., Zosia, trzeba wy.... towarzyszy wreszcie.. typu Zolo,. dla których 1-2 zł.. to gówno
ale to taka barwna postać wg ciebie ...gdzie następny przystanek Zosia ..24..popyt i płynność, tylko na
spadkach.. gwarantowana
Kolego 77.223.216 ,pora się zastanowić, czy masz "wszystkie filiżanki w szafie i całe" ?? Tak przejrzałem forum ,to na okrągło siedzisz przez kilka dni przed computerem i prowokujesz innych do pisania ( typowo walajesz duraka ). Co i kto tak przycisnął (tyle wytrzymać) ?? Za dużo nie wyszpiegujesz ?? To "nakazanije " ,a może i "predstuplenije" Niby jesteś gdzieś ze wschodu, wal, z której wioski !!! Jezyk obojętny, mogą być dialekty,jak i literacki::))) ! Jutro skończ dyżur i lepiej poczytaj coś tak dla siebie !! Pozdr.
Mogłeś tego nie zrozumieć bo to taka" wstawka"troszkę odbiegająca i regionalna.Najpierw to trzeba wiedzieć ,co to" żupicia", a to wiedzą dziadkowie i może rodzice??
Spółka chciałaby rosnąc , ale nie może, why?
- dalej nabywcy od BGK wywalają , na podbitce przy stosunkowo wysokich obrotach, którą może sami robią..
- długoterminowcy realizują pokaźne świąteczne zyski - przegrani straty
- technicznie dalej- fatalnie
-zbieranie - akumulacja trwa
- MOL - kuźnia
- ?
- ?
Dnia 2012-12-14 o godz. 09:20 ~icm napisał(a):
> Fasing coś sprzedaje do grupy Sadovaya ?
Aktualnie nie,.. bo Sadowaya nie fedruje.. ..
GK Fasing sprzedaje na Ukrainę poprzez /wklejone/
Spółka Fasing Ukraina została utworzona w miesiącu listopadzie 2011 roku. Kapitał zakładowy nowo
utworzonej spółki wynosił 50 tys. EUR. Spółka nadzorowana jest przez jednoosobowy Zarząd.
Podstawowym przedmiotem działalności gospodarczej utworzonej spółki jest sprzedaż maszyn i urządzeń,
w tym wykorzystywanych w górnictwie, budownictwie, w szczególności łańcuchów i tras łańcuchowych
produkowanych przez jednostkę dominująca. Udziały Fasingu w spółce są wyceniane w księgach na 134 tys.
PLN (100% WZA). W 1H’12 spółka wypracowała przychody na poziomie 928 tys. PLN oraz zysk netto równy
169 tys. PLN (rentowność netto 17,3%).
Dnia 2012-12-14 o godz. 18:11 ~icm napisał(a):
> wiecie dlaczego wystarczyło mi 75% na Fasku , bo dalej nie
> wierze władcom tej
> spółki.........................Towarzyszom ...Karbonatom-
Szczery jesteś aż do bólu,.. a ja mam tylko 10% na dziś, a miałem 18%, i głupi byłem, ze nie wywaliłem wcześniej, tylko ... że ty to trzymałeś,.. od hohoho.....
A, wiesz w co ja wierzę, ... a poza tym delikatnie naganiasz na walory które posiadasz , czujesz resentyment do..Fasia.
Dnia 2012-12-08 o godz. 17:57 ~Zosia napisał(a):
> "Jak wyliczył GUS, w trzecim kwartale tego roku
> zwiększyły się nakłady w większości sekcji, w największym
> stopniu w górnictwie i wydobywaniu (o 28,7 proc.)
> (...)"
O czym ty piszesz Zosia., o inwestycjach wieloletnich, które są kapitałochłonne i zwracają się albo nie,. po wieelu latach,.. jakie mają przełożenie na wyniki Fas,.. poczytaj lepiej o cenach węgla, jakie są i jakie przewidywane na przyszły rok; zgromadzonych zapasach w kopalniach, popycie na czarne złoto na swiecie, w świetle recesji... inwestycje, kontra koszty -na krótko to koszty są chyba najważniejsze, kopalnie muszą je ciąć / polecam artykuły w Rzeczpospolitej /
No, cóż, nie jestem ekspertem, to po pierwsze i , po drugie to takie przemyślenia ze znajomymi po robocie.., a wyniki będą zadowalające,ale bez rewelacji, tak jak giełdowych węglowych spółek i nie tylko giełdowych,.. klientów Fasia, cyferka nie podam , bo po co?
jak pojadę do China to ci powiem - przecie China to co was podnieca, ale wiesz do jakich krajach Fasing działa?
Ja to tylko moge sie domyslac do jakich granic absurdow i glupoty swoich wywodow doszedles.Czlowieku to tylko jest gielda ,sadzac po twoich wpisach i ich czestotliwosci ,dla ciebie to jest cale zycie.Zmien to dopoki nie jest za pozno.Pzdr.
Dnia 2012-12-15 o godz. 11:43 ~BartoszW napisał(a):
> Nie ma akcji a nagania tak że się już spocił. :-) Będziesz
> na NWZA? Ja niestety nie.
Pzdr
Nie bede, zdaje sie ze nie bedzie nikogo z naszej paczki ,najwazniejsze ze spolka realizuje jak na razie bez wiekszych zastrzezen zalozone cele ,jak nic groznego nie pojawi sie w skali makro to powinno byc dobrze a nawet bardzo.Pzdr.
ładnie,ładnie, to skasowałeś tego najemnika z wschodniej Polski ( z za Buga). Nawet nie chciał przyznać z jakiej wioski pochodzi ::))) . Dialekty wschodnie dość dobrze zna to i wiek swój ma . Pewnie myśli,że jest człowiekiem wielkiego świata (prawdopodobnie Sląsk ),
kupili po 29,48? a to już wiem komu wtedy napełniałem na górce koszyczek hehehe, ...choć może to nie im, bo jakoś po 29,60 wtedy sprzedawałem, cholera wie ;)