Moje gratulacje 1973!!! IMX niestety nie kupiłem w tym przedziale cenowym o którym wspominasz. Zaangażowałem się jeszcze trochę we FLUID poniżej 40 gr. Będę dalej obserwował IMX i może zdążę jeszcze wejść. Obserwuję też PLAZA CENTERS ale niewiele mogę odczytać z raportów (są w jęz. angielskim a to sprawia mi trochę kłopotu). Może Ty zerknąłbyś na tą spółeczkę. Wczoraj zaliczyła historyczne minimum, ale to oczywiście nic nie znaczy. Pozdrawiam
Tak jeszcze nie ten czas na Plazę bo wartość księgowa nie wygląda super imponująco a kapitały własne w relacji do długu tak średnio ( przy 1 zł można sie zastanowić?)Jeśli konkretnie interesuje cię branża to wrocławski Vantage na moje oko wygląda ciekawiej. Kurs się ustabilizował.Przynajmniej jest bezpiecznie, a na Plazie może być odreagowanie -owszem!!! ale ja spróbowałbym na niższym poziomie-okolice 1 zł co niekoniecznie może się zrealizować. Bezpieczenstwo kapitału to podstawa.
Dzięki za Twoje uwagi dot. PLZ. Co do GLOBAL TRADE na początku wahałem się w związku z tym pożarem hali (jak się okazało magazynowej), ale gdy rozwiały się wszystkie moje wątpliwości z tym związane zacząłem skubać po 200, 500 sztuk na poziomach 0,21 - 0,29. Trochę tego naskubałem hehehehe... No a dla Ciebie poraz kolejny wielki szacun. Bawi mnie trochę FLUID tą huśtawką. Wolę trochę mniej takiego bujania ale mam nadzieję, że długoterminowo będzie dobrze. Pozdrawiam i życzę udanych inwestycji.
...przyjacielu o ile moge tak napisac siedze sobie na tym JHMDEV zauwazyłem go takze wczesniej poziomy 21-23groszy jednak po drodze zaczałem go sprzedawac kupowac roznie to wychodziło jak sprzedało z zyskiem drugim razem odkupiło sie drozej jestem ciekaw jak kurs poleci dalej na jakie poziomy wychodzi przy takim FF mozemy liczyc w przyszłosci na grupo ponad 1zł... co ciekawe inwestorzy do nieruchomosci przez nagonke w mediach podchodzili sceptycznie a tu po rynku widac co sie dzieje nie tlyko GNAT pytanie pirwsze brzmi czy jestes spokojny o gotowke na JHMDEV? drugie moje pytanie kiedys poprosiłem Cie o zapoznanie sie z westaisic nie mam do ciebie pretensji nie uzyskałem odpowiedzi zakupy tam robiłem na grubo przed wybiciem jeden pakiet sprzedałem został drugi po 66 groszy obecny kurs 65gr z konsolidacji kursu wyszły nici mozesz powiedziec cos na temat tej społki masz jakies info? czy mołgbys mi zarekomendowac jakies "pszczłki" z parkietu i NC warte uwagi zabym mogł sie zapoznac z ich historia oraz ze strona dochodów jesli nie na forum moge podac maila kompletnie na ten czas nie mam nic sensownego co mogłoby przykuc moja uwage czuje sie troche wypalony inaczej widziałem obort spraw na społkach ktore kupiłem niestety zonk a wydawac by sie mogło ze wig pociagnie takze małych...
Ja bym sprzedał westaisic w poniedziałek z rana (może być jeszcze jakiś plus na nim na początku sesji) Uważam że będzie to tylko kontynuacja odreagowania.
Jak będę miał czas teraz to postaram się w sobotę dać ci namiar na ciekawa spółkę
( Oczywiście z mojej perspektywy i oceny ).
A tak na szybko to:
Z tej samej branży ciekawy wydaje się Vantage-choć na razie sam nie mam i to co pisał wcześniej Lorg (w którymś z postów-czyli komputronik ale z perspektywą brania w początkach stycznia)
Pozdrawiam cię czingis chan ( Rozumiem że tworzysz swoje własne imperium finansowe)
Sympatycznym ludziom służę swoją opinią
Aha Czyngis -ja niedawno kupowałem IVMX w cenach 4,25-4,40. Teraz do kupna jest w okolicach 5 zł ale nadal jest to atrakcyjna i bezpieczna wycena(jeśli nie lubisz zbytniego ryzyka)Szanse na wzrost są tam nadal stosunkowo duże a ryzyko obsuwy niewielkie zwłaszcza że papier zaliczył szybką korektę.
dzięki kolego już sie rozglądam a przy okazji pozdrawiam Cię z zaśnieżonego łódzkiego... kiedy wchodziłem w Weste miałem wypisane kilka społek m.in. Zastal brac przy 89groszach, Wandalex, swissmed i tak dokładałem odkładałem az mi czesc odpaliła przed nosem normlna sprawa jednak obecnie obserwujac co sie dzieje na rynkach jak człowiek obraca się spotykając sie wsród coraz bardziej rozległego swiata przestepczego PL GPW ciezko wybrac coś stabilnego dającego zapomniec na choćby pół roku... 1973 spytam Cię jeszcze odnośnie IGR jesli nie interesujesz sie społka nie musisz odpowidac, ja siedziałem tam kiedys w marcu 2011 roku udało sie coś skubnąc, jestem ciekaw jak teraz sprawy maja sie w tamtej społce jesli miałbys jakies info?
Miałem IGR chyba więcej niż rok temu za bardzo małą kwotę -spekulacyjnie. Spółka na pewno nie jest fundamentalna(to chyba wiesz) a obecnie też nie mam żadnego rozeznania co tam się rozgrywa.
Poważnego kapitału w takie coś nie rzucam i tobie też odradzam.Jedynie dla zabawy jak na automacie spróbować można-nie w kategoriach poważnej inwestycji.
Pozdrawiam i życzę odpoczynku.
Ależ wiedza !!
Wzrost zrobiony 5 słownie (pięcioma akcjami).
Praktycznie zero obrotów
Płynność taka, że różnica w spredzie między kupnem a sprzedażą sięga 10-15 %.
Kup Vantage, ale spróbuj go sprzedać z zyskiem.
Powodzenia
Ja to sprzedałem w okolicach 0,28 -0,30 . Przerzuciłem w JHM. Szczerze nie wiem co spowodowało dzisiejszy spadek tam . Zastanawiam się nad odkupieniem bo infa nie ma a faktycznie szansa na scenariusz drugiego dna jest(Poczekam jednak obserwując do końca sesji - bo przyznam że to dziwne zachowanie ) czy bedzie info ???
Pozdrawiam
Ten Global Trade to rzeczywiście spółka godna uwagi! W dwa dni leci ponad 60 proc. w dół, nie żadnego info z wza. Pozostają domysły i psychologia. Ja kupiłem trochę tego papiera tak dla sportu i nawet jak stracę 100 % to najwyżej mniej bedzie podatku. Tylko nie lubie jak spolka gieldowa ma w d... akcjonariuszy!