czyli Narkiewicz i spolka nie spisza sie .....szkoda,z tego wynika ze nic juz w tym roku na tym papierze sie nie wydarzy ,a miala to byc ich perelka .....za to widac ruchy na pcg i ctc tam raczej beda chcieli wywindowac jak najwyzej ..a tu pozostaje gigantyczna strata,bardzo mnie ciekawi jak oni sobie poradza z ta roznica tu i na dss .... to bedzie ok 40 mln a na dss ???nie wiem dokladnie po ile oni kupowlai akcje ale tez mysle ze jakies 20 mln
rzeczywiscie dziwne od ponad miesiaca nie moga sie dogadac???jezeli wychodzi sie z propozycja sprzedazy to kupujacy musi byc albo chetni.Najlepiej pojechac na walne wtedy wszystko by sie wiedzialo,a tak to mozna gdybac.Nie wiem na co liczy Narkiewicz tak to przedluzajac sciema??? ....raczej nie bo po co walne zgromadzenie i ta szopka???czyli do dupy z niego negocjator
jakos sie mocno wzieli do roboty pod koniec roku i chyba im mocno zalezy na opchaniu tego
moim zdaniem scenariusz bedzie taki - EZO bo chyba tylko ta spolka ma miec z tym cos wspolnego - prezesi w radzie juz siedza, wymieni sie akcjami z Genergy - ale cos za mocno przedluzaja ta sprzedaz moim zdaniem to blef Narka - chetnego na kupno nie ma - przynajmniej za gotowke a on gra na EZO zeby pewnie jak najlepsza cene miec akcja za akcje
i jeszcze jedno o czym mocno zapominamy - polaczenie EZO i Genergy - bardzo prawdopodobne
a co do ceny tego co Cala puscila Silvie to rzeczywiscie 80 gr to juz istna perwa byla
kurs juz dawno byl zbijany bo przeciez juz dawno slupy poodawaly te akcje
jeszcze jeszcze spolka Saka ale ona tyle tego ma co kot naplakal
a tak sobie mysle - wtedy trzymanie kursu nisko mialoby sens bo chyba ne po to trzymaja zeby zbierac akcje bo wiecej na tych poziomach juz nie zbieraja przeciez:)
po czesci masz racje tylko ze nikogo oprocz caly nie interesuje ten kurs, dlatego nie ma oddawania oprocz slupa,z drugiej strony nikt nie podkupuje wyzej bo slup jest czujny
to nie ze karmi,tylko pokazuje szyk kto tu rzadzi a na razie nie maja ochoty na wzrosty, moze chodzi o wymeczenie materalu,tylko ze wiekszosc jest juz tyle stratna, wiec przy tym poziome 2,3 grosze nie robi zadnej roznicy.Podejrzewam ze gdyby tylko chcieli w ciagu tygodnia kurs by oscylowal w granicy 50 gr ale tak nie jest i wynosi 18
to nie ze karmi,tylko pokazuje szyk kto tu rzadzi a na razie nie maja ochoty na wzrosty, moze chodzi o wymeczenie materalu,tylko ze wiekszosc jest juz tyle stratna, wiec przy tym poziome 2,3 grosze nie robi zadnej roznicy.Podejrzewam ze gdyby tylko chcieli w ciagu tygodnia kurs by oscylowal w granicy 50 gr ale tak nie jest i wynosi 18
dlatego nic sie teraz nie wydarzy no chyba ze dogadaja sie co do sprzedazy ale juz 2 razy przekladali wiec uwazam ze 21ego znowu bedzie podobny scenariusz i nie wiem po co ta sciema.Chytry za razy traci taka jest prawda,a w przypadku GNR to nawet lepiej sie nie wypowiadac
widac ze calatravie bardziej zalezaloby na pozbyciu sie akcji ktore ona sama posiada, dziwi mnie jedno ze nie chcieli tego oddawac w wiekszej ilosci dla Silvy ? nawet za cene tansza niz te 80 gr ....
swoje akcje mogliby pchac nawet za 30 gr - narazie tego nie robia z pewnoscia inna cena by ich interesowala
ja nadal widze dwa podmioty ktore moga cos tutaj ugrac - najwiecej EZO i zamiana akcjami - jakby poszlo za gotowke to jeszcze lepiej , no i moze ewentualnie Silva ale raczej to malo prawdopodobne