przestano już śledzić i komentować komunikaty
http://notowania.pb.pl/espi/2890851,94840
a tutaj treść raportu 3/2012
http://www.open.net.pl/relacje/raport/38/rb-32012-podpisanie-przedwstepnej-umowy-nabycia-sieci-telekomunikacyjnej-cyberx
no i czekamy na nowych :)
http://www.open.net.pl/relacje/raport/75/rb-332012-zakonczenie-oddelegowania-czlonka-rady-nadzorczej-do-sprawowania-funkcji-czlonka-zarzadu
Tu będzie wysoko i to może już wkrótce, a po co maja być obroty duże? to dobrze ,że małe i nie ma za wielu jak widać do oddawania za grosze.....a z dnia na dzień po kilka % do góry-czyli więcej kupujących niż sprzedających.
Jakby było aż tak źle jak niektórzy piszą to akcje spadałyby cały czas na dużych obrotach , bo ludzie pozbywali by się.
A tak powoli spokojnie i do góry, a na dniach wystrzał na ponad 3 pln i dalej...góra.
Wczoraj nie można było dodzwonić się do spółki, dzisiaj nie działają telefony. Na maile nie odpowiadają. Czy to jest poważna spółka w której dobrze się dzieje?
...nastała cisza. Ci co wyskoczyli z zamiarem odkupienia pozawisali na hakach innych spolek a reszta dała już sobie spokój :)
Piątki najczęściej są zjazdowe ale czy tym razem rownież?
Tak.piątek .pamiętajcie że cierpliwość się opłaci .wielu ma różne myśli i mimo że nie najlepiej to wygląda to i tak wiadomo jak to się skończy.
Ps.widzieliście dzisiaj jak ktoś sprzedał 2k po 2.6
A to tylko po to żeby potem odkupić po 2.5 -2080 akcji
Nie oddawać tanio to kupno się podniesie.Nara
Wczoraj też ktoś próbował rozbujać popyt i podciągnął kurs do 2,65 ale chętnych na zakupy dalej nie było. A Ty i bau robicie co możecie, żeby zachęcić chociaż czytelników bankiera do zakupów, ale niestety nic z tego nie wychodzi.
Na razie kurs nawet jeszcze nie dotarł do linii trendu spadkowego. Brakuje paru groszy, nie mówiąc o porządnym przebiciu. Można stwierdzić z pewnością, że obowiązuje trend spadkowy. Ale ze względu na wczorajszy wzrost na całkiem niezłych obrotach spółka warta obserwacji. Patrząc tylko na wykres. Mając informacje ze środka spółki, można mieć minorowy nastrój.
Mozna tez zinterpretowac to w sposob taki, ze byly trzy fale spadkowe i jedna wzrostowa, wiec teraz przelamana zostala 3 fala, poprzez kolejna wzrostowa, wiec teraz tak naprawde byc, albo nie byc tzn pokonanie poziomu 3,68 i jazda na nowe poziomy 3,68- 4,70, badz nie pokonanie oporu, potrojny szczyt= kontynuacja trendu spadkowego (1,80-2,26) Co sadzisz o mojej krotkiej analizie ?"
Pozdrawiam ;)
bez dobrych wyników możliwa opcja 2zł.
Natomiast jeśli wyniki będą co najmniej dobre poziom 4 I WYŻEJ nie będzie problemem.
Ja spodziewam się tej drugiej opcji. Mam akcje - więc może widzę to co chcę.
jakich wyników ? w 3 kwartale masz zysk 238 tys zł ! Wszystkie "złe" rzeczy za nami: wymiana akcjonariatu, zrzucenie akcji "komuś" a teraz : Info kto jak kiedy , co kto gdzie i po co , komunikaty na temat prac postępowych. Gadaj co chcesz ale szczena Ci opadnie !
Oczywiście możemy myśleć życzeniowo ale.... od tygodnia mieliśmy marazm.. i to bardzo duzy ... w dniu wczorajszym ktos skubał bardzo duzymi pakietami... do godz 14 było 7 k przemielone a w dwie godziny poszedł skup za 120 tys zł i myślicie ze nagle ulica skrzyknęła się i po 14 zrobiła ten obrót ? Spodziewam sie ze w nadchodzącym tygodniu przywitamy 4 xx. Oczywiście ktoś mi zarzuci ze myślę życzeniowo ale zastanówcie sie sami ? w jaki sposób poszedł skup, po jakim marazmie, jakie pakiety poszły a gdy patrze na wykres jestem przekonany ze 4xx to nic nadzwyczajnego a przy dobrym info wcale nie zdziwiłbym sie jazdy kilkaset procentowej.
Pozdrawiam Was i zycze miłego weekendu.
Pare dni temu pisałem ,kto skorzystał to jego ale mógł tez przyglądać sie i biadolić jak samarytanin,który pewnie dalej bedzie sie przyglądał. To jest NC i opieranie sie na AT może być zwodnicze. Tutaj co róż są przebijane linie trendu w obie strony bez wyraźnego powodu.
Spojrzcie na obrót piątkowy,przy tym ff (oficjalnym) powinien być trzykrotnie większy . Spojrzcie rownież na wykres. Pisałem już ze do "szczęścia" brakuje aby Marshall sie wysypal. Spojrzcie na wakaty i .... A teraz to wszystko do kupy plus pare innych ciekawych rzeczy.
W następnym tyg. spodziewam sie inf. A od wagi tych inf i oczywiście operatora zależy jak daleko zalecimy. Myśle ze w tym ruchu przejdziemy 4 zł .
Dnia 2012-12-08 o godz. 16:36 ~bau napisał(a):
> Pare dni temu pisałem ,kto skorzystał to jego ... A od wagi tych inf i
> oczywiście operatora zależy jak daleko zalecimy. Myśle ze w
> tym ruchu przejdziemy 4 zł .
Korzystam, ale spójrzcie na wskaźniki akumulacji:
WAD2, AD i OBV.
Ostatni taki silny wzrost wskaźników był 14.11.2012 roku.
Dnia 2012-12-08 o godz. 16:36 ~bau napisał(a):
> Pare dni temu pisałem ,kto skorzystał to jego ale mógł tez
> przyglądać sie i biadolić jak samarytanin,który pewnie
> dalej bedzie sie przyglądał. To jest NC i opieranie sie na
> AT może być zwodnicze. Tutaj co róż są przebijane linie
> trendu w obie strony bez wyraźnego powodu.
Spojrzcie na
> obrót piątkowy,przy tym ff (oficjalnym) powinien być
> trzykrotnie większy . Spojrzcie rownież na wykres. Pisałem
> już ze do "szczęścia" brakuje aby
> Marshall sie wysypal. Spojrzcie na wakaty i .... A teraz to
> wszystko do kupy plus pare innych ciekawych rzeczy.
W
> następnym tyg. spodziewam sie inf. A od wagi tych inf i
> oczywiście operatora zależy jak daleko zalecimy. Myśle ze w
> tym ruchu przejdziemy 4 zł .
AT wygląda pozytywnie i prowzrostowo. AT na NC sprawdza się jak są obroty pow. 100 tys. zł na sesji. Stosują to kryterium wszedłem w ZWG (14 luty 2012) miłe to było, na EE wcześniej na NC też AT działała.
Ja kupiłem i trzymam OPEN-NETA.
Obserwujcie też MGAMES - też rosną obroty i kurs. W Mikołaja po 0,36 zeta sporo łyknąłem.
Piszesz, że biadolę, a kurs po raz kolejny odbił się od linii trendu spadkowego. Po wczorajszej pseudo euforii nie ma śladu. Dodzwonić do firmy nie można się i dzisiaj. Może mają nie zapłacone rachunki i odłączyli im telefony? A moje, jak Ty to mówisz biadolenie, nie jest bezpodstawne. Chyba i u Ciebie zaczynają wkradać się wątpliwości, jeżeli nie jesteś tutaj dla podbudowywania atmosfery pro wzrostowej.
Bau zrobił swoje, bau odszedł. Opowiedział, że kurs w piątek będzie rósł. Jak zaczął rosnąć, trochę czytaczy forum bankiera dało się nabrać. Ciekawe, czy jeszcze gdzieś, na inny forach, robi to samo?