• Polecam BALTICON Autor: ~xxx [93.181.189.*]
    Spółka na historycznych minimach oraz z perspektywami rozwoju jak nigdy !
  • Re: Polecam BALTICON Autor: ~Tom [79.188.16.*]
    Nie ma co polecać!!! Cały newconnect ledwo dyszy. Balticon nie wygląda lepiej. Od debiutu strata ponad 91%. Nie wiadomo kiedy zobaczymy płynność na tym papierze. Póki co nie tykać.
  • Re: Polecam BALTICON Autor: ~stahoo [164.127.171.*]
    Zgadzam się - nie tykać. Setki milionów akcji po 10gr. Bardzo prawdopodobne, że każde ewentualne wybicie zostanie zasypane. Można obserwować i jeśli będzie okazja to po 10-11gr kupić o ile nie będzie jakiś tragicznych informacji po drodze.
  • Re: Polecam BALTICON Autor: ~nol [46.112.21.*]
    Tak sobie czytam wasze komentarze i jedynym wnioskiem jaki mi się nasuwa jest to, że są one co najmniej rozchwiane merytorycznie.
    Są tu więc osoby, które jednego dnia naganiają na spadki a innego dopingują do wzrostów...inni wydają się być prorokami i przewidują na chybił trafił kursy zamknięcia, które często nie mają nic wspólnego z rzeczywistością. W tym lesie sprzecznych informacji jedno wydaje się pewne...ta spółka będzie zapomniana do czasu aż ktoś nie włączy magicznego przycisku z napisem "ruszamy". Absolutnie każdą spółkę, czy to na głównym czy to na NC, można rozruszać jeśli tylko pojawią się obroty. I na prawdę nie będzie miało tu znaczenia, czy spółka ma jakieś perspektywy czy nie. Ktoś tu wspomniał o programie motywacyjnym w którym do upłynnienia jest potencjalnie 1 mln akcji - i racja...tyle tylko, że ten milion raczej nie znajdzie nabywcy przy obecnym wolumenie a nawet jeśli już, to animator handlu musiałby chyba upaść na głowę, żeby upłynniać papier na tym lub niższym poziomie. Czy ktoś z was sprawdzał jaki tu jest FF i próbował interpretować ten stan rzeczy ?
    Natomiast to, co warto podnieść to nadal niewyjaśniona kwestia akcji Serenity, których los, jak się wydaje, powinien być wkrótce jednoznacznie rozstrzygnięty na walnym SRT - czyżby miało to nastąpić już w grudniu ?
    Cokolwiek miałbym jednak nie powiedzieć, widzę tu spory potencjał do wzrostów - 13-14 gr to promocja, która może się długo nie powtórzyć.
  • Re: Polecam BALTICON Autor: ~xxx [93.181.189.*]
    Skoro cena jest promocyjna dlaczego nikt nie kupuje ??
  • Re: Polecam BALTICON Autor: ~nol [164.127.175.*]
    Dnia 2012-12-06 o godz. 06:08 ~xxx napisał(a):
    > Skoro cena jest promocyjna dlaczego nikt nie kupuje ??

pomijając to, co już wcześniej napisałem... odpowiedź wydaje się prosta...brak zainteresowania ( ciekawości ) ze strony kupujących. Ludzie widząc, że na papierze brakuje płynności zwyczajnie wolą ograniczać się do obserwacji...poza tym są wygodni i niecierpliwi...a to powoduje, że lepszą inwestycją będzie zawsze spółka, która dostarcza większych emocji. Typowym przykładem jest Petrol... tam zawsze znajdą się kupujący bo spółka doskonale się "reklamuje" poprzez generowanie potężnych obrotów. Poza tym zapewnia nieustanną huśtawkę nastrojów tj. atrakcje niczym z wesołego miasteczka. Kto z was nie lubił tego w dzieciństwie ? - to takie wykorzytywanie pierwotnych instynktów. Euforia przeplatana ze strachem potęguje emocje.
    Poza tym ludzie naturalnie mają skłonność do konformizmu - jeśli zatem jeden, dwóch czy trzech klientów kupiło określony towar, to łatwiej jest przyłączyć się kolejnemu kupującemu bo myśli on, że skoro inni to biorą tzn. że musi to być dobre. Na giełdzie panuje identyczny marketing - tyle tylko, że często jest on sztucznie napędzany.
    Dlatego promocja jaka jest teraz na Balticonie przeznaczona jest dla tych, którzy nie boją się myśleć samodzielnie.
    Przy ruchu w górę oraz większej płynności wchodzę. Na razie obserwacje...
    P.S. Moja cena zakupu będzie w przedziale 11 - 15 gr.
    Coś mi podpowiada że poniżej 13 gr. na zamknięciu nie zobaczymy. Myślę że będzie trzeba zastanowić się nad zakupami w okolicach 13-15 gr. Wygląda na to że mamy uklepywanie dołka na indeksie NC. Myślę że będzie dość spore odbicie na NC. Moja prognoza to I kwartał 2013 r. Teraz pozostaje obserwacja i wyczekiwanie na sygnał kupna, a dla odważnych zakupy...
[x]
BALTICON 0,00% 21,00 2026-03-25 16:09:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.