cena za niska aby podaż na tym poziomie była
emisja była po 4 pln, a cena zsunęłasie na małych obrotach jak spółka wychodziła na prostą
dziśspółka ma dynamiczny rozwój więc myślę że podaż pojawi się dopiero w cenach 3,6-4,00 a potem ok 4,40-5,00 a potem 6-9,5 tak sądzę, do jakich pozimówzajdziemy nie wiem alepod 4 zł powinniśmy zbiżyćsię w tym miesiącu a jutro powinien nastąpić test 3 pln
Ale uważam że wycena jest bardzo niska ponieważ to nowe technologie a je pompuje się do czerwonośći, Weedo wogóle nie jest napompowane więc chłopaki do dzieła!!!!!!!
Efekt niedostatecznej płynności. Jeżeli dochodzi do tego typu sytuacji mamy do czynienia ze wzrostami wywołanymi nie przez popyt, a podaż. W kilkudziesięciu analizowanych przypadkach najczęściej dochodziło do wybić jednakże ruchy były te fałszywe i dochodziło do silnych spadków.
Grupa trzymające akcje czeka na zebranie się dostatecznej ilości zleceń ofertowych po stronie popytu, by mogła upłynnić swoje akcje, a następnie przy niższych poziomach odkupić jeżeli jest zainteresowana dalszymi zwyżkami.
Tego typu zabiegi mają za zadanie zmylenie niedoświadczonych graczy na rynku. Płynność daje wiele do życzenia, więc kupowanie papieru jest bardzo ryzykowne. NewConnect to bardzo skomplikowane narzędzie manipulacyjne, w którym wykorzystywane jet wiele chwytów.
Właśnie kończę rozmowy z wydawnictwem i najprawdopodobniej na początku lutego pojawi się podręcznik omawiający strategie inwestycyjne i pułapki czyhające na niedoświadczonych uczestników, jak również strategie wykorzystywane do algorytmów wykorzystywanych do handlu.
Pisałem kilka miesięcy temu o tym, iż spółka Weedo znalazła się w tejże publikacji, która pierwotnie miała być wydana przed wakacjami.
Sporo osób z pewnością sprzeciwi się wygłaszanym przeze mnie teorią, ale taki to już urok. Mam nadzieję, że tego typu publikacje zapoczątkują merytoryczne dyskusje, które przyczynią się do zaostrzenia przepisów rządzących na NewConnect i całkowicie wyeliminują manipulację, w której zarabiają tylko i wyłącznie określone grupy graczy.
dobry pomysł,
myslę , że sporo książek sprzedasz, bo temat ciekawy, a ludziska będą szukać wiedzy jak uniknąć wtopy, zasadzki, czy zasiek:)
ale powaznie weedo rok temu a dziś to dwie inne spółki
dla mnie jest to spółka wychodząca z nizin na wyżyny
z problemów w dostatek, coś w tym stylu
wszystko dzieki Hudakowi, bo podobno zaangażował sie na maxa, zostawiając mega biznes i wyjechał na śląsk aby uzdrowić firmę, co mu udało się
dla nie wtajemniczonych jego stocznia SanYacht produkuje pelnomorskie zaglowce 24 m
a taki kosztuje 6 baniek za sztukę, oczywiście Euro:)
więc jesteśmy w dobrym towarsytwie, kwestia kto jeszcze tu zawita
Wszystko zależy od zainteresowania czytelnika. Choć i tak nie nastawiamy się na zyski ze sprzedaży, a ceny raczej będą "symboliczne". Bardziej nastawiamy się na zyski ze sprzedaży algorytmu dla instytucji finansowych.