• Otwarcie linii VRLA!! Autor: ~nowy [37.225.45.*]
    Planowe i 'uroczyte' (jeśli można użyć takiego słowa) linii VRLA ma sie odbyć 12.12.2012!!! Linia ma zacząć prace kilka dni wcześniej ze względu na duże zamówienia na nowe aku złożone dotychczas (nie chcą powiedzieć dla kogo - na forum chodziły plotki o boschu, ale potwierdzenia nie ma), ale przygotowywana jest wizyta prezydenta wraz z nowym deputowanym stad musi być oficjalne otwarcie.
    Trochę szkoda, ze prawdziwe liczbowe efekty vrla zobaczy sie dopiero za 1 kwartał 2013, ale kurs powinien wyceniac przyszłość.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [62.21.4.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Otwarcie linii VRLA!! Autor: ~dddd [217.153.204.*]
    Dzięki nowy za dobre informacje!
    Ja zapakowałem 81k i mam nadzieję, że firma da nam zarobić :)
  • Re: Otwarcie linii VRLA!! Autor: ~nis [62.21.4.*]
    Za trzy miesiące nastąpi brak płynnosci finansowej,bankrut nigdy nie daje zarobic.
    To najwyżej stracę, stać mnie na to:)
    A jeżeli się mylisz, to zarobię - i to mnie ucieszy:)
  • Re: Otwarcie linii VRLA!! Autor: ~nis [62.21.4.*]
    Ale po co ryzykować ,jak jest pełno spółek nie zagrozonych bankructwem.
    Słuszna uwaga, jednakże ja nie wierzę w to co piszą anale z domów maklerskich:) Zawsze jak kierowałem się ich wypocinami później żałowałem. Liczyby oczywiście są jakie są w raporcie, ale inwestycje w przyszłość - jak nowa linia VRLA, powinny przynieść wkrótce profity. Nie po to postawiono obok fabrykę recyklingu ołowiu, żeby bankrutować, nie po to były prezes wszedł do rządu, żeby zbankrutowała jego fabryka:) Tak przynajmniej myślę, bo dowodów oczywiście nie mam żadnych. A kupiłem WESTĘ bo licze na duże odbicie, kiedy sytuacja się poprawi - tu ma z czego odbić, niech nawet odbije do połowy ceny z debiutu, to będzie pięknie;) A ja lubię duże zyski, choć i zaliczam czasami duże straty - no ale to już świadome ryzyko :)
  • Re: Otwarcie linii VRLA!! Autor: ~Wawiak [89.77.46.*]
    Nie sluchaj anali bo majatek stracisz. Za trzy miesiace moga przedstawic lepszy raport - zwykle ostatni kwartal jest najlepszy. Otwarcie nowej linii technologicznej znacznie sie do tego przyczyni. Spolka chciala dzialac z wielkim rozmachem ale teraz nie jest sprzyjajacy czas. Okolicznosci zewnetrzne nie sprzyjaja obecnie wielu spolkom. Kredyty, fabryki, zwiekszanie produkcji, dumpingowanie ruskich odbilo sie niestety na wynikach. Teraz pojda po rozum do glowy i zmienia strategie dzialan. I jescze jedno, Westa to firma specjalnej troski wladz a w tamtym obszarze kulturowym ma to fundamentalne znaczenie.
  • Re: Otwarcie linii VRLA!! Autor: ~bla bla [79.188.98.*]
    Tylko dziwna ta sprawa z zakładem odzysku ołowiu. Wpływało to na pewno na lepsze postrzeganie perspektyw firmy a tu się okazuje, że cisza w raportach, że to nie ich. Ktoś tu kiedyś pisał, że wzrasta cena ołowiu i, że to dobrze - dziwiłem się bo spada wtedy marża i rentowność. A jak zakład odzysku nie ich to trochę też zmienia perspektywę patrzenia i wzrost cen ołowiu nie jest na rękę dla Westy.
  • Re: Otwarcie linii VRLA!! Autor: ~alonzo [109.95.206.*]
    A raport jest jaki ?
    Taki, żeby firma wyglądała dobrze w obecnej sytuacji, źle czy wręcz tragicznie ;-)
    Więc jak jest naprawdę z fabryką odzysku ołowiu, pewnie też dowiemy się w odpowiednim momencie.
  • Re: Otwarcie linii VRLA!! Autor: ~12345 [89.228.131.*]
    Odpowiedź na zadanie pytanie maklerowi DZWBK dlaczego na plakatach w poniższym linku jest logo Westa oraz Przewodniczący Rady nadzorczej Witor Dzenzesky

-------Janukowycz złożył uroczyste uruchamiania sprzętu i podziękował prezydent korporacji "Vesta" Victor Dzenzerskogo co do odbudowy i rozwoju firmy.--------

http://gorod.dp.ua/news/75396

Uzyskałem odpowiedź.

Wedle mojej wiedzy Westa nie otworzyła takiego zakładu. Taki zakład został otwarty obok zakładów Westy przy współpracy z inżynierami Westy. Nie jest to ani zakład spółki, ani Westa nie posiada w nim udziałów.

Pozdrawiam,

Zbigniew Porczyk

Manipulacja w obecnych czasach na GPW osiąga szczyty absurdu, a drobni inwestorzy dają wciągać się w takie gierki, jak dzieci we mgle.
    - Tu pojawia się jakiś zakład i znika.
    - Tu są tragiczne wyniki na jakiejś spółce a za chwilę całkiem inne.
    - Tragiczne info i za chwilę seria pozytywnych informacji.
    - Kurs niektórych spółek leci na pysk bez konkretnego powodu, by za jakiś czas szybować pod niebiosa.
    Przykładów takich można podawać na pęczki
  • Re: Otwarcie linii VRLA!! Autor: ~12345 [89.228.131.*]
    Jak sądzę wczorajsze zachowanie kursu z takim pędem nie było podyktowane wynikami finansowymi a 3Q, które fakt były gorsze niż po 3Q 2011r lecz technicznie i nie przypadkowo zatrzymało się w tym miejscu. Podobne zachowanie kursu było 19 października, zejście do 1,06zł .Czy to przypadek, uważam ze nie. To zaplanowana akcja o czym pisałem ponad miesiąc wcześniej.
  • Re: Otwarcie linii VRLA!! Autor: ~lex mex [178.36.15.*]
    A jaki cel jest tej akcji ???
    Spolka ryzykowna... Nie bez powodu juz akcje wyceniono na 0,40 pln...
    Zwykle tak bywa, ze odbija sie od dna-tu od 0,40 do prawie 2zl i jak wraca do dolka to juz finito. Tu moze tak byc. Ci co teraz kupili powinni uplynniac papier na lokalnych wzrostach jesli takowe beda.
  • Re: Otwarcie linii VRLA!! Autor: plujacy [83.144.68.*]
    Ciekawe teorie tu padają.

lex mex [178.36.15.*], czy możesz podać jakiś przykład "zwykle tak bywa" ?
    Pewnie utopił kupę kasy na CDEC (bo tam też się udziela, z lol-em i jeszcze kilkoma innymi) i teraz na manipulowaniu innymi chce się odkuć.
    Dorabianie się na krzywdzie innych, ma krótkie nogi.
    Nawet jak uda się coś ugrać, przez robienie wody z mózgu innym, to za chwilę można popłynąć gdzie indziej jeszcze bardziej.
    Panowie...
    Jakie manipulowanie... pozyjemy zobaczymy. Nikomu zle nie zycze.
    Wypowiadam tylko swój punkt widzenia jak kazdy tutaj. Wiem, ze nie bedzie z tego powodu poklasku. Demokracja jest i moge miec wlasne zdanie. A Jak ktos non stop pisze , ze juz niebawem..juz w grudniu 3 zł to nie robi manipulacji ??? Własnie ten hurraoptymista moze wyrządzic wiecej szkody lub juz wyrzadził niektórym niz moje skromne zdanie.
    Tak posiadam mały pakiecik CEDC... i moje zdanie jest takie, ze moze tam byc lipa ale czekam dalej... rozwiazanie sprawy chyba tuz,tuz i albo wóz albo przewóz... A w Weste na razie nie wchodze.
  • Re: Otwarcie linii VRLA!! Autor: ~sylwuś [83.23.49.*]
    do dobrego tonu należy nie zabierać głosu o BMW np jak sie nim nie jezdzi....a ze chcialoby sie to inna bajka
    Slusznie piszesz... Emocje opadly. Pozostaje w biernej obserwacji.
    Pozdrawiam
  • Re: Otwarcie linii VRLA!! Autor: ~net [178.36.105.*]
    milo czytac jak ktos przemysli swoja wypowiedz i przyzna racje drugiemu
    pozdrawiam
  • Re: Otwarcie linii VRLA!! Autor: ~sylwuś [83.23.49.*]
    jestem pod wrazeniem .....
  • Re: Otwarcie linii VRLA!! Autor: ~oligarcha [78.10.107.*]
    Doskonały moment do zajęcia pozycji ,pojawi się jeszcze w przyszłym tygodniu.Choć już teraz jest ciekawie. W perspektywie 3- 6 miesięcy perła w koronie..Jeszcze nie bankrut a może się podnieść jak " feliks z popiołów".Andrenalina murowana ,poparta dużych rozmiarów zyskiem.Jest ten dreszczyk emocji......To najciekawsza spółka na całej GPW pod tym względem i do tego ukraińska.Gdyby to była polska spółka ,kosztowałaby 3,50.Ale Ukraina jest źle postrzegana przez Polaków ,dlatego sentyment jest negatywny i mamy taką cenę na dzisiaj.Polskie spółki w upadłości,czy likwidacyjnej, czy układowej są dużo droższe.No cóż, tak już musi być.Petrolinwest nigdy nie "ujrzy" ropy a kosztuje 1,50.I kolejne emisje.Ostatnia za 10 zł ,a kurs raptem 1,50.To są dopiero jaja.Ale polska GPW to cyrk a nie giełda.Dlatego mamy to co mamy.Pozdrawiam.
  • Re: Otwarcie linii VRLA!! Autor: ~1strateg1 [89.79.65.*]
    Dnia 2012-11-30 o godz. 08:39 ~nowy napisał(a):
    > Planowe i 'uroczyte' (jeśli można użyć
    > takiego słowa) linii VRLA ma sie odbyć 12.12.2012!!! Linia
    > ma zacząć prace kilka dni wcześniej ze względu na duże
    > zamówienia na nowe aku złożone dotychczas (nie chcą
    > powiedzieć dla kogo - na forum chodziły plotki o boschu,
    > ale potwierdzenia nie ma), ale przygotowywana jest wizyta
    > prezydenta wraz z nowym deputowanym stad musi być oficjalne
    > otwarcie.
    Trochę szkoda, ze prawdziwe liczbowe efekty vrla
    > zobaczy sie dopiero za 1 kwartał 2013, ale kurs powinien
    > wyceniac przyszłość.

dajcie jakies linki!!!
  • Re: Otwarcie linii VRLA!! Autor: moon-dial [79.188.162.*]

Kwestia otwarcia nowych linii jest bezprecedensowa, zwłaszcza teraz gdy rozpoczyna się sezon zimowy i gros produkcji (i za razem sprzedaży) rocznej będzie realizowana w najbliższych miesiącach.

W mojej opinii ta kwestia jest dobrą rękojmią ZNACZĄCEJ poprawy wyników finansowych w I kwartale. Fundusze inwestycyjne nie odpuszczą takiej okazji tego możemy być wszyscy pewni.

Skoro to otwarcie ma nastąpić być 12 grudnia, to myślę że zdecydowanie warto poczekać te kilka dni i w międzyczasie odbierać małymi pakiecikami od niesłusznie zniecierpliwionych mocno nieaktualnymi wynikami za ubiegły kwartał.

[x]
WESTAISIC 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.